fbpx

Tiedotteet

Kolmen kopla käynnisti komeasti Evita-musikaalin treenikauden tällä viikolla

16.4.2020

Evita. Harjoituksissa Timo Ristilä (vas.), Helena Rängman ja Marko Maunuksela.
Kapellimestari Timo Ristilä käynnisti Evita-musikaalin harjoitukset pääsiäisen jälkeen Seinäjoen kaupunginteatterissa. Evitan roolin laulaa ja tanssii Helena Rängman ja Che:n roolin Marko Maunuksela.

Andrew Lloyd Webberin kaunis musiikki raikaa Seinäjoen kaupunginteatterissa vaikka paikalla Evita-musikaalin harjoituksissa onkin aluksi vain kolme henkilöä. Evita avaa teatterin syyskauden ja valmistelut etenevät aikataulutetusti.

Kyllähän tämä vähän erilainen harjoitusperiodin alku on, myöntää kapellimestari Timo Ristilä pianon ääressä.
– Mutta hyvä! Olemme kolmisin edenneet vauhdikkaasti eteenpäin, kehuu Ristilä Evitaa esittävää Helena Rängmania ja Che:n roolin tekevää Marko Maunukselaa.

Paikalla pääsiäisen jälkeen ovat aluksi tosiaan olleet vain kapellimestari ja kaksi solistia. Loppuviikosta joukkoon lauluharjoituksiin liittyy muuta ensemblea. Sitä varten teatterin ylälämpiöön on aseteltu kaikille paikat riittävän etäälle toisistaan.

Poikkeusaikoja eletään.
– Siksi olikin ihana päästä jo tekemään töitä, iloitsevat niin Rängman kuin Maunukselakin.

Musikaaliharjoituksen alkuun valmistautuminen on ollut nyt erilaista.
– Kotona opiskelevasta etäkoululaisestakin johtuen nuotteihin tutustuminen musiikkia huudattamalla on jäänyt vähemmälle kuin tavallisesti. Laulu- ja tanssikuntoani olen pitänyt yllä koko ajan. Odotan intohimoisesti koreografi Jukka Haapalaisen tanssitreenien alkua, että pääsen potkaisemaan korkealle ja kovaa, jee!, hihkaisee Rängman.
– Tää osuus mua näissä aina eniten jännittää, mutta olen minäkin valmis kohtaamaan hänet, sen lapualaasen, lohkaisee puolestaan Maunuksela lapualaislähtöiseen Haapalaiseen viitaten. 

Kaksi hikaria

Nyt on kuitenkin laulun aika. Evitan säveltäneen Andrew Lloyd Webberin musiikkia kaikki pitävät kauniina – ja haastavana. Haasteita he rakastavat!
– Vaikea ei kuulu sanavarastooni. Asiat ovat joko tuttuja tai tuntemattomia. Ja uusi haastavakin materiaali muuttuu harjoitusaikana tutuksi, kuvailee Rängman työasennettaan ja paljastaa jo ristineensä Maunukselan hikariksi.
– No joo, olen sellainen, että haluan ottaa asiat haltuun. Minulla on rennompi olo, kun osaan sooloni valmiiksi ulkoa, vastaa Maunuksela.

Työilmapiiri kolmikon kesken on hyväntuulisen lämmin.
– Hyvä joukkuehenki on tärkeä ja tiedämme, että muut musikaalin esiintyjät odottavat jo hekin innokkaana harjoituksiin pääsyä. Sekin innostaa valtavasti, kun tietää, että meitä varten puvustossa ommellaan upeita pukuja ja lavastamossa rakennetaan Evitan näyttäviä lavasteita. On mahtavaa olla tässä mukana!

Evita saa ensi-iltansa 19. syyskuuta suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaa Tuomas Parkkinen. Koreografi on Jukka Haapalainen, lavastuksen suunnittelee Marjatta Kuivasto, puvut Leena Rintala ja naamioinnin Johanna Uusitontti. Äänisuunnittelija on Sakari Kiiski, valot suunnittelee Hannu Raja-aho. Tim Ricen libreton on suomentanut Mikko Koivusalo.

Rakastajattaren roolissa nähdään Petra Pääkkönen, Esa Ahonen on Juan Perón ja Heikki Vainionpää tangolaulaja Magaldi. Muissa rooleissa Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso, Heidi Ajanto, Henna Sormunen, Jani Johansson, Jussi Jätinvuori, Ville Orttenvuori, Vendela Nylund, Ingrid Gräsbeck, Julius Martikainen, Jari Jaakonaho, Elina Haikka ja Ella Snellman.

Lue lisää Evita-musikaalista täältä.

Evita. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard.

Helena Rängman on Seinäjoen kaupunginteatterin Evita. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard.


Ohjelmistossa

Evita

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut