fbpx

Tiedotteet

Koronapassi otetaan käyttöön Seinäjoen kaupunginteatterissa

30.11.2021

Koronapassi vaaditaan torstaista 2.12.2021 alkaen kaikilta teatteriin saapuvilta 16-vuotiaista ylöspäin. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

– Koronapassiin siirtyminen teatterissa johtuu uusista ravintolatoimintaan kohdistetuista rajoituksista, toimitusjohtaja Milla Hautala kertoo.

Koronapassi tullaan tarkastamaan torstaista lähtien teatterin ulko-ovella. Asiakkaita pyydetään huomiomaan normaalia pidempi jonotus ja tulemaan ajoissa paikalle. Mukana tulee olla myös henkilöllisyystodistus.

Koronapassi kannattaa ladata etukäteen ennen teatterille tuloa. EU:n koronatodistusta käytetään Suomessa koronapassina. Lisätietoja koronapassista ja latausohjeet: https://www.kanta.fi/koronapassi

Seinäjoen kaupunginteatterin Turvallisesti teatteriin -verkkosivulta löytyy lisätietoa.

 

Mikael Saari ja Tuomas Uusitalo tähdittävät Törnävän kesäteatterin Broadway-musikaalia 2022

3.11.2021

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Mikael Saari laulaa ja näyttelee ensi kesänä karismaattista tyhjätaskua, Monty Navarroa, joka hairahtuu murhien polulle. Hänen uhreikseen joutuvat kaikki aatelisen D’Ysquith-perheen jäsenet, niin ladyt kuin lordit, joita kaikkia kahdeksaa näyttelee yksi ja sama näyttelijä, Tuomas ”Tume” Uusitalo. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Huipputekijät tuovat Murhan ja rakkauden käsikirja -musikaalikomedian Törnävän kesäteatterin näyttämölle. Seinäjoki näyttäytyy entistä kiinnostavampana: “Seinäjoen kaupunginteatteri on nostanut profiiliaan!”

Laulavat näyttelijät Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo esiintyvät päärooleissa ensi kesän Broadway-musikaalin Suomen kantaesityksessä. Päätös vierailla Seinäjoella oli molemmille freelancereille helppo:
– Seinäjoen kaupunginteatteria arvostetaan ammattilaisten piirissä. Täällä uskalletaan tehdä rohkeita ohjelmistovalintoja ja toteutus on korkeatasoista, Uusitalo sanoo.

Kokeneita ja kovia ammattilaisia ovat koko tekijäryhmä. Näytelmän ohjaa Mikko Kouki ja muissa rooleissa Saaren ja Uusitalon rinnalla nähdään Reeta Vestman, Linda Hämäläinen, Antti LJ Pääkkönen, Julius Martikainen, Arne Nylander, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja ja Katriina Sinisalo.

Monumentaalista
ammattitaitoa

Saari ja Uusitalo myöntävät olevansa ison haasteen edessä. Läpisävelletyssä musikaalikomediassa Mikael Saari laulaa ja näyttelee karismaattista tyhjätaskua, Monty Navarroa, joka hairahtuu murhien polulle. Hänen uhreikseen joutuvat kaikki aatelisen D’Ysquith-perheen jäsenet, niin ladyt kuin lordit, joita kaikkia kahdeksaa näyttelee yksi ja sama näyttelijä, Tuomas Uusitalo. 

Luvassa ei ole pelkästään hurjaan tahtiin vaihtuvia hahmoja näyttämöllä ja niiden myötä pikavaihtoja kulisseissa vaan myös ”monumentaalista näyttelijän ammattitaitoa”. Siten musikaalin luojat kuvaavat ominaisuuksia, joita edellytetään hullunkurisen suvun jäseniä esittävältä näyttelijältä. Ja kaikkien näyttelijöiden tulee tietenkin laulaa upeasti!
– Helppoa ei tule olemaan, mutta juuri siksi otinkin tämän roolityön vastaan. Nyt tuntuu, että saan haastaa itseäni todella, Uusitalo kommentoi pestyään maskit kasvoiltaan markkinointikuvausten päätyttyä.

Mikael Saari luonnehtii musikaalia operetiksi, mustaksi komediaksi ja läpeensä brittijutuksi.
– Teos on klassista musikaalimusiikkia ja tuo tehtäväksi huikean määrän hommaa. Ja tunnistan kyllä Montyn hahmon, olen tehnyt useita prinssi- ja ensirakastajan rooleja, Saari laskeskelee.

Monilta lavoilta tutut Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo esiintyvät päärooleissa Törnävän kesäteatterin musikaalikomediassa kesällä 2022. Kuva: Anna Valtari

Monilta lavoilta tutut Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo vierailivat Seinäjoella lokakuussa. Ensi kesänä heidät nähdään Törnävän kesäteatterissa. Kuva: Anna Valtari

Kiitos yläkoulun
musaopelle

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Uusitalo on tähänastisen, 23-vuotisen uransa aikana näytellyt teatterinäyttämöillä, elokuvissa, televisiosarjoissa ja ääninäyttelijänä sekä laulanut ja soittanut mm. legendaaristen Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers bändien keulilla.
– Olen onnekas saadessani tehdä näitä töitä laajalla skaalalla. Paljosta saan kiittää yläkoulun musiikinopettajaani, joka kannusti soittamaan ja rohkaisi ilmaisemaan itseä.

Pitkän linjan tekijä on myös näyttelijä-muusikko Saari. Hän on säveltänyt omaa musiikkia 13-vuotiaasta ja valmistunut Lahden amk:n musiikkiteatterilinjalta 2014. Saari on urallaan esiintynyt eri teattereiden lukuisissa musikaaleissa Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa, jossa hänet voi parhaillaan nähdä kaupunginteatterin Waitress-musikaalissa. Saari on osallistunut muun muassa Yle:n uuden musiikin kilpailuun.
– Oon “humppaukko”, jonka päivä- ja päätyötä ovat musikaalit.

Ratkiriemukas
musikaalikomedia

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaali kertoo Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D’Ysquith-perheen jäsen. Tieto muuttaa Montyn elämän: hän tahtoo suvun omaisuuden itselleen ja haluaa päästä Highhurstin yhdeksänneksi jaarliksi. Mutta sitä ennen tulisi hankkiutua eroon perimyslistalla häntä edellä olevasta sukulaisista – jäämättä kiinni.

1900-luvun alun Lontooseen sijoittuva musikaali tarjoaa parahinta brittikomiikkaa rakkautta unohtamatta. Robert L. Freedmanin kirjoittama ja Steven Lutvakin säveltämä A Gentleman’s Guide to Love and Murder sai kantaesityksensä 2012 Yhdysvalloissa ja Broadway-avauksensa vuotta myöhemmin. Tarina perustuu Roy Hornimanin romaaniin, jonka pohjalta 1949 valmistunut musta komedia on listattu 100 parhaimman brittielokuvan listalle.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalin suomentaa edelliskesien tapaan Mikko Koivusalo ja sen ohjaa Mikko Kouki. Musiikin tuotannosta vastaa kapellimestari Jussi Vahvaselkä, lavastuksen suunnittelee Jani Uljas, puvut Elina Vättö ja kampaukset ja maskeerauksen Petriina Suomela.

Musikaalin ensi-ilta on 9. heinäkuuta 2022 Törnävän kesäteatterissa. Liput tulevat myyntiin 23. marraskuuta.

Seinäjoen kaupunginteatteri on pyörittänyt Törnävän kesäteatteria vuodesta 2017. Amfiteatterin näyttämöllä on nähty aiemmin kaksi Broadway-musikaalin Suomen kantaesitystä: Something Rotten! – Jotain mätää! 2021 ja Monty Pythonin Spamalot 2019.

Törnävän kesäteatterin näyttämöllä 2022 nähdään:

Mikael Saari. Kuva Jukka Kontkanen.

Mikael Saari. Kuva Jukka Kontkanen.

Tuomas Uusitalo. Kuva Jukka Kontkanen.

Tuomas Uusitalo. Kuva Jukka Kontkanen.

Reeta Vestman. Kuva: Jukka Kontkanen

Linda Hämäläinen. Kuva: Laura Malmivaara

Linda Hämäläinen. Kuva: Laura Malmivaara

Antti LJ Pääkkönen. Kuva: Jukka Kontkanen

Antti LJ Pääkkönen. Kuva: Jukka Kontkanen

Sonja Pajunoja.

Sonja Pajunoja.

Arne Nylander.

Arne Nylander.

Helena Puukka. Kuva: Laura Malmivaara

Helena Puukka. Kuva: Laura Malmivaara

Julius Martikainen. Kuva: Jukka Kontkanen

Julius Martikainen. Kuva: Jukka Kontkanen

Marika Huomolin.

Marika Huomolin.

Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen

Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen

 
 
 

 

 

Pohjalaisia tänään nähtävillä Youtubessa

30.9.2021

Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Seinäjoen kaupunginteatterin Pohjalaisia tänään -yhteistuotanto viime keväältä on kaikkien katsottavissa Youtubessa 8. lokakuuta alkaen.

Pohjalaisia tänään. Milja Korpi (vas.), Emmi Nieminen, Jaana Mansikkamäki, Tiitus Ahokas, Katariina Ristimäki, Nea Kangasluoma, Daniel Alatalo ja Yö Heinänen.

Pohjalaisia tänään -näytelmää esitettiin keväällä 2021 Seinäjoen kaupunginteatterin Elissa-näyttämöllä. Rooleissa muun muassa Milja Korpi (vas.), Emmi Nieminen, Jaana Mansikkamäki, Tiitus Ahokas, Katariina Ristimäki, Nea Kangasluoma, Daniel Alatalo ja Yö Heinänen. Kuva: Johanna Stenroos

 Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoiden kuvaaman ja Ethel Yli-Mäenpään editoiman tallenteen ensi-ilta on perjantaina 8.10.2021 kello 18 Etelä-Pohjanmaan Opiston YouTube-kanavalla.  

Opiston ja Seinäjoen kaupunginteatterin kolmivuotisen yhteistyön ensimmäinen yhteisproduktio perkasi pohjalaisuutta ja mylläsi vanhoja perinteitä pilke silmäkulmassa. Näytelmä on teatteriopiskelijoiden ja Venla Korjan päällekirjoitus Artturi Järviluoman nimissä olevalle Pohjalaisia-näytelmälle vuodelta 1914.  

Opiskelijahaku käynnissä opiston ja
kaupunginteatterin seuraavaan yhteistuotantoon

Seuraava Seinäjoen kaupunginteatterin ja Etelä-Pohjanmaan Opiston yhteistuotanto nähdään keväällä 2022. Esiintyjähaku on käynnissä 25.10.2021 saakka. Tuotanto on osa teatterilinjan opintoja. Mukaan voivat hakea kaikki teatteria harrastaneet, jotka haaveilevat esiintymisestä, esiintymiskokemuksen kartuttamisesta tai taide- ja kulttuurialojen jatko-opinnoista. Hakemuksen voi täyttää opiston verkkosivuilla.

Kevätkausi tuo näyttämölle suuria tunteita ja mielikuvituksen kutittelua

29.9.2021

Järjen ja tunteen tyttäret. Henna Sormunen ja Veera Herranen.

Järjen ja tunteen tyttäret -näytelmän Annaa ja Hilmaa näyttelevät Henna Sormunen (vas.) ja Veera Herranen. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Seinäjoen kaupunginteatterissa on luvassa suurien tunteiden ja värikkään mielikuvituksen kevät. Teatteriyleisön nautittavaksi katetaan nykykirjailijoiden huipputeoksia lastenmusikaalista historialliseen draamaan ja kansainväliseen perhetragediaan.

Kevätkaudella 2022 Alvar-näyttämöllä nähdään kaksi tuoretta kotimaista tekstiä: Laura Ruohosen koko perheen musikaali Tippukivitapaus (2017) ja Enni Mustosen rakastettuun Järjen ja tunteen tarinoita -romaanisarjaan perustuva historiallinen draama Järjen ja tunteen tyttäret (2019). Elissa-näyttämön kevään avaa aikamme yhden kiinnostavimman näytelmäkirjailijan, ranskalaisen Florian Zellerin tragedia Poika (2018).

Tommi Kainulaisen dramatisoima Järjen ja tunteen tyttäret vie katsojan Suomen itsenäisyyden aamunkoittoon. Keskiössä ovat naiset, heidän äänensä ja äänioikeutensa.
– Näytelmä kertoo kahden eri yhteiskuntaluokasta ponnistavan naisen kasvukivuista, heidän taistelustaan vapaudesta ja itsemääräämisoikeudesta sekä noususta valtaan Suomen ensimmäisiksi naiskansanedustajiksi vuonna 1907, ohjaaja Antti Mikkola kertoo.
Sijansa on puhdistavalle naurulle ja kyynelillekin.
– Vaikka tapahtumat sijoittuvat yli sadan vuoden taakse, on tarinan henkilöihin helppo samastua. Järjen ja tunteen taistelu ei ole meissä loppunut. Se on ikuinen ristiriitamme matkalla kohti parempaa huomista.
Järjen ja tunteen tyttäret saa ensi-iltansa 5. helmikuuta 2022 Alvar-näyttämöllä.
Näytelmän rooleissa nähdään Henna Sormunen ja Veera Herranen sekä Mia Vuorela, Ville Orttenvuori, Jussi Jätinvuori, Esa Ahonen, Jukka Puronlahti, Karoliina Kudjoi, Sanna Majanlahti, Sari Jokelin, Eeva Markkinen, Topi Kohonen, Matti Hietala, Viljami Käpyaho ja Konsta Niemelä

Poika on hellä ja
samalla julma draama

Poika. Konsta Laakso (vas.) ja Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Poika-näytelmän Nikoa näyttelee Konsta Laakso ja Petri-isää Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Heti tammikuussa Elissa-näyttämölle tuodaan Florian Zellerin Poika. Näytelmä on koskettava kuvaus perheistä, hajonneesta ja uudesta, rakkaudesta, uusista aluista ja lopullisista ratkaisuista.
Tarina käynnistyy eronneen pariskunnan kohtaamisesta. Parin lukioikäinen poika ei ole vanhempien eron jälkeen ollut entisellään, ja pojan ahdistuksen edessä kaikki ovat neuvottomia.
Näytelmän Seinäjoelle ohjaavan Juha Siltasen mukaan kyseessä on petollisesti yksinkertaiselta vaikuttava draama.
Poika on tavattoman hellä ja tavattoman julma näytelmä. En tunne kirjailijan yksityiselämää, mutta hänen on täytynyt seurata läheltä vastaavanlaisia tapahtumia. Minä olen. Henkilö, jolla ei ole tällaisista kokemusta, raportoi niistä helposti sentimentaalisesti ja imelästi. Pintansa alla Poika on myös monikerroksinen teos ja avautuu yhä uudelleen eri vinkkeleistä: kannattaa esimerkiksi muistaa, että myös isät ovat poikia.
Poika-näytelmä ja sen toteutus haluavat antaa katsojalle mahdollisuuden katsoa uudesta näkökulmasta ongelmallisia elämäntilanteita, joihin lähimmäinen – tai itse – saattaa joutua. Se on yksi syy toteuttaa tämä näytelmä juuri nyt.
– Kutsun psykopornoksi sitä, että lavalla esitetään kauheita ihmiskohtaloita, jotta ne voitaisiin kauhistelemalla ohittaa ja unohtaa. Tämä ”päivittelyn taide” on tv:n ja elokuvan peruskauraa. Pojan kuvaamat tapahtumat eivät ole ole sarjatuotantoa ja mahoa sentimentalisointia varten, ne ovat hurjia kosketuksia, Siltanen sanoo.
– Missään tapauksessa en halua tehdä esitystä, joka vain säikähdyttää ja lukitsee. Sen pitää avata ja antaa ilmaa.
Vuonna 2018 kirjoitettu Poika (Le fils) on osa Zellerin perhetrilogiaa, johon kuuluvat myös vielä suomentamaton La mère (Äiti, 2010) ja vuonna 2012 kirjoitettu Le père (Isä), joka juuri nyt niittää maailmalla menestystä Zellerin itsensä ohjaamana elokuvana.
Poika saa ensi-iltansa 22. tammikuuta 2022. Rooleissa nähdään Konsta Laakso, Jani Johansson, Mari Pöytälaakso, Heidi Ajanto, Liisu Aurasmaa ja Jukka-Pekka Ahinko

Koko perheen Tippukivitapaus
on herkkua mielikuvitukselle

Tippukivitapaus. Marko Maunuksela (vas.), Heidi Ajanto ja Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Tippukivitapaus on musiikillinen sanailottelu, jossa muiden muassa seikkailevat Seija Soija (Heidi Ajanto, kesk.), Hujoppi (Marko Maunuksela) ja mopopipolla hurjasteleva Mahtimummeli Päätäi Väätäinen (Mia Vuorela). Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Palkittu, tämän päivän lapsille kirjoitettu koko perheen musikaali Tippukivitapaus valtaa Alvar-näyttämön keväällä 2022. Musiikillinen sanailottelu tarjoaa lasten ja aikuisten yhdessä koettavaksi tunteita laidasta ääreen: iloa, pelkoa, ilkeyttä ja ratkiriemua. Arkirealismi on esityksestä kaukana ja teatterin taika kutkuttaa mielikuvitusta: Tippukivitapaus on absurdismin juhlaa.
Tarina kertoo pikkuruisesta Seija Soijasta, joka putoaa tavaraa keräävien Täti ja Setä Soijan papupurkista. Seija tempautuu hurjaan seikkailuun uuden ystävänsä ujon Hujopin kanssa etsiessään täydellistä piilopaikkaa, josta toivoo tulevansa löydetyksi. Samaan aikaan Seijaa jäljittävät Agenttinero Naru ja apuagentti Mahtimummeli Päätäi Väätäinen, joka ei aina muista, että asiakas ei tarkoita samaa kuin eväs.
Seikkailun aikana Seija oppii, että on ihanaa mennä piiloon, kun joku etsii, mutta on kauheaa kadota oikeasti. Ja sankaruus, se voi löytyä yllättävältä taholta.
– Keskeistä on reippaan pikkupapun ja hänen rohkeuden puutteesta kärsivän ystävänsä kulkeminen jännittävästä paikasta toiseen kohtaamaan villejä, ällöjä ja ihania hahmoja. Vaikka maailmassa ei ole pelkästään kivoja tyyppejä, täällä on elettävä. Ja on rohkeaa uskaltaa olla ujo, Laura Ruohonen, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja sanoo.
Ruohosen kirjoittama ja Anna-Mari Kähärän säveltämä Tippukivitapaus sai kantaesityksensä 2017 Kansallisteatterissa. Musikaali jatkaa palkittujen Yökyöpelit ja Allakka pullakka -runokuvakirjojen ja tv-sarjan anarkistisessa nonsense-hengessä.
Seinäjoen kaupunginteatterissa Tippukivitapaus saa ensi-iltansa 26. maaliskuuta 2022. Rooleissa nähdään Heidi Ajanto, Marko Maunuksela, Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso, Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Jussi Jätinvuori, Henna Sormunen, Ville Orttenvuori, Esa Ahonen, Heikki Vainionpää ja Marianne Katila

Ihania
vierailuesityksiä

Kevätkaudella ohjelmistossa jatkavat Agatha Christien Hiirenloukku 28.1. saakka ja kreisistä rosvojengistä kertova Tämä on ryöstö! -musiikkikomedia 29.4. saakka. Vierailuesityksinä nähdään Tanssien tähtiin show, KOM-teatterin Pirkko Saision ja Marja Packalénin Valehtelijan peruukki, Seela Sellan ja Esko Roineen Rakkauskirjeitä, Martti Suosalon Parasta elämässä sekä Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa.

 

Seinäjoen kaupunginteatteri avaa kaikki katsomopaikat myyntiin   

28.9.2021

Vihdoinkin pitkä odotus ja pitkäjänteinen työ turvallisuuden eteen palkitaan. Seinäjoen kaupunginteatteri avaa kaikki katsomopaikat myyntiin 

 

Seinäjoen kaupunginteatteri voi pitkän odotuksen jälkeen palata normaaliin esitystoimintaan. Koronatilanteen helpottaessa teatteri saa jälleen toivottaa yleisön tervetulleeksi teatteriin täysin katsomoin. Perjantaista 1. lokakuuta lähtien jokainen katsomopaikka on jälleen myynnissä, mikä vapauttaa lisäpaikkoja syksyn esityksiin.

 

Seinäjoen kaupunginteatterissa noudatetaan jatkossakin tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia. Yleisöä pyydetään saapumaan teatteriin vain terveenä, käyttämään kasvosuojaa ja huolehtimaan käsihygieniasta.

 

Suosittelemme hankkimaan sekä liput että väliaikatarjoilut ennakkoon.

 

Osta teatteriliput täältä

Tilaa teatteriravintolan väliaikatarjoilut täältä

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
To 02.12.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 03.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 04.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 04.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
To 09.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 10.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 11.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 11.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Su 12.12.12:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Su 12.12.16:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Ke 15.12.19:00AlvarAnssi Kela: Mun täytyy kävellä näinTilaa »
To 16.12.19:00AlvarERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS 2021Tilaa »
Pe 17.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 18.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 07.01.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet