Tiedotteet

Tästä asti aikaa -musikaali on suuria tunteita

5.10.2018


Olli Rahkonen ja Reeta Vestman ovat Tästä asti aikaa -musikaalin Turo ja Emma. Kuvan harjoituksista otti lavastussuunnittelija Juho Lindström.

Supisuomalaisista aineksista kootussa uudessa musikaalissa suorasukaisen kookkaita ovat niin lavasteet kuin tunneryöpytkin. Kun syrjäytyneen särmät hiljalleen hioutuvat, löytyvät myös suloisemmat sävyt. Energinen Kolmas nainen -musikaali saa kantaesityksensä Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 26. lokakuuta.

Kolmas nainen -bändin musiikista ammentava tarina sijoittuu työkkärin kulmille, betoniseen lähiöön. Sen keskiössä ovat syrjäytymisen reunalla tasapainoilevat, nuoruuden rippeissä roikkuvat kolmekymppiset. Paremmin ei mene vanhempienkaan sukupolvella.

Aiheeseen on menty lämmöllä.
– On hienoa, että tehdään musikaali myös ihmisistä, jotka etsivät yhä paikkaansa yhteiskunnassa tai sortuvat mokiin, sanoo Turoa näyttelevä Olli Rahkonen.

Vastapuolena on Reeta Vestmanin näyttelemä Emma, joka on kovia kokeneelle äidilleen luvannut olla rakastumatta.
– Koska rakkaudesta ei koskaan kuulemma seuraa mitään hyvää, huokaisee Vestman.

Vaikka aurinko piilottelee, kaikkea toivoa ei ole kuitenkaan kitketty. Rakkautta on ilmassa! Niin työmaalla vetelehtivien työllistettyjen joukossa, kuin äitien rakkautta lapsiinsakin. Ja kuumasti tietenkin Turon ja Emman välillä.
– Musikaali käsittelee haikeita aiheita, mutta rosoisuuden ja koskettavuuden ohella se on myös kaunis ja hauska, kuvailee Vestman.

Äiti laulaa, miten toivoi pojastaan pappia

Musikaalissa soi 33 biisiä Pauli Hanhiniemen Kolmas nainen, Perunateatteri ja Hehkumo -kokoonpanoilta. Ne kuljettavat Veera Tyhtilän käsikirjoittamaa tarinaa, jonka ympäroimänä nostalgiset laulut myös avautuvat uudella tavalla.
– Hanhiniemen sanoituksia ei ole muokattu musikaalia varten. Ne sopivat yhtälailla naisten kuin miestenkin laulamiksi, kertoo Vestman.
– Mutta kun Maria Peren esittämä äiti laulaa aikuiselle pojalleen Äiti pojastaan pappia toivoi, niin tuo se toisenlaista syvyyttä tuttuun biisiin. Ja miten ihokarvat nostattavan tehokkaasti Valehtelisin jos väittäisin toimiikaan rakastuneen parin, Turon ja Emman yhdessä laulamana, sanoo ohjaaja Christian Lindroos.

Näyttelijöitä säestää väkevänä soiva viisihenkinen Ristilän Ruutupaita -orkesteri, jota kipparoi Timo Ristilä. Laulut on sovittanut ja harjoituttanut Pekka Siistonen. Äänisuunnittelusta vastaa Sakari Kiiski.

Energiaa ja elämäniloa

Koreografi Osku Heiskanen myöntää olleensa Kolmannen naisen kanssa uuden äärellä, mutta on tehnyt läksynsä.
– Tämä on ollut todella hauska ja mielenkiintoinen retki, mikä on johtanut jännittävän energian löytymiseen.

Ennemmin kuin toistuva tanssiteema, musikaalissa onkin teemaenergiaa.
– Se lähtee suomirockista, joka on rajua, jopa holtitonta rock’n’roll-fiilistä. Riehumista, mutta koreografista riehumista. Haluan potkia näitä vieläkin pidemmälle, Heiskanen viittaa näyttelijöihin kolme viikkoa ennen ensi-iltaa.

Vestman ja Rahkonen ovat mielissään saadessaan tanssia paljon.
– Yleensä lead-roolissa ei ole paljon tanssiosuuksia, mutta tässä onneksi on. Saan olla mukana lähes joka numerossa ja nautin siitä, sanoo Vestman.

Juho Lindströmin jykevän upean lavastus luo musikaalinäyttämölle vaikuttavan yksioikoisen betonilähiön ja rakennustelineiden sokkeloiman rakennustyömaan. Valot on suunnitellut Timo Alhanen ja puvut Riikka Aurasmaa.

Musikaalin rooleissa näyttelevät, laulavat ja tanssivat Olli Rahkosen ja Reeta Vestmanin rinnalla Anna Pukkila, Maria Pere, Mia Vuorela, Esa Ahonen, Heikki Vainionpää, Mari Pöytälaakso, Liisu Aurasmaa, Pekka Hänninen, Jani Johansson, Sari Jokelin, Jenni Packalén ja Mikko Kesäniemi.

Orkesterissa soittavat Timo Ristilä (koskettimet), Petri Välimäki (basso), Teemu Vuorela (rummut) sekä Juhani Nisula ja Timo Luostari (kitarat).

Katso kuvia musikaalin harjoituksista! Myös videoita löytyy fb-sivultamme.

Musikaalin koreografia on Osku Heiskasen. Harjoitukset ovat vauhdikkaasti käynnissä!

Olli Rahkonen, Reeta Vestman, Heikki Vainionpää ja Jenni Packalén antavat palaa.

Liisu Aurasmaa ja Mari Pöytälaakso tanssivat työmaalla koreografi Osku Heiskasen ohjatessa harjoituksia.

Olli Rahkonen.

Olli Rahkonen ja Reeta Vestman.

Musikaalin lavastus rakentuu. Lavastussuunnittelija Juho Lindströmin työkuva.

Olli Rahkonen, Reeta Vestman ja Anna Pukkila. Kuva: Lavastussuunnittelija Juho Lindström.

Musikaalin lavastus rakentuu. Kuva: Lavastussuunnittelija Juho Lindström.

Musikaalin lavastus rakentuu. Kuva: Lavastussuunnittelija Juho Lindström.

Kun läheinen hajoaa ja häviää – uusi näytelmä Alzheimerista ja ystävyydestä

6.9.2018

Tanskalaisdraama Nimeni on Susanna nähdään ensi kerran suomeksi Seinäjoen kaupunginteatterissa. Näytelmä kertoo neljästä ystävästä, joiden elämän Alzheimerin tauti mullistaa.

Nimeni on Susanna. Mari Pöytälaakso (vas.), Maria Pere, Liisu Aurasmaa ja Mia Vuorela.Susannan roolin tekee Liisu Aurasmaa (toinen oik.). Hänen ystäviään näyttelevät Mari Pöytälaakso (vas.), Maria Pere ja Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Itsenäinen ja menestynyt Susanna sairastuu Alzheimerin tautiin kesken kiinnostavan työuran, vain 50-vuotiaana. Hänen kolme ystäväänsä joutuvat kohtaamaan sekä läheisen tuskan että omat tunteensa sairauden äärellä.
– Läheisen, rakkaan ihmisen katoamista ei halua myöntää. Yksi protestoi ja haluaa uskoa paranemiseen, toinen taas hyväksyy tilanteen ja mukautuu siihen, kuvaa ohjaaja Satu Linnapuomi.

Näytelmä seuraa nelikon elämää kolmen vuoden ajan. Takaumien kautta kurkataan myös merkityksellisiin aikaisempiin vaiheisiin. Keskeistä näytelmässä on toisesta välittäminen ja armollisuus niin itseä kuin toisia kohtaan. Ystävät ovat Susannan perhe, he pysyvät tämän rinnalla viimeiseen asti.
– On hurja juttu, miten ystävät huolehtivat sairastuneesta Susannasta ja mitä tekevät tämän eteen. Kuinka monella olisi aikaa ja mahdollisuuksia vastaavaan, kertoo Linnapuomi työryhmän pohtineen näytelmää työstäessään.

Linnapuomilla on muistisairauksista vähän kokemusta omassa elämässä. Hän on perehtynyt aiheeseen esitystä työstäessään. Harjoitusvaiheessa työryhmä on myös vieraillut muistisairaiden hoitokodissa.
– Näytelmä kertoo yhden sairastuneen tarinan. Varmastikaan siinä ei näy moninaisen sairauden koko kirjo. Minulla on käsitys, että tauti on pahimmillaan silloin, kun itse tajuaa tilansa huononevan.

Näytelmän Susannakin pelkää minuutensa menettämistä – ja kuolemaa. Aino Kosken minimalistinen lavastus kuvaa päähenkilön maailman mittasuhteiden muuttumista. Vähitellen tyhjä tila laajenee näyttämöllä.
– Muistisairaan läheisille sairauden eteneminen on hyvin raskasta. Mutta on tärkeää kulkea mukana, sairastunut voi kuitenkin edelleen kokea nautinnollisia hetkiä ja iloita.

Susannan roolin näyttelee Liisu Aurasmaa. Hänen ystäviään ovat Annea näyttelevä Mari Pöytälaakso, Kaarinan roolin tekevä Mia Vuorela sekä Maria esittävä Maria Pere.

Puvut on suunnitellut Riikka Aurasmaa, valot Susanna Alasaari, äänet Sami Lust, kampaukset ja maskeerauksen Karoliina Mäki sekä videot Juha Mäki-Turja.

Nimeni on Susanna saa Suomen kantaesityksensä Elissa-näyttämöllä 13. syyskuuta. Näytelmä on tanskalaisen näytelmäkirjailija, näyttelijä Rikke Wölckin kirjoittama ja sen on suomentanut Aino Piirola.

Halu löytää
                   – itsensä –
menettämisen pelko

Näytelmän myötä Seinäjoen kaupunginteatteri tekee yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen kanssa.

Valtakunnallista muistiviikkoa vietetään viikolla 38. Perjantaina 21. syyskuuta, maailman Alzheimer-päivänä sytytetään iltaesityksen jälkeen yhdessä Nimeni on Susanna -näyttelijöiden kanssa Muistin tuli kansalaistorille. Tarkoitusta varten teatterin lippumyymälässä myydään kynttilöitä, joiden tuotto menee yhdistyksen toiminnan tukemiseen. Tilaisuuteen voi tuoda sytytettäväksi myös oman kynttilän.

Lauantaina 22. syyskuuta muistiviikon seminaarissa TtT Jenni Kulmala luennoi muistisairauksien ennaltaehkäistystä ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista.

Nimeni on Susanna -esitysten yhteydessä nähdään 29. syyskuuta sekä 20. lokakuuta Aino-lavalla Runosaappaat-ryhmän elämänmakuinen runoteos Näin on aina ollut.

 

Syksyn ensimmäiset ensi-illat ja ennakkopaljastuksia!

28.8.2018

Sarjahurmaajat-komedia avaa Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden Vanhalla teatterilla jo ensi viikolla, keskiviikkona 5. syyskuuta. Ja viikkoa myöhemmin saa Suomen kantaesityksensä Nimeni on Susanna -näytelmä. Teatterin monipuolinen kesäkausi sujui hienosti.

Konnakoplasta ja iäkkäästä rouvasta kertova näytelmä on pyörryttävän vauhdikas ja koominen käänteiltään, listaa ohjaaja Marika Vapaavuori.
– Se on kaikille ikäluokille sopiva hyvän mielen tuoja. Jos teatteri olisi buffetpöytä, Sarjahurmaajat olisi jälkiruoka, mutta ei liian sweet, hän vertaa.

Sarjahurmaajat. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Toimiva tempo on farssimaisia aineksia sisältävässä esityksessä yhtä olennaista kuin bändissä soittaessa. Ja soitetaanhan tässäkin esityksessä. Tai ollaan soittavinaan. Sari Jokelinin esittämä leskirouva nimittäin vuokraa huteran talonsa ullakkohuoneen soitinkoteloiden kanssa kulkevalle, muusikoiksi tekeytyvälle voroviisikolle.

Hulvatonta ja jännittävää on seurata sitä tapahtumien sarjaa, joka nerokkaan ryöstösuunnitelman lähtiessä lapasesta pistää päälaelleen kaiken ja käynnistää hulvattoman pudotuspelin. Toiminnan tiimellyksessä lavastussuunnittelija Juho Lindströmin pyörivä, tärisevä ja savuava lavastus on käytössä kaikessa komeudessaan.

Hurmaavia herroja näyttelevät Heikki Vainionpää, Esa Ahonen, Pekka Hänninen, Jani Johansson ja Jukka Puronlahti. Poliisia esittää Jari Jaakonaho ja vanhan rouvan ystäväpiiriä Johanna Kovanen, Anelma Kantola ja Marja-Sisko Kopra. 50-lukuun istuvan puvustuksen on suunnitellut Leena Rintala ja kampaukset maskeerauksineen Johanna Uusitontti. Äänisuunnittelija on Sami Silén ja valosuunnittelija Hannu Raja-aho.

Tarina on nähty kahtena suosittuna elokuvanakin: Cohenin veljesten Ladykillers-tähtenä oli Tom Hanks, alkuperäinen brittielokuva on vuodelta 1955.

Sarjahurmaajat saa ensi-iltansa keskiviikkona 5. syyskuuta Vanhalla teatterilla (Nuorisokeskus, Puskantie 3).

Tanskalaisdraaman ensiesitys Suomessa

Syksyn suurtuotanto Tästä asti aikaa -musikaali palaa harjoituslavoille syyskuussa. Ensi-ilta ja kantaesityshän tällä Kolmas nainen -musikaalilla on 26. lokakuuta. Siitä kerromme tarkemmin tulevina viikkoina.

Mutta sitä ennen, jo 13. syyskuuta saa suomenkielisen ensiesityksensä koskettava, Rikke Wölckin kirjoittama tanskalaisdraama Nimeni on Susanna (Jeg hedder Bente). Näytelmä kertoo tiiviistä ja räväkästäkin neljän ystävän porukasta, joista yksi sairastuu Alzheimerin tautiin. Näytelmä pohtii muun muassa sitä, mihin oma persoona loppuu sekä kysyy mihin ystävyys velvoittaa ja mihin se puolestaan oikeuttaa?

Nimeni on Susanna. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Susannaa näyttelee Liisu Aurasmaa ja hänen ystäviään Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso ja Maria Pere. Näytelmän ohjaa Satu Linnapuomi.

Näytelmän myötä Seinäjoen kaupunginteatteri tekee yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen kanssa, joka on näytöspäivinä paikalla kertomassa toiminnastaan ja järjestää yleisöluentoja. Muistiviikolla perjantaina 21. syyskuuta sytytämme kaikki yhdessä muistin tulen iltanäytöksen jälkeen.

Nimeni on Susanna saa ensi-iltansa 13. syyskuuta Elissa-studiossa.

Syyskauden vierailuesityksinä nähdään supersuositun Fork a cappella -lauluyhtyeen kiertuekonsertti 22. syyskuuta suurella näyttämöllä. Ja samoilla sijoilla Johannan Iivanaisen ja Johannan Kurkelan Gemini-konsertti 11. marraskuuta. Suosikkikaksikko Mika Nuojua ja Martti Suosalo esittävät kaksi Kiviä taskussa -näytöstä 26. – ja 27. marraskuuta myös suurella näyttämöllä.

Ammattivirolaisen Antto Terraksen kirjoittama uusi Rivo ja Raivo jouluksi kotiin -komedia kertoo kahdesta Suomea rakentavasta virolaisesta rakennusmiehestä. Aino-näyttämöllä 7. joulukuuta nähtävässä jouluvierailussa näyttelee kesäkomedioistamme tuttu Juha Suihko ja Jaakko Loukkola.

Lasten joulunodotukseen helpotusta tuo maanantaista perjantaihin 10. – 14. joulukuuta Elissa-näyttämöllä vieraileva Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Tuttuun tapaan luvassa on niin aamupäivä-, päivä- kuin iltaesityksiäkin.

Alustavasti jo paljastamme, että…

Seinäjoen kaupunginteatterin kevätkausi käynnistyy maailmanlopun huumorilla sekä värikkäällä ilolla kun Epäkuolleet sekä Aladdin ja taikalamppu saavat ensi-iltansa. Niiden rinnalla esitetään Tästä asti aikaa – Kolmas Nainen -musikaalia.

Groteski kauhunäytelmä Epäkuolleet on ensi-illassa Verstaalla 31. tammikuuta 2019. Uuden yhteistyön avaava näytelmä toteutetaan Kokkolan kaupunginteatterin kanssa. Rooleissa nähdään Mia Vuorela Seinäjoelta ja Pekka Johansson Kokkolasta.

Epäkuolleet. Kuva: Tomas Jakobsson.

– Luvassa on äkkiväärää tykitystä mustan ja groteskimman huumorin ystäville. Näytelmä on audiovisuaalinen kokonaisuus ja edustaa elo- ja sarjakuvista tutuksi tullutta estetiikkaa, kuvailee ohjaaja Ossi Koskelainen.

Aladdin ja taikalamppu puolestaan on suuren luokan lastennäytelmä! Se on ohjaaja Christian Lindroosin sovittama jännittävä ja hauska mielikuvitusmatka Tuhannen ja yhden yön tarinoihin. Hyväntahtoista hunsvottipoikaa, Aladdinia näyttelee Kalle Kurikkala, hulvatonta lampunhenkeä Jani Johansson ja neuvokasta prinsessaa Liisu Aurasmaa.

Aladdin ja Taikalamppu. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Jos Vanha teatteri pullistelee tänä syksynä Sarjahurmaajat-lavastuksesta tulee se tekemään saman, kun Aladdin ja taikalamppu -näytelmän lavastussuunnittelija Kati Lamppu toteuttaa näyttämölle värikkään ja mystisen satumaailman. Puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa.

Katsojat ovat löytäneet teatterin kesätapahtumat

Päättyvä kesä usealla suvinäyttämöllä sujui mainiosti. Päiväristeily-komedia keräsi Mallaskoskelle reilut 3 000 katsojaa ja täytti katsomon 73-prosenttisesti. Törnävänsaaren kesäteatteri ja kesätapahtumat tavoittivat yhteensä yli 5 000 katsojaa. Seminaarinmäen mieslaulajien konsertti veti 600-paikkaisen katsomon täyteen, Provinssimusikaalin näytökset puolestaan reilut 2 200 katsojaa sekä stand up -ilta, lastennäytelmä ja lavatanssit lisäksi liki 2 000.

Kesällä 2019 nähdään Törnävänsaaren kesäteatterissa Seinäjoen kaupunginteatterin ensimmäinen suvisuurtuotanto. Sen julkistamme lokakuussa 2018.

 

Päiväristeily-komedia herkuttelee Suomen ja Viron eroavaisuuksilla

31.5.2018

Päiväristeily. Juha Suihko, Laura Eriksson ja KatriinaSinisalo.

Kahden oudon kansan yhteinen vaellus kohti tuntematonta määränpäätä on ammattivirolaisen Antto Terraksen mukaan mitä houkuttelevinta maaperää komedialle. Päiväristeily on Seinäjoen kaupunginteatterin kesäkauden ensimmäinen ensi-ilta.

Uusi näytelmä näyttää suomalaisturistit itselleen vieraalla maaperällä, Virossa, jonka ovat luulleet tuntevansa.
– Ja nyt ei puhuta mistään suomalaisten humalasekoiluista vaan kulttuuri-, mielipide- ja yhteiskuntajärjestelmien eroista. Suomessa on vallalla sosialismi ja Virossa riistokapitalismi, pamauttaa molempia kansallisuuksia puoliksi edustava koomikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Antto Terras.

Hänen kirjoittamansa Päiväristeily-komedia saa ensiesityksensä Mallaskosken panimoravintolan teatteriterassilla ensi viikon keskiviikkona, 6. kesäkuuta. Kyseessä on ensimmäinen aihetta käsittelevä näyttämöteos Tallinnaan suuntautuvan päiväristeilytoiminnan 30-vuotistaipaleella.

Lukuisissa rooleissa nähdään laulavat koomikot Juha Suihko, Laura Eriksson ja Katriina Sinisalo. Suihko ja Sinisalo olivat mukana myös viime kesän suositussa Terras-komediassa, Myymälävarkaan käsikirjassa.
– Suurin muutos edelliseen esitykseen on se, että nyt emme mainitse Nurmoa kertaakaan. Tiukkaa tekee, mutta niin luvattiin taiteen jumalille, hulluttelee Terras ja alkaa googlata antiikin jumalien nimiä.

Komediayleisölle luvataan yli sata naurua kahdessa tunnissa.
– Tilanteet ovat suorastaan laittoman koomisia, kertoo Terras ja lisää pökkyä pesään:
– Huumoria on niin paljon, että Yleisradio eläisi sillä määrällä kymmenen vuotta ja kansallisteatterista jo soittivat, että saisivatko syksyksi edes vähän, mutta en luvannut. Tätä se on kun Etelä-Pohjanmaalla tehdään näytelmää. Miksi säästellä, kun kerran on!, trossaa Terras.

Kesäkomedia nähdään 6.6. – 23.8.2018 Mallas-näyttämöllä Seinäjoen vesitornin kupeessa, osoitteessa Vesitorninkatu 1.

Näytelmän lavastuksen ja puvut ovat suunnitelleet Riikka Aurasmaa ja Leena Rintala, äänet Sami Lust ja tarpeiston Airi Lakso.

– Hei seis! Se teatteritaiteen jumala, se on Dionysos, Terras huikkaa perään konsultoituaan Aurasmaata ja googlea.
– Mutta muusat ovat tärkeitä innoittajia ja innoituksen lähteitä, täydentää Aurasmaa.

Teatterin tehtävä on palvella alueen ihmisiä

31.5.2018

Teatteriyleisö koostuu nykyään tiiviistä ryhmistä ja yksittäisistä kävijöistä, jotka tulevat teatteriin viettämään aikaa yhdessä. Liki 80 prosenttia Seinäjoen kaupunginteatterin katsojista tulee Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Seinäjoen kaupunginteatteri on tosielämän alueteatteri.
– Olemme, ja nimenomaan haluamme olla eteläpohjalaisten oma teatteri. Tämä on meidän tehtävämme, palvella kaupunkia ja lähialuetta. Siksi ohjelmisto on mahdollisimman monipuolinen, että jokaiselle oikeasti löytyisi katsottavaa, sanoo taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen komppaa Lindroosia.
– Liki 80 prosenttia yleisöstämme on Seinäjoelta ja lähikunnista 150 kilometrin säteellä. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jälkeen teatteriimme tullaan eniten Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Uudeltamaalta.

Kevätkauden 2018 ja syyskauden 2017 aikana Seinäjoen kaupunginteatterin esityksiä katsoi yhteensä 44 382 katsojaa. Omia ja vierailuesityksiä oli yhteensä 255. Kaikki teatteritilaisuudet mukaan luettuna Seinäjoen kaupunginteatteri tavoitti yhteensä 60 700 vierasta.

Kuin ensimmäistä päivää. Mari Pöytälaakso ja Maria Pere.

Maria Pere (oik.) näytteli lähihoitaja-Ritvan roolin ja Mari Pöytälaakso sairaanhoitaja-Minnan Kuin ensimmäistä päivää -näytelmässä.

Kuin ensimmäistä päivää. Pekka Hiltunen ja Liisu Aurasmaa.

Kuin ensimmäistä päivää esitteli hoitokodin arkea hyvin todentuntuisesti. Pekka Hiltunen oli Adam ja Liisu Aurasmaa Taimi Korpimaa.

Lempeä somekuume

Kevätkauden avasi vanhusten hoitokotiin sijoittuva, sen henkilökunnasta ja asukkaista kertova Kuin ensimmäistä päivää.
– Anna Krogeruksen näytelmällä tartuimme ajankohtaiseen ja jokaista koskevaan teemaan, jaksamiseen työssä ja elämässä ylipäätään. Koskettavuudesta kertoo paljon se, että juuri tämä näytelmä herätti mm. sosiaalisessa mediassa yllättävänkin paljon liikehdintää. Hetkeen emme ole saaneet niin paljon suoraa palautetta yleisöltä, kiittää Lindroos.

Villi 50-luku jatkoi menestysreseptiksi osoittautunutta musiikillista aikamatka -sarjaa ja täytti katsomot yli 90-prosenttisesti edeltäjänsä Kultainen 60-luku -esityksen tapaan.

Villi 50-luku. Esa Ahonen (vas.), Liisu Aurasmaa, Maria Pere ja Marko Maunuksela.

Villi 50-luku -esitys valloitti katsoja-kuulijoiden sydämet! Lavalla Esa Ahonen (vas.), Liisu Aurasmaa, Maria Pere ja Marko Maunuksela.

Villi 50-luku. Sari Jokelin ja Maria Pere.

Sari Jokelin (vas.) ja Maria Pere esittivät samaa henkilöä kahdella eri vuosikymmenellä, 70-luvulla ja 50-luvulla.

Osittainen evakkoaika alkoi

Toukokuun alussa käynnistynyt teatteritekniikan remontti mullisti arkea jo tammikuusta lähtien. Silloin muutettiin osaevakkoon Vanhalle teatterille, jossa maaliskuussa ensiesitettiin Pöyrööt-komedia.
– Sarjakuvaan perustuvan näytelmän kantaesitys oli meille uusi ja hieno kokemus. Ja muutenkin Vanhalle siirtyminen on sujunut kaikin puolin hyvin ja tila osoittautunut toimivaksi.

Pöyrööt. Jani Johansson ja Mia Vuorela.

Pöyrööt-komedia perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Jani Johansson ja Mia Vuorela herättivät sarjakuvan pariskunnan ihanasti eloon.

Keväällä Seinäjoella vieraili mm. seinäjokelaislähtöisen Eeva Soivion ja KOM-teatterin Mustarastas sekä Teatteri Hevosenkengän Mimmi Lehmä ja Varis, joiden näytökset täyttivät katsomot liki 100-prosenttisesti.

Keväällä ohjelmistossa jatkoivat Yksi mies, kaksi pomoa, Murhaloukku ja Saarnaaja.
– Janne Kataja ja oma upea ensemblemme nostivat brittikomedian Taidetestaajat-arviointien kärkeen. Niin ikään Murhaloukku-dekkari houkutti nuoret ja nuoret aikuiset teatterin pariin. Saarnaaja oli taiteellinen voitto näytäntövuoden kiinnostavimpia näytelmiä valtakunnallisestikin.

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
19.10.19:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »
19.10.19:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
20.10.13:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
20.10.13:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »
20.10.18:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »
20.10.18:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
26.10.19:00AlvarTästä asti aikaa -musikaaliTäynnä
27.10.18:00AlvarTästä asti aikaa -musikaaliTäynnä
01.11.13:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
01.11.13:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »
01.11.19:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »
01.11.19:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
02.11.18:00AlvarTästä asti aikaa -musikaaliTäynnä
08.11.13:00VanhaSarjahurmaajatTilaa »
08.11.13:00ElissaNimeni on SusannaTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet