fbpx

Tiedotteet

Keväinen konsertti striimataan lahjaksi teatterin ystäville

14.4.2021

Kuva striimattavan äitienpäiväkonsertin harjoituksista. Kuva: Pauliina Salonius

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijät harjoittelivat ennen kevätkonserttitallenteen kuvauksia. Konsertti on katsottavissa äitienpäivästä 9. toukokuuta lähtien teatterin verkkosivuilla. Kuva harjoituksista: Pauliina Salonius

Seinäjoen kaupunginteatteri on koostanut keväisen juhlaohjelman äitienpäiväteeman ympärille. Tarjolla on iloisia ja herkistäviä ohjelmanumeroita ihan kaikille. Ohjelma on katsottavissa teatterin verkkosivulla maksutta.

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijät ovat tuoneet yhteiseen ohjelmaan oman panoksensa. Noin 50 minuutin mittainen esitys koostuu lauluista, runoesityksistä, lyhytelokuvasta, haastatteluista ja sketsiviihteestä.
– Mukana on tuttuja lauluja ja runoja, mutta myös näyttelijöiden itsensä tekemää musiikkia ja tekstejä. Esityksiä on kuvattu niin Alvar-näyttämöllä kuin näyttelijän omassa kodissakin, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius kertoo.

Juhlaohjelma on katsottavissa maksutta Seinäjoen kaupunginteatterin verkkosivuilla äitienpäivästä 9. toukokuuta alkaen. Ohjelman voi katsoa itselle ja perheelle sopivana aikana.
– Toivottavasti ohjelma tavoittaisi myös hoitokodeissa asuvat ihmiset. Tämän ohjelman äärellä voivat kokoontua kaikki yhteen, vaikka istuttaisiinkin eri osoitteissa.

Keväinen juhlaohjelma on katsottavissa su 9. toukokuuta kello 9 alkaen koko kevään ajan täällä

Toivotamme hyvää äitienpäivää, kaunista kevättä ja terveyttä kaikille!

 

Agatha Christien Hiirenloukku-klassikko avaa Seinäjoen kaupunginteatterin syksyn

31.3.2021

Seinäjoen kaupunginteatteri tuo yleisölle kaksi rikostarinaa: Hiirenloukku on kiistatta maailman tunnetuin murhamysteeri, Seinäjoelle sijoitettu Tämä on ryöstö! puolestaan yksi hulvattomimmista koskaan nähdyistä komedioista. 

Agatha Christien Hiirenloukku sijoittuu vuosikymmenten takaiseen englantilaiskartanoon. Murhamysteerin ensi-ilta on syyskuussa 2021. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard, Seinäjoen kaupunginteatteri

Agatha Christien Hiirenloukku-näytelmää (The Mousetrap) on esitetty lontoolaisessa teatterissa yhtäjaksoisesti marraskuusta 1952. Kunnes tuli korona ja keskeytti pitkän perinteen, toistaiseksi.

Hiirenloukun voi nähdä vain teatterissa. Christie itse toivoi, ettei novellia julkaistaisi niin kauan kuin näytelmää esitetään ja toivetta on maailmalla noudatettu. Tarinaa ei ole myöskään koskaan filmatisoitu. Nyt tuo klassikkonäytelmä tulee Seinäjoen kaupunginteatteriin.

Tarina sijoittuu vuosikymmenten takaiselle Englannin maaseudulle. Monkswellin vanhaan kartanoon on hiljattain avattu hotelli, jonne kerääntyy salaperäisen oloisia vieraita samalla kun radiossa uutisoidaan Lontoossa tapahtuneesta murhasta. Hiirenloukun loppuratkaisu on yksi teatterimaailman varjelluimmista salaisuuksista ja perinteenä onkin, että esityksen nähnyttä yleisöä pyydetään olemaan kertomatta murhaajan henkilöllisyyttä kenellekään ulkopuoliselle.

Agatha Christie oli kiinnostunut ennen kaikkea rikosten motiivista ja ihmisluonnosta.
-. Keskiössä ovat ihmissuhteiden dynamiikka ja itse arvoituksen ratkaiseminen, ohjaaja Mikko Korsulainen sanoo.
Fakta ja fantasia yhdistyvät Hiirenloukussa koukuttavalla tavalla.
– Fantasiakontekstista huolimatta tieto siitä, että Hiirenloukku perustuu tosielämän rikokseen, tuo ylimääräisiä selkäpiitä kylmääviä väristyksiä, hän huokaa.

Dekkarirooleissa nähdään Heidi Ajanto, Jani Johansson, Ville Orttenvuori, Mari Pöytälaakso, Jukka Puronlahti, Henna Sormunen, Esa Ahonen ja Jussi Jätinvuori. Näytelmän lavastuksen ja puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, äänet Riku Metsä-Ketelä, valot Lauri Virkkala ja kampaukset ja maskeeraukset Johanna Uusitontti.

Hiirenloukun ensi-ilta on 18. syyskuuta Alvar-näyttämöllä. Liput tulevat myyntiin tänään.

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo kahdeksasluokkalaiset katsomaan Hiirenloukku-näytelmää.

Huima komedia uhmaa fysiikan lakeja

Tämä on ryöstö! on hiuksia nostattava komedia pankkiryöstöstä. Rooleissa nähdään muun muassa Henna Sormunen, Ville Orttenvuori ja Jussi Jätinvuori. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard, Seinäjoen kaupunginteatteri

Näytelmä joka menee pieleen! -komedian tekijät ovat poimineet parhaat ainekset ovifarssi-komedia-musikaali-pussista ja keitelleet niistä maailman hauskimmaksi komediaksi julistetun naurusopan: Tämä on ryöstö! -pankkiryöstökomedian.
– Kyseessä on täysin ainutlaatuinen esitys, joka on höystetty mykkäfilmien ja piirrosanimaatioiden slapstick-komiikalla ja toimintaelokuvista tutuilla takaa-ajokohtauksilla, komedian ohjaaja Pauliina Salonius kertoo.

Tämä on ryöstö! sijoittuu Seinäjoelle vuonna 1958. Kauppa- ja Koulukadun kulmassa seisova ”Lakeuden Yhdyspankki” saa kunnian säilyttää pankkiholvissaan mittaamattoman arvokasta timanttia. Paikalliset rosvot suunnittelevat kuumeisesti sen nappaamista ja karkaavat Vaasan vankilasta.
– Hurja takaa-ajo johtaa Vaasasta Seinäjoelle ja paikallistuntemusta omaavat katsojat pääsevät nauttimaan tutuista seuduista. Suomennoksen tehneen ja päivittäneen, Seinäjoelta lähtöisin olevan Mikko Koivusalon nerokkuudelle on ollut jälleen käyttöä.

Komediassa leikitellään paitsi sanallisesti myös perspektiiviharhalla. Tekijöille Tämä on ryöstö! on kuin monituhantisen palapelin kokoaminen ennätysaikaa jahdaten.
– Se on ajoituksen taidetta, kun kaikki osat pistetään loksahtamaan yhteen sadasosasekunnin tarkkuudella. Yleisö katsoo näytelmää välillä lintuperspektiivistä ja näkee, miten vaijereista roikkuvat, kaikkensa komedialle antavat näyttelijät uhmaavat fysiikan lakeja. Ja se on todella hupaisaa!

Talon erinomaista komediakaartia täydentää kaksi vierailevaa komediataituria. Rooleissa nähdään Jussi Jätinvuori, Henna Sormunen, Ville Orttenvuori, Esa Ahonen, Jani Johansson, Heikki Vainionpää, Mari Pöytälaakso, Mia Vuorela, Heidi Ajanto ja Liisu Aurasmaa sekä Tom Petäjä ja Antti LJ Pääkkönen.

Teatteritekniikan ulottuvuuksia venyttävän lavastuksen suunnittelee Juho Lindström, puvut Leena Rintala, valot Hannu Raja-aho sekä kampaukset ja maskeerauksen Petriina Suomela. Stunt-koordinaattorina toimii Ville Orttenvuori.

Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields -kolmikon kirjoittama The Comedy About A Bank Robbery ensiesitettiin Lontoon West Endissä vuonna 2016.

Tämä on ryöstö! – Komedia pankkiryöstöstä saa ensi-iltansa 13. marraskuuta Alvar-näyttämöllä. Liput tulevat myyntiin tänään.

Osana koronarajoitustoimia paikat syksyn esityksiin myydään kahden metrin turvavälein. Tilanteen ja rajoitusten mahdollisesti muuttuessa paikkoja tulee lisää myyntiin. 

Esitykset Seinäjoen kaupunginteatterissa saadaan avata jälleen 20 katsojalle

26.3.2021

Peppi Pitkätossu. Henna Sormunen.

Peppi Pitkätossu -näytelmä nähdään tänä keväänä sekä Alvar-näyttämöllä että viitenä striimiesityksenä. Näyttelijä Henna Sormunen on Peppi. Kuva: Jukka Kontkanen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina ilmoittamat uudet yleisötilaisuuksien osallistujarajoitukset mahdollistavat Seinäjoen kaupunginteatterin esitystoiminnan jatkumisen huhtikuussa. Pääsy esityksiin arvotaan.

Avi:n päätöksen mukaan yleisötilaisuuksien järjestäminen 20 henkilölle on mahdollista Etelä-Pohjanmaalla 1. – 30. huhtikuuta.
– Olemme iloisia, että yleisöä saa jälleen tulla paikan päälle katsomaan näytelmiä ja pääsemme esittämään, va. toimitusjohtaja Milla Hautala sanoo.   

Osa Peppi Pitkätossu ja Humiseva harju -näytöksistä on voimassaolevien osallistujarajoitusten vuoksi loppuunmyytyjä. Siksi pääsy haluttuun näytökseen arvotaan lipun ostaneiden kesken. Arvonta suoritetaan ja katsojia informoidaan asiasta keskiviikkoon 31.3.2021 mennessä.
Peppi Pitkätossu -striimiesitykset helpottavat onneksi tilannetta ja tarjoavat katsomismahdollisuuden sille yleisön osalle, joka ei muuten pääsisi teatteriin.

Katsomopaikat myydään kahden metrin turvavälejä noudattaen.
– Turvallisuus on meille edelleen ensiarvoisen tärkeää ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Seinäjoen kaupunginteatterin esitykset ovat olleet koronarajoitusten vuoksi tauolla maaliskuun ajan. Helmikuussa esityksiin voitiin ottaa 20 katsojaa.

Tutustu poikkeusajan ohjeistukseemme täällä

Iloisia uutisia: Peppi Pitkätossu on ensimmäinen Seinäjoen kaupunginteatterin striimattava esitys

17.3.2021

Peppi Pitkätossu.

Peppi Pitkätossu -näytelmän työryhmä on iloinen päästessään kuvaruutujenkin kautta katsojien nähtäville. Jani Johansson (vas.), Heikki Vainionpää, Heidi Ajanto, Jussi Jätinvuori, Eeva Markkinen, Henna Sormunen, Esa Ahonen, Mari Pöytälaakso ja Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri pystyy vastamaan lukuisten katsojien toiveeseen saatuaan oikeudet Peppi Pitkätossu -näytelmän striimiesityksiin. Viisi näytöstä nähdään huhti- ja toukokuussa. Näytökset tulevat myyntiin tänään.

Ruotsista saaduista striimausoikeuksista iloitaan Seinäjoen kaupunginteatterissa.
– Ihanaa, että voimme tarjota lapsille – ja kaikille katsojille – pääsyn Pepin satumaailmaan ruudun välityksellä kun teatteriin ei tässä maailmantilanteessa ole mahdollista tulla. Uskomme, että Pepin elämänilo ja energia välittyvät myös koti- ja koulukatsomoihin, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius sanoo.

Teatterille on esitetty runsaasti tiedusteluja ja toiveita striimiesityksistä.
– Ohjelmistossamme olevien näytelmien striimausoikeuksista on neuvoteltu aktiivisesti viime syksystä lähtien, niitä ei kuitenkaan ole saatavissa. Onneksi Pepin kohdalla se onnistui.

Peppi Pitkätossun striimiesityksiä valmistellaan teatterissa parhaillaan ja näytelmää harjoitellaan kuvauksia varten.
– Katsomiskokemus on erilainen ruudulta käsin ja toteutuksen on palveltava näyttämöteosta myös linssin läpi tarkasteltuna. Se vaatii ison työn ja tarkan suunnitelman.     

Korkean laadun varmistamiseksi Peppi Pitkätossu kuvataan monikameratuotantona ja editoidaan tallenteeksi, joka esitetään viitenä eri ajankohtana: su 18.4. kello 16, ke 5.5. kello 10, la 8.5. kello 16, ke 12.5. kello 9 ja to 27.5. kello 10.
– Arkiaamuesityksin saamme tarjottua katsomismahdollisuuden myös kouluille ja päiväkodeille, myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen kertoo.

Esitys on nähtävissä vain mainittuina ajankohtina live.netticket.fi-sivustolla. Striimilippuja voi ostaa sekä teatterin lippumyymälästä että NetTicket.fi-palvelusta. Striimiryhmäliput ovat ostettavissa ainoastaan lippumyymälästä.
– Lipun ostanut asiakas saa katselulinkin sekä ohjeet esityksen katsomiseen. Lähetys kestää 2 tuntia 5 minuuttia. Ennen varsinaisen Peppi-esityksen alkua näyttelijät Mari Pöytälaakso ja Heidi Ajanto johdattavat katsojat hauskalle kierrokselle teatterin kulisseihin. Esitykseen sisältyy väliaika.

Seinäjoen kaupunginteatterin Peppi Pitkätossuna nähdään näyttelijä Henna Sormunen. Muissa rooleissa esiintyvät Eeva Markkinen, Jussi Jätinvuori, Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Esa Ahonen, Mari Pöytälaakso, Ville Orttenvuori ja Heidi Ajanto. Bändissä soittavat Timo Ristilä johdolla Teemu Vuorela, Petri Välimäki ja Markus Kaikkonen.

Näytelmän on ohjannut Anu Hälvä. Koreografi on Jyri Numminen, lavastussuunnittelija Juho Lindström ja pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa. Äänet on suunnitellut Riku Metsä-Ketelä, valot Timo Alhanen ja naamioinnin peruukkeineen Petriina Suomela.

Striimitallenteen toteuttavat Lauri Virkkala, Juha Mäki-Turja, Jukka Kontkanen, Riku Metsä-Ketelä, Tomi Rintamäenpää, Hannu Raja-aho ja Pauliina Salonius.

Esitykset palaavat näyttämölle
heti kun mahdollista

Seinäjoen kaupunginteatterin maaliskuun näytökset jouduttiin perumaan avi:n kokoontumisrajoituksen vuoksi. Peppi Pitkätossu ja Humiseva harju palaavat suurelle näyttämölle heti kun se on mahdollista. Näytelmien esityskausi yltää toukokuun loppupuolelle saakka.
– Toivomme, että saamme mahdollisuuden toteuttaa teatteriesityksiä vielä kevään aikana. Pepin ilta- ja viikonloppuesityksissä on vielä tilaa ja samoin Humisevan harjun esityksissä, Tamminen kertoo.

Vaikka näytelmiä ei valitettavasti toistaiseksi voidakaan esittää, on Seinäjoen kaupunginteatterissa hyvä pöhinä päällä.
– Töitä tehdään täysillä ja se luo tärkeää uskoa parempiin aikoihin. Koronarajoitusten aikana harjoittelemme ja valmistelemme tulevia kesän ja syksyn esityksiä sekä lämmitämme ohjelmistossa olevia esityksiä. Luvassa on myös uutta striimituotantoa tälle keväälle, Salonius paljastaa.

Osta striimiliput täältä.

Seinäjoen kaupunginteatterin maaliskuun esitykset peruuntuvat rajoitusten vuoksi

26.2.2021

Evita.

Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaali sai ensi-iltansa syyskuussa 2020. Erinomaiset arviot niin kriitikoilta kuin katsojiltakin saanut esitys jää valitettavasti pois ohjelmistosta. Viimeiset esitykset olisivat olleet huhtikuussa. Evitan roolissa nähtiin Helena Rängman. Kuva: Jukka Kontkanen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston asettamat uudet rajoitukset estävät yli kymmenen hengen kokoontumiset ajalla 2. – 31. maaliskuuta. 

Seinäjoen kaupunginteatterissa rajoitusten tiukentuminen tarkoittaa maaliskuun esitysten peruuntumista.

Evita-musikaali jää tuotannollistaloudellisista syistä valitettavasti kokonaan pois ohjelmistosta. Esityksiä olisi maaliskuun neljän lisäksi ollut huhtikuussa viisi.

Viimeiseksi jäänyt Evita-näytös nähtiin 26. marraskuuta. Joulu-helmikuun peruuntuneet näytökset mukaan lukien tuhansia lipun ostaneita katsojia jää nyt rannalle,
– Päätökset eivät todellakaan olleet helppoja eikä niitä missään nimessä ole tehty kevyin perustein. Olemme syvästi pahoillamme ja surullisia tilanteesta, va. toimitusjohtaja Milla Hautala pahoittelee.

Pelkkänä korvana ja Rouva C. -näytelmien kaari päättyy perjantai-illan 26. helmikuuta näytöksiin. Molempien viimeiset kolme esitystä olisivat olleet maaliskuussa. Nämä näytelmät jäivät näkemättä sadoilta halukkailta katsojilta.  

Peppi Pitkätossu ehti saada uusintaensi-iltansa torstaina 25. helmikuuta. Lastennäytelmän seuraava esitys on 8. huhtikuuta. Humiseva harju nähdään seuraavan kerran 10. huhtikuuta. 

Peruuntuneisiin esityksiin lipun lunastaneet katsojat voivat vaihtaa paikkansa tuleviin kevään, kesän ja syksyn näytöksiin tai vaihtaa ne lahjakorttiin. Vaihto sujuu joustavasti täyttämällä asiakaspalvelulomake, joka löytyy täältä.

Lippumyymälän asiakaspalvelijat ottavat tarvittaessa yhteyttä asiakkaisiin.
– Pahoittelemme peruutuksista aiheutuvaa pettymystä ja vaivaa. Kiitämme asiakkaitamme uskomattomasta joustamisesta menneiden kuukausien ja tulevien lippusiirtojen yhteydessä ja pyydämme jälleen kerran kärsivällisyyttä. Lippumyymälämme asiakaspalvelijat käsittelevät lomakkeita tehokkaasti. Nyt väliin osuu talvilomaviikko (viikko 9), mutta hätää ei tarvitse asiakkaiden tuntea, sillä seuraavat esitykset ovat vasta huhtikuun puolella ja vaihdot ehditään kyllä tehdä ajoissa, Hautala lohduttaa.

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
Ke 21.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.13:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.18:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
To 29.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
Pe 30.04.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 04.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
To 06.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
To 06.05.18:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Pe 07.05.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 08.05.16:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
La 08.05.16:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 11.05.12:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 11.05.18:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä

Katso aikataulut

Tiedotteet