fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatterin maaliskuun esitykset peruuntuvat rajoitusten vuoksi

26.2.2021

Evita.

Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaali sai ensi-iltansa syyskuussa 2020. Erinomaiset arviot niin kriitikoilta kuin katsojiltakin saanut esitys jää valitettavasti pois ohjelmistosta. Viimeiset esitykset olisivat olleet huhtikuussa. Evitan roolissa nähtiin Helena Rängman. Kuva: Jukka Kontkanen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston asettamat uudet rajoitukset estävät yli kymmenen hengen kokoontumiset ajalla 2. – 31. maaliskuuta. 

Seinäjoen kaupunginteatterissa rajoitusten tiukentuminen tarkoittaa maaliskuun esitysten peruuntumista.

Evita-musikaali jää tuotannollistaloudellisista syistä valitettavasti kokonaan pois ohjelmistosta. Esityksiä olisi maaliskuun neljän lisäksi ollut huhtikuussa viisi.

Viimeiseksi jäänyt Evita-näytös nähtiin 26. marraskuuta. Joulu-helmikuun peruuntuneet näytökset mukaan lukien tuhansia lipun ostaneita katsojia jää nyt rannalle,
– Päätökset eivät todellakaan olleet helppoja eikä niitä missään nimessä ole tehty kevyin perustein. Olemme syvästi pahoillamme ja surullisia tilanteesta, va. toimitusjohtaja Milla Hautala pahoittelee.

Pelkkänä korvana ja Rouva C. -näytelmien kaari päättyy perjantai-illan 26. helmikuuta näytöksiin. Molempien viimeiset kolme esitystä olisivat olleet maaliskuussa. Nämä näytelmät jäivät näkemättä sadoilta halukkailta katsojilta.  

Peppi Pitkätossu ehti saada uusintaensi-iltansa torstaina 25. helmikuuta. Lastennäytelmän seuraava esitys on 7. huhtikuuta. Humiseva harju nähdään seuraavan kerran 10. huhtikuuta. 

Peruuntuneisiin esityksiin lipun lunastaneet katsojat voivat vaihtaa paikkansa tuleviin kevään, kesän ja syksyn näytöksiin tai vaihtaa ne lahjakorttiin. Vaihto sujuu joustavasti täyttämällä asiakaspalvelulomake, joka löytyy täältä.

Lippumyymälän asiakaspalvelijat ottavat tarvittaessa yhteyttä asiakkaisiin.
– Pahoittelemme peruutuksista aiheutuvaa pettymystä ja vaivaa. Kiitämme asiakkaitamme uskomattomasta joustamisesta menneiden kuukausien ja tulevien lippusiirtojen yhteydessä ja pyydämme jälleen kerran kärsivällisyyttä. Lippumyymälämme asiakaspalvelijat käsittelevät lomakkeita tehokkaasti. Nyt väliin osuu talvilomaviikko (viikko 9), mutta hätää ei tarvitse asiakkaiden tuntea, sillä seuraavat esitykset ovat vasta huhtikuun puolella ja vaihdot ehditään kyllä tehdä ajoissa, Hautala lohduttaa.

Peppi Pitkätossu palaa näyttämölle, hurraa!

23.2.2021

Henna Sormunen on Seinäjoen kaupunginteatterin Peppi Pitkätossu. Kuvat: Jukka Kontkanen

Henna Sormunen on Seinäjoen kaupunginteatterin Peppi Pitkätossu. Kuvat: Jukka Kontkanen

Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään torstaina Peppi Pitkätossun uusintaensi-ilta. Viime keväänä ensi-iltaan tuotu musiikillinen lastennäytelmä ehdittiin esittää kerran.

– Tosiaan, vuosi on mennyt! Ehdimme seilata maailman meret isän ja Hopsu-laivan miehistön kanssa. Paistoin lettuja ja herra Tossavainen opetteli keittämään spagettia. Nyt olen mopannut lattioita Huvikummussa, tykkään siivota, Peppi kertoo kuulumisiaan.

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä Henna Sormunen on samaa mieltä esittämänsä roolihahmon kanssa, vuosi kului nopeasti. Näytelmä lämmitetään esitysvalmiiksi kahden viikon aikana. Moni asia on pysynyt samana, kuten vaikkapa laulut ja lavastus.
– Muutoksiakin on. Olemme harjoitelleet päivitettyjä koreografioita ja mukana on uusia näyttelijöitä.

Sormusen Peppi on näyttämöllä koko esityksen ajan.
– Rooli on fyysinen ja olen hakenut tekemiseen paitsi tarkkuutta myös energiatehokkuutta: etsin paikkoja, joissa ehdin hengittää, Sormunen nauraa.

Torstain 25. helmikuuta ensi-iltaan pääsee 20 katsojaa. Katsojat on arvottu esitykseen lipun ostaneiden kesken. Aluehallintoviranomaisen voimassaolevat kokoontumisrajoitukset yltävät 1. maaliskuuta saakka. Teatteri tiedottaa mahdollisista muutoksista ensitilassa.

Peppi Pitkätossua esitetään suurella näyttämöllä toukokuun lopulle saakka.

Peppi Pitkätossu. Edessä Henna Sormunen.

Iloinen ja vauhdikas esitys

Henna Sormusen Peppi Pitkätossun rinnalla näytelmässä nähdään Annikan roolissa Eeva Markkinen sekä uutena Tommina Jussi Jätinvuori.

Monissa eri rooleissa näyttelevät, tanssivat ja laulavat Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Ville Orttenvuori, Esa Ahonen, Mari Pöytälaakso ja Heidi Ajanto.

Näytelmän ohjaa Anu Hälvä ja koreografi on Jyri Numminen. Timo Ristilän kipparoimassa orkesterissa soittavat Teemu Vuorela, Petri Välimäki ja Markus Kaikkonen. Lavastuksen on suunnitellut Juho Lindström, puvut Riikka Aurasmaa ja naamioinnin Petriina Suomela. Äänisuunnittelu on Riku Metsä-Ketelän, valot Timo Alhasen ja tarpeisto on Minna Nortusen ja Airi Lakson.   

Astrid Lindgrenin kirjoittamiin Peppi Pitkätossu -kirjoihin perustuvan näytelmän on dramatisoinut Staffan Götestam ja suomentanut Liisa Ryömä. Musiikin ovat säveltäneet Georg Riedel ja Jan Johansson.

Peppi Pitkätossu. Mari Pöytälaakso (vas.), Jani Johansson, Henna Sormunen ja edessä Mia Vuorela.

Kahvikutsut saavat yllättävän käänteen Peppi Pitkätossu -näytelmässä. Mari Pöytälaakso (vas.), Jani Johansson, Henna Sormunen ja edessä Mia Vuorela.

Seinäjoen kaupunginteatteri avaa esitykset 20 katsojalle

5.2.2021

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina ilmoittamat uudet yleisötilaisuuksien osallistujarajoitukset mahdollistavat Seinäjoen kaupunginteatterin esitystoiminnan osittaisen avautumisen.

Avi:n päätöksen mukaan yleisötilaisuuksien järjestäminen 20 henkilölle on mahdollista Etelä-Pohjanmaalla 9.2. – 1.3.2021.

Tällä ajanjaksolla Seinäjoen kaupunginteatterin Pelkkänä korvana, Rouva C., Humiseva harju sekä Peppi Pitkätossu -näytöksiin pääsee 20 katsojaa kuhunkin. Osa esityksistä on voimassaolevien osallistujarajoitusten mukaisesti jo loppuunmyytyjä. Siksi pääsy haluttuun näytökseen arvotaan lipun ostaneiden kesken. Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin etukäteen ja katsojia informoidaan asiasta niin pian kuin mahdollista.  

Evita-musikaalin esityksiä joudutaan valitettavasti perumaan. Seuraava Evita-näytös on perjantaina 12. maaliskuuta.

Peruuntuviin Evita-esityksiin lipun ostaneet tai varanneet asiakkaat voivat täyttää teatterin verkkosivuilta löytyvän lomakkeen, mikä nopeuttaa asiointia lippumyymälässä.

Seinäjoen kaupunginteatteri kiittää asiakkaitaan kärsivällisyydestä ja pahoittelee peruutuksista aiheutuvaa vaivaa.
– Esitysten osittaiseen avaamiseen päädyttiin siksi, että nyt pystymme tarjoamaan edes osalle yleisöstämme mahdollisuuden päästä teatteriesitykseen turvallisesti, va. toimitusjohtaja Milla Hautala sanoo.
– Esittävä taide tarvitsee yleisönsä ja tämä ratkaisu palvelee myös teatteria. Teatteri joka tapauksessa ylläpitää olemassa olevaa ohjelmistoa, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius lisää.

Kevään ensi-illat toteutuvat

Humisevan harjun yleisöensi-ilta pidetään suunnitellusti torstaina 11. helmikuuta 20 katsojalle. Niin ikään Peppi Pitkätossu saa yleisöensi-iltansa alkuperäisenä ajankohtana lauantaina 25. helmikuuta samalle henkilömäärälle.

Supermarsu-esitykset lauantaina 13. helmikuuta toteutuvat rajoitusten puitteissa jo lipun ostaneille katsojille. 

Seinäjoen kaupunginteatterin esitykset ovat olleet koronarajoitusten vuoksi tauolla joulukuun 2020 alusta lähtien.

Maailmassa selviytyäkseen ihminen tarvitsee toista ihmistä ja rakkautta

27.1.2021

Humiseva harju. Jussi Jätinvuori ja Heidi Ajanto.

Humiseva harju -tragedian Heathcliff ja Cathy, Jussi Jätinvuori ja Heidi Ajanto. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Emily Brontën Humiseva harju -tragedia paljastaa ihmisluonnon hyvät ja pahat puolet. Seinäjoen kaupunginteatteri valmistautuu klassikkotragedian ensi-iltaan normaalisti, vaikka yleisöensi-ilta jo siirrettiinkin viranomaisrajoitusten vuoksi eteenpäin.

Voimassaolevien viranomaisrajoitusten mukainen, yleisön sisäänpääsyn mahdollistava Humisevan harjun ensi-ilta on torstaina 11. helmikuuta. Seinäjoen kaupunginteatterin joka osastolla valmistellaan näytelmän ensi-iltaa normaalisti.

Seinäjoella nähdään brittiläisen Jo Cliffordin dramatisoima Humiseva harju. Näytelmän on suomentanut Ville Koskivaara ja sen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius. Tragedia on Saloniuksen ensimmäinen ohjaus Seinäjoen kaupunginteatteriin.
– Minua on aina kiehtonut näyttämöllä ihmismielen hyvyys ja pahuus, niiden yhteenkietoutuneisuus. Inhimillinen hyvä ja inhimillinen paha ovat alati muuttuvia määreitä.

Kirjailija Emily Brontën kotiseudulle Yorkshiren syrjäisille nummille sijoittuva romaani Humiseva harju (Wuthering Heights) julkaistiin vuonna 1847. Ajallisesti tarina sijoittuu 1700-luvun loppupuolelle.
– Teoksen karu ja villi luonto paljastaa ihmisluonnon: hyvän ja pahan monet kasvot, väkivaltaisen ja julman maailman. Brontën aikalaiskriitikot kokivat romaanin kuvaavan niin syvää pahuutta, ettei sen katsottu voivan olla naisen kirjoittama.

Humiseva harju on tarina kahden sieluntoverin, Cathyn ja tämän lapsuudenperheeseen otetun kasvattiveljen, Heathcliffin repivästä suhteesta.
– Elämän myrskyissä nämä kaksi hylkäävät oman luontonsa ja pettävät toisensa. Näytelmä on kuvaus erään leikin lopusta, henkisestä ja aineellisesta rappiosta ja kasvamisesta maailmaan, joka ei ole oikeudenmukainen eikä tasavertainen.

Cathy ja Heathcliff ovat tarinan päähenkilöitä, mutta näkökulmahenkilö on Nelly, Earnshawn’n perheen taloudenhoitaja.

Britanniaa ravisteli tuolloin teollinen vallankumous – meidän maailmaamme pandemia.
– Molemmissa on aistittavissa sama pelko muuttuvaa maailmaa kohtaan. Selviytyäkseen ihminen tarvitsee toista ihmistä, rakkautta ja hyväksyntää. Humisevan harjun ihmislapset ovat jääneet vaille tuota perusturvaa ja yhteenkuuluvuutta, ja sen heijastumista tunne-elämään ei voi välttää.

Kyse on ennen kaikkea valinnoista.
– Mutta mistä valinnoistamme jälkeläisemme joutuvat maksamaan, omistaanko vain?, Salonius kysyy.

Tragedian rooleissa nähdään Heidi Ajanto (Cathy), Jussi Jätinvuori (Heathcliff), Mari Pöytäälaakso (Nelly) sekä Esa Ahonen, Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Ville Orttenvuori, Henna Sormunen ja Jukka Puronlahti. Lapsiroolissa vuorottelevat Viljami Käpyaho ja Konsta Niemelä.

Humisevan harjun taloon ja Rastaslaakson kartanoon sijoittuvan lavastuksen on suunnitellut Juho Lindström, puvut Riikka Aurasmaa, valot Hannu Raja-aho, äänet Riku Metsä-Ketelä, kampaukset ja maskeerauksen Johanna Uusitontti, taistelukoreografian Ville Orttenvuori ja tarpeiston Airi Lakso.

Näytelmää suositellaan 14 vuotta täyttäneille.

 

 

Rajoitukset jatkuvat, Humisevan harjun ensi-ilta siirtyy

14.1.2021

Seinäjoen kaupunginteatteri siirtää Humisevan harjun ensi-iltaa ja joutuu perumaan tammikuun esitykset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviranomaisen jatkettua yli kymmenen hengen kokoontumiskieltoa kolmella viikolla.

Avi ilmoitti torstaina 14.1.2021 jatkavansa koronarajoitustoimia myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Rajoitukset jatkuvat maanantaihin 8.2.2021 saakka ja täten Seinäjoen kaupunginteatterin vuoden 2021 ensimmäinen esitys on 11. helmikuuta Humisevan harjun ensi-ilta. Näytelmän esitykset jatkuvat toukokuun puoliväliin saakka.

Tammikuun esitykset peruuntuvat kokonaan. Evita-musikaali palaa suurelle näyttämölle perjantaina 12. helmikuuta, Pelkkänä korvana -komedia puolestaan lauantaina 13. helmikuuta. Rouva C. nähdään Elissa-näyttämöllä niin ikään lauantaina 13. helmikuuta. Samana päivänä ensi-iltansa Verstas-näyttämöllä saa Teatterikaravaanin Supermarsu. Peppi Pitkätossun uusintaensi-ilta on 25. helmikuuta suurella näyttämöllä.

Lippuvarauksia voi muokata joustavasti täyttämällä lomakkeen, joka löytyy täältä

 

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
Ke 07.04.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
To 08.04.18:00AlvarPeppi PitkätossuTilaa »
La 10.04.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 10.04.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Ma 12.04.19:00AlvarKiviä taskussaTilaa »
Ti 13.04.19:00AlvarKiviä taskussaTilaa »
Ke 14.04.19:00AlvarValehtelijan peruukkiTilaa »
To 15.04.18:00AlvarPeppi PitkätossuTilaa »
Pe 16.04.13:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
Pe 16.04.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 24.04.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 24.04.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
To 29.04.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 30.04.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 04.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä

Katso aikataulut

Tiedotteet