fbpx

Tiedotteet

Niin kuin taivaassa tuo kovat tekijät jälleen Seinäjoelle

23.11.2022

Niin kuin taivaassa. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Peter Nyberg ja Natalil Lintala ovat Niin kuin taivaassa -musikaalin Daniel ja Lena Seinäjoen kaupunginteatterissa. Musikaali saa ensi-iltansa 16. syyskuuta 2023. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Seinäjoen kaupunginteatteri tuo 60-vuotisjuhlavuoden syksyyn ruotsalaisen menestysmusikaalin Niin kuin taivaassa.

Tämä Ruotsin yksi rakastetuimmista elokuvista nähdään musikaalina nyt toista kertaa Suomessa. Se sai Suomen ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa elokuussa 2021. Puhtaasti pohjoismainen musikaali tekee myös Ruotsin musikaalihistoriaa: sen taustalta löytyy tunnettu Euroviisu-säveltäjä Fredrik Kempe, jolla on takanaan upea ura oopperamusiikin, iskelmän, popin ja rockin parissa. 

Musikaali tuo jälleen 
kovat tekijät Seinäjoelle

Musikaali tuo ohjaaja Tuomas Parkkisen toista kertaa lakeuksille. Parkkinen ohjasi Evita-musikaalin Seinäjoen kaupunginteatteriin vuonna 2020. Taiteellisessa työryhmässä vaikuttavat samat tekijät, kuin Evitassa. Koreografiasta vastaa Jukka Haapalainen, lavastussuunnittelusta Marjatta Kuivasto, pukusuunnittelusta Leena Rintala ja valosuunnittelusta Hannu Raja-aho. Heidän lisäkseen taiteellista työryhmää täydentävät kapellimestari Eeva Kontu sekä äänisuunnittelija Tomi Rintamäenpää. Mukana on vastaavan kapellimestari Eeva Kontun ja esityskapellimestari Aleksi Laukkosen johtama 12-henkinen liveorkesteri sekä seinäjokelaiset kuorot Sorja ja Jussit.

Niin kuin taivaassa -musikaalin ohjaaja Tuomas Parkkinen ja kapellimestari Eeva Kontu.

Niin kuin taivaassa -musikaalin ohjaaja Tuomas Parkkinen ja kapellimestari Eeva Kontu.

Teatterin 60-vuotisjuhlavuoden teos

– Musikaalissa nähdään yli toistakymmentä näyttelijää. Musikaali on talolle iso satsaus ja en voisi olla onnellisempi tästä ainutlaatuisen hienosta työryhmästä ja teoksesta, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius iloitsee ja jatkaa: Musikaalin teemat ja tarina kantavat ja kannattelevat. Teos on kaunis ja koskettava tarina rakkaudesta, toivosta, yhteisön ja musiikin voimasta ja lopulta siitä, mitkä asiat elämässä oikeasti ovat tärkeitä.

Musikaalin pääosissa 

Salolaislähtöinen ja nykyään helsinkiläistynyt musikaaliartisti Peter Nyberg vierailee ensi kertaa Seinäjoen kaupunginteatterissa. Nybergille Daniel Darèuksen rooli on unelmarooli.
– On sanoinkuvaamattoman hieno ja kiitollinen tunne – pääsen tekemään yhtä elämäni suurimmista haaverooleistani tällaisen työryhmän kanssa, joka koostuu aivan ihanista tyypeistä ja rautaisista ammattilaisista. 

Nyberg näyttelee tällä hetkellä Turun kaupunginteatterin Hiljaiset sillat -musikaalissa ja Svenska Teaternin Mary Poppins -musikaalissa. Hän ylistää Niin kuin taivaassa -musikaalin teemoja ja elokuvaa.
– Se on yksi lempielokuvistani. Kaikki sen käsittelemät teemat rakkaudesta, kiusaamisesta, yhteisöllisyydestä, kuolemanpelosta ja itsensä löytämisestä kolahtivat todella kovaa. Musikaaliversion nähtyäni rakastuin teokseen entistä lujemmin. Kempen säveltämää musiikkia on mahdotonta kuunnella liikuttumatta.

Natalil Lintala puolestaan aloittaa musikaalin myötä kiinnityksensä Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijänä.
– Aloitin näyttelijänurani lapsiroolissa syksyllä 1993 Seinäjoen kaupunginteatterin silloisessa juhlavuoden näytelmässä Sana. Tuntuu merkitykselliseltä aloittaa kiinnitys samassa talossa 30 vuotta myöhemmin juuri juhlavuoden musikaalin keskeisessä roolissa. Muistan kuinka Så som i himmelen -elokuva aikoinaan teki minuun vaikutuksen. Se oli jotain tavallista suurempaa; tunnistettavia ja rakastettavia hahmoja isojen kysymysten äärellä, elämän raadollisuutta, mutta myös suunnatonta kauneutta ja kiitollisuutta. Olen innoissani saadessani tarttua juuri Lenan rooliin. Vaikka elämässä tapahtuisi mitä, haluan säilyttää samanlaisen uskon rakkauden voimaan kuin hän. Lena ei peittele tunteitaan ja on altis myös haavoittumaan. Se on rohkean ihmisen merkki, Lintala kuvaa.

Niin kuin taivaassa -musikaalin päärooleissa nähdään Peter Nyberg ja Natalil Lintala.

Niin kuin taivaassa -musikaalin päärooleissa nähdään Peter Nyberg ja Natalil Lintala.

Kaunis ja koskettava
tarina kotiinpaluusta

Menestysmusikaali Niin kuin taivaassa on kaunis ja koskettava tarina kotiinpaluusta, musiikin yhdistävästä voimasta ja tosirakkauden löytämisestä.
Maailmankuulu kapellimestari Daniel Daréus palaa synnyinseudulleen, pieneen maalaiskylään, jonne suuren maailman meno ei ole yltänyt. Hän asettuu asumaan lapsuutensa vanhaan kouluun. Menestyksekäs ura ei tunnu enää merkitykselliseltä eikä täytä mielen tyhjyyttä. Terveysongelmista kärsivä huippumuusikko etsii ja kaipaa hiljaiseloa, mutta löytääkin pian itsensä johtamasta paikallista kirkkokuoroa – ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista kyläyhteisöä. Monenkirjavan kuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus. 
Kun aikaa on rajallisesti, korostuu se, mikä elämässä oikeasti on merkityksellistä. 
Niin kuin taivaassa -musikaaliin ei voi olla rakastumatta! Elämäniloa, toivoa ja yhteisöllisyyttä pursuava melodinen pop soi isoina musikaaliaarioina, kuorolauluina ja herkkinä duettoina. Se saa liikuttumaan, itkemään, nauramaan ja laulamaan mukana. Lämminhenkisyys, ilo ja elämänmyönteisyys tarttuvat katsojaan ja tuovat sielulle lämpöä ja balsamia, Salonius hehkuttaa.

Peter Nybergin (Daniel) ja Natalil Lintalan (Lena) rinnalla musikaalin rooleissa nähdään Anna-Maija Jalkanen, Ami Aspelund, Lauri Ketonen, Heidi Kirves, Esa Ahonen, Helena Rängman, Heikki Vainionpää, Aki Saarela, Jussi Jätinvuori, Mia Vuorela, Eeva Markkinen, Jussi Lukács, Ari-Matti Hedman, Ville Mäkinen, Aurora Manninen, Sanni Lehto, Kaisla Ollila, Juha Antikainen, lapsinäyttelijöitä sekä laulajia kuoroista Sorja ja Jussit.

Musikaali saa ensi-iltansa 16. syyskuuta 2023 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. 

 

Käsikirjoitus Kay & Carin Pollak Sävellys Fredrik KempeSuomennos Aino Piirola (dialogi), Maija Vilkkumaa (laulut)Ohjaus Tuomas Parkkinen Koreografia Jukka Haapalainen Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto Pukusuunnittelu Leena Rintala Vastaava kapellimestari Eeva Kontu Esityskapellimestari Aleksi Laukkonen Valosuunnittelu Hannu Raja-aho Äänisuunnittelu Tomi Rintamäenpää Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Johanna Uusitontti 

Script: Kay & Carin Pollak Music: Fredrik Kempe Lyrics: Carin Pollak & Fredrik Kempe Scriptparticipation: Edward af Sillén Original director: Markus Virta Original producers: Vicky & Johan von der Lancken Gabriellas song; Music: Stefan Nilsson Lyrics: Py Bäckman

AS IT IS IN HEAVEN originally opened on 13th September 2018 at Oscarsteatern in Stockholm produced by Vicky Nöjesproduktion and 2Entertain Oikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

 


Ohjelmistossa

Niin kuin taivaassa

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

    Samasta aiheesta

    Lue myös nämä

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
22.03.2023 klo 1100 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
22.03.2023 klo 1900 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
23.03.2023 klo 1900 Patruunatehdas (tuoksuton näytös) Alvar-sali Osta liput
24.03.2023 klo 1800 The Addams Family Alvar-sali Osta liput
25.03.2023 klo 1300 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
25.03.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
25.03.2023 klo 1800 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
25.03.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
28.03.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
29.03.2023 klo 1000 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut