Tiedotteet

Kolmas nainen -musikaali kertoo Emman ja Turon rakkaustarinan

13.2.2018

Seinäjoen kaupunginteatterin Tästä asti aikaa -suurmusikaalin rakastavaisina laulavat näyttelijät Reeta Vestman ja Olli Rahkonen. Musikaali nousee näyttämölle 26. lokakuuta 2018.

Kolmas nainen -laulujen maailmasta nouseva tarina kietoutuu liki kolmekymppisten Turon ja Emman ympärille. Hyväsydämisiä, vaikkakin hieman hapuillen aikuisuuteen suuntaavia ja itseään vielä etsiviä ihmisiä esittävät Olli Rahkonen ja Reeta Vestman.

Vestman ei muista, mutta Rahkonen kyllä, missä tulevan musikaaliparin tiet ensi kerran ristesivät.
– Olin 6-vuotias ja katsomassa perheen kanssa Tuppasuut-kansanmusiikkiyhtyeen keikkaa Rääkkylässä vuonna 1993.  Niin isosiskoni kuin Reetakin olivat mukana Mari Kaasisen vetämässä lauluryhmässä, Rahkonen muistelee.
– Nykyään toki tiedän Ollin ja hänen roolityönsä, nauraa Vestman.

Molemmilla upeasti laulavilla näyttelijöillä on kova roolikokemus pääomanaan.

Vestman on tehnyt naispääroolit muun muassa musikaaleissa The Rocky Horror Show, KAKOLA, The Saturday Night Fever ja The Sound of Music. Nyt hän kulkee New Yorkissa, missä tekee Maiden of Rainbow eli Pohjan neidon -roolia Kalevala The Musical -produktiossa. 

Vasta vajaa kaksi vuotta sitten Teatterikorkeakoulusta valmistunut Rahkonen on esittänyt Turun kaupunginteatterissa muiden roolien muassa Tom of Finlandin pääroolin Touko Laaksosena, Seitsemän veljeksen Aapoa sekä Viimeinen laiva -musikaalin pääroolin, jonka pääsi viime syksynä esittämään myös musikaalin säveltäneelle Stingille itselleen. Tämän kevään Taru Sormusten herrasta -näytelmässä Rahkonen on Legolas.

Haikean kaunista

Vestman ja Rahkonen ovat 1980-luvun lapsia, kuten Kolmas nainen -bändikin. Yhtyeen musiikki tuli jo varhain tutuksi hitusen vanhempien sukulaisten myötä.
– Kesämökin vintille linnoittautunut serkkuni kavereineen kuunteli Tästä asti aikaa -biisiä ja oli hirveän cool, Vestman muistelee lapsuuden kesää.

Vestman tuntee bändin hitit, vaikka kasvoi enneminkin soulin ja jazzin parissa.
– Vasta sittemmin olen tajunnut, miten mahtavaa on laulaa myös suomeksi. Pauli Hanhiniemen haikean kauniit kappaleet sopivat hyvin myös naisen laulettavaksi, hän kiittää samassa levy-yhtiössä tutuksi tulleen artistikollegansa lauluja.

Muun muassa Kolmas nainen -musiikkia keikoillaan esittänyt Rahkonen kokee palaavansa Tästä asti aikaa -musikaalin myötä juurilleen, Suomirockin ja -folkin pariin. Sanoilla on tärkeä rooli.
– Hanhiniemi on pohjalaisten sankari ja ylipäätään koko maassa suosittu kansanmies. En hetkeäkään epäröinyt, ettenkö ottaisi tätä musikaaliroolia vastaan, sanoo kurikkalaisjuuret äitinsä puolelta omaava Rahkonen.

Tästä asti aikaa -musikaalin ensi-ilta on 26. lokakuuta 2018Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Rahkosen ja Vestmanin rinnalla siinä esiintyvät Maria Pere, Mia Vuorela, Esa Ahonen, Anna Pukkila, Pekka Hänninen, Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Mari Pöytälaakso, Heikki Vainionpää, Sari Jokelin, Jenni Packalén ja Mikko Kesäniemi.

Tarinan on kirjoittanut Veera Tyhtilä. Musikaalissa soi Kolmas nainen -yhtyeen sekä Pauli Hanhiniemen muiden kokoonpanojen klassikkoja, jotka Pekka Siistonen sovittaa Timo Ristilän kipparoimalle viisihenkiselle bändille. Musikaalin ohjaa Christian Lindroos, koreografi on Osku Heiskanen. Lavastuksen suunnittelee Juho Lindström ja puvut Riikka Aurasmaa. Äänet suunnittelee Sakari Kiiski ja valot Timo Alhanen. Kampaus- ja maskeeraussuunnittelija on Johanna Uusitontti.

Musikaalin ennakkoliput ovat myynnissä vielä helmikuun loppuun saakka.

 

Näyttelijä Olli Rahkonen (s. 1987) on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016. Hän on työskennellyt sekä lavalla että elokuvissa. Erityistaidokseen Rahkonen mainitsee laulamisen. Hän on opiskellut pop- ja jazz-laulua ja suorittanut asepalveluksensa Kaartin Soittokunnan solistina. Ollilla on myös kymmenen vuoden kokemus keikkailevana muusikkona. Turun kaupunginteatterin kiinnitys syksystä 2016 kevääseen 2018 on Rahkosen uran ensimmäinen. Keväällä 2017 hän esitti Touko Laaksosen roolin Tom of Finland -musikaalissa ja esiintyi Suoraa puhetta -puhe-esityksessä. Hänellä on rooli syksyllä 2017 ensi-iltaan tulleissa Viimeinen laiva -musikaalissa ja Seitsemässä veljeksessä sekä keväällä 2018 Taru sormusten herrasta -näytelmässä.

Reeta Vestman synt. 1983 on suomalainen näyttelijä (FIA), laulaja ja muusikko. Hän on valmistunut näyttelijäksi Lontoon Royal Academy of Musicin musiikkiteatterin osastolta sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Vestman on tehnyt muun muassa naispääroolit musikaaleissa The Saturday Night Fever (Kotkan kaupunginteatteri), The Sound of Music (Kuopion kaupunginteatteri), The Rocky Horror Show ja KAKOLA (Turun kaupunginteatteri). Merkittävimpiin draamarooleihin kuuluvat Nuori Aliide Sofi Oksasen Puhdistuksessa ja Miss Bingleyn rooli Ylpeys ja ennakkoluulo -näytelmässä Kotkan kaupunginteatterissa, jossa hän oli kiinnityksellä 2016-2017. Vestman on kiertänyt maailmaa Husky Rescue -yhtyeen solistina ja keikkailee aktiivisesti eri kokoonpanojen kanssa, mm. Kaartin Combo, jonka solistina hän lauloi Linnanjuhlissa 2016. Vestman on myös kysytty lauluvalmentaja ja ääninäyttelijä.

Tee hyvä teko ystävänpäivänä!

13.2.2018

Tee ❤️työ ystävänpäivänä ja ota etu!

Saat ystävällesi lipun 10 eurolla, kun ostat itsellesi normaalihintaisen lipun helmikuun esityksiin!

Ystävänpäiväetu on voimassa ke 14.2.2018. Liput voi lunastaa NetTicket-palvelusta tai lippumyymälästämme, puh. 010 416 2600. Hyvää ystävänpäivää! #ystävänpäivä #ValentinesDay #teatteriin

(Ystävälippu-paketti sisältää yhden normaalihintaisen lipun sekä 10 € lipun ystävälle. Ystävälippuja ei voi ostaa erikseen.)

Osa teatteriesityksistä siirtyy Vanhalle

23.1.2018

Seinäjoen kaupunginteatteri palaa osittain – ja huomio: vain osittain – vanhaan teatteritaloon, nykyiseen Nuorisokeskukseen, Puskantielle. Pöyrööt-työryhmä aloitti harjoituksensa talossa tänään.

Osittainen evakkoaika johtuu Aallon teatteritalossa toukokuussa alkavasta teatteriteknisestä remontista.

Teatterin toiminta Alvar Aalto kadulla jatkuu normaalina remonttiajanjaksojen ympärillä. Remontti keskittyy vuosien 2018 ja 2019 kesäkuukausiin. Näytökset Alvar-, Elissa-, Aino- ja Verstas-näyttämöillä jatkuvat kevätkauden loppuun saakka ja käynnistyvät taas syyskaudella 2018

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmiä nähdään Puskantien Vanha-näyttämöllä parin vuoden ajan. Talosta löytyvät kaikki teatterin palvelut: tunnin ajan ennen esityksen alkua avoinna oleva lippumyymälä, naulakkopalvelut sekä kahvila, jota pyörittää Ojalan Pakari. Vanhan katsomossa on 199 paikkaa. Toisessa kerroksessa olevaan katsomoon pääsee myös hissillä.

Vanhan ensimmäinen ensi-ilta on Pöyrööt 10. maaliskuuta 2018. Arttu ja Liisa Seppälän pohjalaissarjakuvaan perustuva ja Mikko Kaukolammen kirjoittama ja ohjaama uusi näytelmä on ohjelmistossa 19. toukokuuta saakka. Pöyrööt-hahmoja näyttelevät Jani Johansson, Mia Vuorela, Pekka Hänninen, Mari Pöytälaakso ja Heikki Vainionpää.

Tänä keväänä Vanhalla nähdään myös Teatteri Hevosenkengän lastennäytelmä Mimmi Lehmä ja Varis 22. – 25.5.2018. Seuraavat Vanhan ensi-illat ovat syyskaudella 2018 ja kevätkaudella 2019.

Seinäjoen kaupunginteatteri toimi teatteriksi remontoidussa kivikoulussa 70-luvun alkupuolelta vuoteen 1987, jolloin uusi talo Aalto-keskukseen valmistui.

Vanha paranee

Seinäjoen kaupunginteatterin myötä Nuorisokeskuksen teatteritekniikka päivittyy ja lisääntyy. Teatterisaliin ja oheistiloihin palautuu muutenkin järjestys ja siisteys. Paikkoja on muun muassa kunnostettu ja maalattu.
– Teatterin suunnitteluavustuksella kaupungin nuorisopalvelut, joka tiloja hallitsee, on uudistanut teatterisalin valolaitteistoa siten, että modernisointi hyödyntää teatterimme toimintaa nyt ja myöhemmin tänne palaavia harrastajaryhmiä, kertoo käyttöpäällikkö Jouni Palovaara.

Katso muuttokuvia tässä, kulkuevideoita näet facebook-sivuillamme.

Seinäjoen kaupunginteatterin koko henkilökunta ja muutama teatterin ystävä auttoi Pöyrööt-työryhmää muuttamaan Vanhalle teatterille. Tässä aletaan olla lähtövalmiina.

Vahtimestari Jukka Kontkanen uudet narikkalaput kaulassaan ja näyttämömestari Heikki Mäkynen, joka on yksi niistä teatterilaisista, jotka ovat työskennelleet jo vanhalla teatterilla reilut 30 vuotta sitten.

Iloinen teatteriparaati toi ääntä ja väriä kaupungin hiljaiseen keskustaan. Kantamuksena oli mm. Pöyrööt-näytelmän rekvisiittaa ja pukuja. Mukana marssilla olivat myös Pöyrööt-sarjakuvan luojat Arttu ja Liisa Seppälä.

Teatterinjohtaja Christian Lindroos uusitulla Vanha-näyttämöllä, Nuorisokeskuksessa, Puskantie 3.

Etelä-Pohjanmaalla talkoot-sanaa tarkoitettaessa käytetään usein kökkä-sanaa. Muutoväelle tarjottiin kökkäkahvit Vanha-näyttämön kahviossa ja Ojalan pakarin kehittämää Yli-Makia-kakkua, jota on tarjolla jokaisessa Pöyrööt-esityksessä.

Christian Lindroos esitteli yleisölle Pöyrööt-näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja Mikko Kaukolammen. Heti pantiin merkille heidän huomattava yhdennäköisyytensä Jussi Pöyröö -hahmon kanssa. Jussia näyttelee Jani Johansson.

Saman tien muuton ja kökkäkaffien päälle Pöyrööt-työryhmä aloitti ensimmäiset harjoituksensa Vanha-näyttämöllä. Yleisö sai seurata tätä Vanha-näyttämön vihkinyttä lavalle nousua. Pöyrööt saa ensi-iltansa 10. maaliskuuta.

Vanha-näyttämön palvelut – mm. lippumyymälä, narikka ja kahvila – ovat käytössä esitysten yhteydessä pe 9.3.2018 alkaen.
Kaikki muut tutut palvelut, esimerkiksi laajemmin avoinna oleva lippumyymälä, toimivat normaalisti Seinäjoen kaupunginteatterin varsinaisissa tiloissa Alvar Aallon kadulla.

Provinssi-festivaalista musikaali

16.1.2018

Jo 40. kerran ensi kesänä järjestettävän Provinssi-­festivaalin yksi juhlavuoden erikoisherkuista on Kimmo Blomin ja Maria Lundin tähdittämä Rakkaudesta rokkiin -Provinssimusikaali. Rockmusikaali esitetään kolmesti festivaalin aikana ja seitsemän kertaa seuraavan viikon aikana Törnävänsaaren kesäteatterissa.

Musikaaliin  kiinnitetyiltä  näyttelijöiltä  ei  puutu  lavakokemusta:  valovoimainen  Maria Lund on tähdittänyt isoja musikaaleja ja pitkän uran musiikin parissa tehnyt Kimmo Blom on tuttu muun muassa the Voice of Finlandista sekä Uuden Musiikin Kilpailusta. Upeaääninen Blom on esiintynyt myös Freddie Mercuryna Queen-­musikaalissa. Blomin ja Lundin lisäksi  musikaalissa  nähdään Salatut elämät -televisiosarjasta tuttu Irina Vartia sekä seinäjokelainen näyttelijä Ville  Orttenvuori. Luvassa on myös näytöskohtaisia yllätysvieraita vaihtuvien cameoroolien muodossa.  

Näyttämöllä nähdään myös parikymmenhenkinen avustajajoukko sekä nelihenkinen bändi, jota johtaa Henri Peltola.

Suomen  kulttuurirahaston  Etelä-­Pohjanmaan  rahaston  vuoden  2017  kärkihankkeeksi  valittu  Provinssimusikaali  saa  kokeneet  Provinssikävijät  herkiksi; vanhat Provinssilegendat heräävät eloon eikä naurultakaan voi välttyä. Ensimmäiset Provinssit  rakennettiin  kirjoituskoneen  ja  telefaxin  avulla,  ja  juhlavuonteen  2018  mennessä  lakeuksilla  on  esiintynyt  tunnettuja  nimiä  aina  suomirockin  klassikoista ulkomaisiin  kassamagneetteihin.  Kommelluksiltakaan  ei  ole  vältytty.  Musikaali  on  historian verhoa raottava tarina Provinssista – ihmisten juhlasta. 

Rakkaudesta rokkiin -­Provinssimusikaali  kertoo  aikakausia  kestävästä  yhteydestä  ihmisten  välillä.  Ihmisten,  jotka  rakastavat musiikkia ja ystävyyttä  juhlistavaa festivaalia Seinäjoen sydämessä. Olkoon mutaprovinssi, lamaprovinssi tai ennätysprovinssi,  kautta  vuosikymmenten  ja  sukupolvien  ihmiset  löytävät  tiensä kesäkuisena  viikonloppuna  Törnävänsaareen.  Miksi?  Koska  rakkaus,  rauha  ja  rock’n’roll! 

Musikaalin  kolme  ensimmäistä  esitystä  ovat  osa  Provinssi-­festivaalin  ohjelmistoa,  joten  festivaaliranneke  oikeuttaa  myös  musikaalinäytökseen  festivaalin  aikana. Erikseen myytävät esitykset jatkuvat viikon ajan festivaalin jälkeen. 

Provinssimusikaali  toteutetaan  yhteistyössä  Kulttuurikollektiivi  Sillan,  Provinssin,  Seinäjoen  kaupunginteatterin,  Seinäjoen  kaupungin,  Seinäjoen  elävän  musiikin yhdistys Selmu ry:n ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. 

Seinäjoen kaupunginteatterin suviesitys vie päiväristeilylle Tallinnaan

12.1.2018

Kesällä Mallaskosken teatteriterassilla nähdään kantaesityksenä Antto Terraksen kirjoittama hulvaton kuvaus suomalaisturistien päivästä Suomenlahden etelärannalla.

Päiväristeily, komediallinen maihinnousu historiallisen Tallinnaan on näytelmän kaapuun puettu oodi suomalaisten kenties rakkaimmalle harrastukselle – Tallinnan päiväristeilylle.

Komedian aihe on käsikirjoittaja-ohjaaja Antto Terrakselle hyvinkin tuttu. Virolaislähtöinen Terras on seilannut tätä itäistä merimatkaa tuhansia kertoja 80-luvulta alkaen. Hänen mukaansa nykyiset yli kahdeksan miljoona risteilymatkaa vuodessa kertovat riemukasta kieltä siitä, että jotakin tuolla täytyy olla.
– Tallinna on unelmiemme Eldorado ja toiveidemme Atlantis. Päiväristeilykulttuurin aloittivat luultavasti jo viikingit, joiden kivikautiset kampaamokäynnit ja esihistoriallisella tax freellä varustetut paatit muistetaan Revalin (nykyinen Tallinna) rannoilla edelleen. Kun taas monelle nykyihmiselle nostaa edelleenkin punan poskille Georg Otsilla vietetyt hulvattomat pikkujoulut ja estottomasti edenneet seminaarimatkat, uskoo Terras.

Tänään lahdenylitys on helppoa ja kaikille kukkaronmyötäistä.
– Jos ei ole varaa Espanjaan, niin Tallinnaan pääsee aina.

Päiväristeily-komedia kokoaa yhteen kaiken oleellisen ja turhan, sekä Tallinnasta että meistä suomalaisista.
– Tässä näytelmässä piipahdetaan sekä aallonharjalla (kirjaimelliseesti) että pohjamudissa (edelleen kirjaimellisesti), mutta kaikki kuitenkin iloisella otteella! Monelle Tallinna-matka on kuin kuulento – vauhdilla kohti tuntematonta ja hyvällä tuurilla myös takaisin.

Seinäjoen kaupunginteatterin toinen kesä Mallaskosken panimoravintolan teatteriterassilla käynnistyy 6. kesäkuuta, jolloin Päiväristeily saa ensi-iltansa. Komediaa esitetään kesä-, heinä- ja elokuussa. Lue lisää täältä.

Antto Terras pukeutui kerran Tallinnan risteilyllä kapteenin paitaan.

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
22.02.13:00AlvarYksi mies, kaksi pomoaTilaa »
22.02.19:00AlvarYksi mies, kaksi pomoaTilaa »
23.02.19:00AlvarKuin ensimmäistä päivääTilaa »
24.02.13:00AlvarMurhaloukkuTilaa »
24.02.13:15ElissaSaarnaajaTilaa »
24.02.18:00AlvarMurhaloukkuTilaa »
28.02.19:00AinoVilli 50-lukuTäynnä
01.03.19:00AinoVilli 50-lukuTäynnä
02.03.19:15ElissaSaarnaajaTilaa »
03.03.13:00AlvarKuin ensimmäistä päivääTilaa »
03.03.18:00AlvarKuin ensimmäistä päivääTilaa »
06.03.19:00AinoVilli 50-lukuTäynnä
10.03.18:00VanhaPöyrööt - Oikias oleminenTäynnä
13.03.19:00VanhaPöyrööt - Oikias oleminenTilaa »
14.03.13:00AlvarKuin ensimmäistä päivääTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet

MURHALOUKKU-trillerin superjännittävät viimeiset näytökset la 24.2.2018 kello 13 ja 18.LUE LISÄÄ