fbpx

Tiedotteet

Ohjaaja Tuomas Parkkinen: ”Evita tulee todempana kuin koskaan”

20.11.2019

Tuomas Parkkinen. Kuva: Markku Ojala, Compic-Photos
Ohjaaja Tuomas Parkkinen tuo Seinäjoen kaupunginteatteriin tunteita herättävän ja mahtipontisen Evita-musikaalin. Kuva: Markku Ojala, Compic-Photos

Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden 2020 suurella näyttämöllä avaa mahtipontinen Evita-musikaali. ”Evita on Andrew Lloyd Webberin musikaaleista kaikkein mielenkiintoisin.”

Tim Ricen ja Andrew Lloyd Webberin Evita resonoi hyvin omaa aikaamme, sanoo musikaalin Seinäjoen kaupunginteatteriin ohjaava Tuomas Parkkinen.
– Musikaalin pääroolissa on nainen ja keskiössä hänen tarinansa. Kun tarkastelee ihmisen historiaa, voi huomata naisen roolin olevan juuri nyt murroksessa monellakin rintamalla.

Eva ja Juan Perónia pidetään ensimmäisenä populistipoliitikkopariskuntana. Vaikka Eva ei ollut poliitikko, hän näki itsensä poliitikon vaimoa merkittävämpänä. Hän halusi olla kansan kuningatar.
– Joku voisi sanoa, että populistit lupaavat kansalle liikaa. Kun Evita laulaa kansalle, ettei hylkää heitä ja tulee rakastamaan kansaa ikuisesti, se on sellainen lupaus, mitä ei joka poliitikon suusta kuule, sanoo Parkkinen.

Evita kertoo
myös meistä

Eva Duarte de Perón (1919-1952) kuuluu viime vuosisadan naisikoneihin Marilyn Monroen, Grace Kellyn ja prinsessa Dianan tavoin.
– He nousivat monien idoleina ja muoti-ikoneina niin valtavaan kuuluisuuteen, että se jopa tuhosi heidät. Ja kuolemalla suhteellisen nuorina heistä tuli kuolemattomia.

Seinäjoella tullaan näkemään hyvin viihdyttävä, tunteisiin vetoava, yllätyksellinen ja mahtipontinen Evita-musikaali. Parkkinen aikoo näyttää ryysyistä rikkauksiin edenneestä Evasta ennennäkemättömiä puolia.
– Mukana on myös komiikkaa ja satiiria suhteessa siihen, miten hänet on perinteisesti nähty. En kohtele Evaa silkkihansikkain vaan uskon saavani hänestä ja teoksesta enemmän ja paremmin irti kuin aiemmin nähdyissä Evita-produktioissa.  

Evita kertoo myös aikamme ihmisestä, oli tämä sitten mies tai nainen.
– Eva pelasi koko elämänsä ajan omaan pussiinsa. Hän on härskin laskelmoiva, tunteeton ja käyttäytyy kuin mies. Evita on tarinan pahis.

Kirjallisuudessa ja näytelmäkirjallisuudessa naista ei ole tavattu nähdä siinä valossa.
– Vahvoja naisia toki on, kuten Minna Canthilla tai muun muassa Niskavuori-sarjassa, mutta niissä päättäväiset ja kovatkin naiset ovat lopulta hyvällä asialla ja pitävät kunnian puolta, vertaa Parkkinen.

Uusitun teatteritekniikan
koko potentiaali käyttöön

Parkkisen mukaan Andrew Lloyd Webberillä on mahdottoman hienojen melodioiden tekijänä jumalan lahja.
– Läpisävelletyn Evitan legendaariset laulut tulevat soimaan vaikuttavasti Seinäjoen kaupunginteatterin remontoidussa suuressa salissa, jonka uusi soundscape-järjestelmä edustaa alan viimeisintä äänitekniikkaa. Se antaa esityksille aivan uusia mahdollisuuksia, sanoo monille areenoille ohjannut Parkkinen.

Evita-musikaalissa näyttämöllä on kolmattakymmentä esiintyjää sekä yhdeksänhenkinen orkesteri.
– Seinäjoen kaupunginteatterin oman ensemblen lisäksi rooleissa nähdään vierailevia näyttelijöitä.

Evitan, Chen, Juan Perónin ja muiden roolien laulavat näyttelijät julkistetaan helmikuussa 2020. Musikaalin ensi-ilta on 19.9.2020 Alvar-näyttämöllä.

Musikaalin koreografian suunnittelee Jukka Haapalainen, lavastuksen Marjatta Kuivasto ja puvut Leena Rintala. Kapellimestarina toimii Timo Ristilä. Kampaukset ja maskeerauksen suunnittelee Johanna Uusitontti, äänet Sakari Kiiski (Wavemark Oy) ja valot Hannu Raja-aho.
– Lähdemme työryhmäni kanssa tekemään Evitaa suuntaan, jonka haluamme vaikuttavan tämän päivän katsojaan: herättävän ajatuksia ja suuria tunteita, sanoo Parkkinen.

Musikaalin ennakkoliput ovat nyt myynnissä!


Ohjelmistossa

Evita

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut