fbpx

Tiedotteet

Evita-musikaalia valmistellaan innokkaana: Webberin mestariteos antaa katsojalle paljon

13.8.2020

Helena Rängman on Eva Duarte de Perón eli Evita. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard.

Seinäjoen kaupunginteatterissa eletään toista työviikkoa. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta on Evita 19. syyskuuta. Loistelias musikaali valmistuu innostavassa ohjauksessa ja motivoituneessa työhengessä.  

Teatteri valmistautuu näytöskauteen poikkeustoimin. Katsomopaikkoja on vähennetty ja muita toimia tehty turvallisen teatterivierailun mahdollistamiseksi.

Kihelmöivä, odottava ja innostunut fiilis!, kiteyttää Marko Maunuksela taitavaksi ja erittäin motivoituneeksi kuvailemansa työryhmän tunnelmat Evita-musikaalin harjoituksista.
– Ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Jukka Haapalainen ovat oikeita moottoreita, he sytyttävät koko jengin liekkeihin.  
– Parkkisella ja Haapalaisella on selkeä visio, miksi ja mitä teemme, mutta samalla he kuuntelevat meitä esiintyjiä ja innostuvat myös meidän ajatuksistamme, yhtyy Helena Rängman puheeseen.

Helena Rängman on Seinäjoen kaupunginteatterin Evita, Marko Maunuksela esittää hänen vastavoimaansa Che:tä. Argentiinan presidentiksi nousevan Juan Perónin roolissa on Esa Ahonen. Tämän rakastajattaren roolin laulaa Petra Pääkkönen ja tangolaulaja Magaldin roolin Jari Jaakonaho.

Kaikkiaan suurmusikaalissa lavalla on parikymmenhenkinen ensemble sekä orkesterissa seitsemän muusikkoa.
– Musikaali kasvaa isoiksi joukkokohtauksiksi ja toisaalla herkistyy kahdenkeskisiin hetkiin, kuvailee Parkkinen.

Evita. Marko Maunuksela on Che. Kuva: Anna Valtari

Marko Maunuksela on musikaalin kertojahahmo ja Evitan vastavoima, Che.

Loistovalinta juuri nyt

Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen 1900-luvun alkupuoliskolle sijoittuva musikaali on Parkkisen mukaan loistovalinta esitettäväksi tänä aikana.
– 70-luvulla valmistuneesta teoksesta on ammennettavissa paljon, jos vain haluaa ja me haluamme! Evita toimii monella tasolla. Teos nostaa esiin muun muassa sen, miten poliitikot käyttävät mediaa hyväksi saadakseen kansan puolelleen. Ensimmäisenä historiassa niin teki Perónin populistinen pariskunta lyödäkseen läpi omaa propagandaansa.

Musikaali antaa katsojalle paljon.
Evita sekä viihdyttää että tarjoaa yleisölle monta oivalluksen hetkeä, takaa Parkkinen. Tarina on hieno ja se esittelee kompaktisti Eva Perónin elämän dramaattisimmat ja viihdyttävimmät käännekohdat. Ja musiikillisestihan Evita on Webberin helmi, mestariteos.

Rängman kuvailee musikaalia tuhdiksi paketiksi.
– Koko ajan tapahtuu, musiikissakin, saati visuaalisessa ylöspanossa. Evita on hyvin katsoja- ja tekijäystävällinen. Siksikin se luo innostusta niin lavalla kuin katsomossa.

Laatua luovia työpareja

Seinäjoen Evita-musikaali tuo ensi kertaa yhteen huipputekijöinä tunnetut ohjaaja Parkkisen ja koreografi Haapalaisen.
– Heittelemme palloa toistemme alueelle. Dialogimme toimii mainiosti ja olen kiinnostunut siitä, mitä Tuomaksella on sanottavaa liikekielestä, kertoo Haapalainen.

Evita-musikaalin ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Jukka Haapalainen. Kuva: Anna Valtari

Evita on ohjaaja Tuomas Parkkisen ja koreografi Jukka Haapalaisen ensimmäinen yhteinen produktio.

Lavastussuunnittelija Marjatta Kuivasto ja pukusuunnittelija Leena Rintala sen sijaan voivat juhlistaa 25:n vuoden yhteistyön merkkipaalua. Seinäjoen kaupunginteatterin Rocky Horror Show vuonna 1995 oli heidän ensimmäinen yhdessä tekemänsä musikaali.

Evita-musikaalin pukusuunnittelija Leena Rintala ja lavastussuunnittelija Marjatta Kuivasto. Kuva: Anna Valtari

Pukusuunnittelija Leena Rintala ja lavastussuunnittelija Marjatta Kuivasto suunnittelivat yhdessä jo Rocky Horror Show’n 25 vuotta sitten Seinäjoen kaupunginteatteriin. Vuosiin mahtuu monta yhteistä tuotantoa.

Evitan orkesteria johtaa Timo Ristilä. Äänisuunnittelija on Sakari Kiiski, valot suunnittelee Hannu Raja-aho. Maskeeraus- ja kampaussuunnittelija on Johanna Uusitontti. Musikaalin suomennos on Mikko Koivusalon.

Laulava ja tanssiva ensemble

Reeta Vestman on Evitan understudy, hänet nähdään sovitusti roolissa neljästi syyskauden aikana. Samoin neljässä sovitussa eri näytöksessä Che:n roolin tekee understudy Julius Martikainen. Näytökset löytyvät musikaalin verkkosivuilta os. seinajoenkaupunginteatteri.fi/evita.

Ensemblessa laulavat ja tanssivat myös Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso, Jani Johansson, Heikki Vainionpää, Heidi Ajanto, Henna Sormunen, Jussi Jätinvuori, Ville Orttenvuori, Vendela Nylund, Elina Haikka, Ella Snellman, Pyry Smolander sekä lapsiroolissa Marketta Koivisto.

Orkesterissa Timo Ristilän kanssa soittavat Teemu Vuorela, Timo Luostari, Petri Välimäki. Arto Panula/Jaakko Salminen, Tuomas Länne sekä Tuomo Tiitinen.

Evitan ensi-ilta on 19. syyskuuta Alvar-näyttämöllä.

Turvallisesti teatteriin

Seinäjoen kaupunginteatteri on varautunut eri toimenpitein siihen, että turvallinen teatterivierailu on mahdollinen.

Muun muassa katsomopaikkoja on vähennetty ja siivousta tehostettu. Väliaikaa on pidennetty turvallisten siirtymien takaamiseksi. Yleisöä muistetaan pitämään turvavälit ja huolehtimaan käsihygieniasta. Väliaikatarjoilut toivotaan varattavan etukäteen Seinäjoen teatteriravintolan verkkokaupasta.

Teatteri vetoaa yleisöön, että katsomoon tullaan vain terveenä. Flunssaoireita poteva katsoja voi veloituksetta siirtää lippunsa tulevaan esitykseen oltuaan ensin puhelinyhteydessä lippumyymälään (puh. 010 416 2600).

Teatterissa seurataan tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja niitä päivitetään katsojien tiedoksi täällä


Ohjelmistossa

Evita

Kommentit (2)

  Seija Keskinen sanoo:

  Hei teatterin väki.En löytänyt kohtaa mistä olisin voinut tilata ne ilmaiset liput 12.9. Evitan harjoituksiin. Saisinko kaksi lippua tätä kautta?

  teatterin tiedotus sanoo:

  Hei ja kiitos viestistäsi!
  Paikkoja lauantain 12.9. kello 12.30-13.30 Evita-musikaalin avoimeen harjoitukseen löytyy vielä 🙂
  Lipun haluavat voivat olla yhteydessä lippumyymäläämme puh. 010 416 2600, Alvar Aallon katu 12.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
01.02.2023 klo 1800 The Addams Family, teosesittely ja avoin harjoitus Alvar-sali Osta liput
02.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
02.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1000 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
03.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1300 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1800 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita