fbpx

Tiedotteet

Niin kuin taivaassa jokainen voi löytää oman äänen ja kannatella toista

6.9.2023

Niin kuin taivaassa -musikaali. Etualalla Helena Rängman. Kuva: Jukka Kontkanen

Niin kuin taivaassa -musikaali ilahduttaa ja liikuttaa. Kuva: Jukka Kontkanen

Juhlavuoden musikaali on iso satsaus Seinäjoen kaupunginteatterilta, jonka suurelle näyttämölle nousee 60-vuotisen historian kookkain esiintyjäkaarti. Komeana soiva Niin kuin taivaassa kertoo sydämellisesti ja tunteikkaasti pikkukylän ihmisistä.

Meitä tavallisia ihmisiä iloineen ja suruineen kuvaavassa Niin kuin taivaassa –musikaalissa tavataan paitsi maailmankuulu ja lapsuudenmaisemistaan rauhaa etsivä kapellimestari, myös kylän asioita järjestelevä kyläkauppias, omanarvontuntoinen kirkkoherra, lämminsydäminen kauppa-apulainen ja unelmansa kadottaneita kyläläisiä, joilla jokaisella on oma tarinansa.

Musikaalin teemoja on oman äänen löytäminen. Sen mahdollistaa uusia tuulia yhteisöön tuova kapellimestari Daniel, joka ottaa kylän kirkkokuoron johtaakseen. Konflikteiltakaan ei vältytä, kun muutos tempaa kyläläiset kuorestaan. He oppivat ilmaisemaan itseään, tunteitaan ja ylittämään itsensä. He alkavat ymmärtää itseään ja toisiaankin.

Musikaalin melodinen pop suurine aarioineen ja herkkine duettoineen herättää yleisössä liikutuksen tunteita. Iloa ja naurua. Ohjaaja Tuomas Parkkinen on siitä vakuuttunut.
Niin kuin taivaassa on tarina me-hengen löytämisestä. Kukaan meistä ei ole täällä yksin. Maailmassa on lisääntynyt kahtiajako meihin ja heihin. Me suomalaisetkaan emme tunnu enää jakavan samoja arvoja. On hyvä nähdä tarina, joka osoittaa miten on mahdollista elää niinkin, että hyväksyy toisen, vaikka ei ajattele kaikesta samoin. Elämän tarkoitus ei ole painaa muita alas.

Niin kuin taivaassa -musikaalin kapellimestari Daniel Daréusta esittää Peter Nyberg. Kuva: Jukka Kontkanen

Niin kuin taivaassa -musikaalissa kapellimestari Daniel Daréus (Peter Nyberg) palaa lapsuuden kotikyläänsä. Kuva: Jukka Kontkanen

Luvassa huikeita
roolisuorituksia

Musikaali tuo lavalle 20 ammattinäyttelijää, lapsinäyttelijöitä sekä Sorja-kuoron ja Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit –kuoron laulajia. Orkesterissa soittaa 12 muusikkoa kerrallaan.
– Musikaali on valtavan suuri satsaus monellakin tavalla tämän kokoisessa teatterissa ja kaupungissa.

Parkkinen sekä vastaava kapellimestari Eeva Kontu ja koreografi Jukka Haapalainen muodostavat oikean musikaalitekijöiden Dream Teamin. Kovan kokemuksen kerännyt kolmikko on pitkän työuransa huipulla. He kaikki ylistävät näyttelijöitä ja roolitusta.
– Suomen mittakaavassa luvassa on huikeita roolisuorituksia, jotka tulevat jäämään yleisön mieleen.

Kapellimestari Daniel Daréusta näyttelee Peter Nyberg ja kauppa-apulainen Lenan roolin Natalil Lintala. Muissa rooleissa nähdään Esa Ahonen, Anna-Maija Jalkanen, Lauri Ketonen, Heidi Kirves, Jussi Jätinvuori, Helena Rängman, Jussi Lukács, Ami Aspelund, Aki Saarela, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää ja Eeva Markkinen.

Ensemblessa laulavat ja tanssivat Ville Mäkinen, Aurora Manninen, Ari-Matti Hedman, Juha Antikainen, Sanni Lehto ja Kaisla Ollila. Lapsirooleissa vuorottelevat Kerttuli Kivimäki, Jasper Sundqvist, Venla Niemistö, Väinö Kråknäs, Minja Rantalainen ja Milla Mäkinen.

Orkesterissa soittavat esityskapellimestari, pianisti Aleksi Laukkonen sekä Tuomo Tiitinen, Rami Loukola, Mari Taivalmaa, Timo Luostari, Petri Välimäki, Teemu Vuorela, Hilkka Rauhala, Esa Korja, Mirja Mattinen, Jenni Ahonen, Krister Aho ja Seppo Istukaissaari.

Suunnittelijoiden unelmajoukkueeseen lukeutuvat niin ikään lavastaja Marjatta Kuivasto, pukusuunnittelija Leena Rintala, valosuunnittelija Hannu Raja-aho, äänisuunnittelija Tomi Rintamäenpää ja kampaus- ja maskeeraussuunnittelija Johanna Uusitontti.  Musiikkituotanto toteutetaan yhteistyössä MD Companyn kanssa.

Niin kuin taivaassa perustuu ruotsalaiselokuvaan Så som i himmelen vuodelta 2004. Kay Pollakin, Carin Pollakin ja Fredrik Kempen musikaali sai kantaesityksensä 2018 Ruotsissa. Suomessa se ensiesitettiin elokuussa 2021 Aino Piirolan ja Maija Vilkkumaan suomentamana.

Musikaali nähdään nyt toista kertaa Suomessa kun se saa ensi-iltansa 16. syyskuuta Seinäjoen kaupunginteatterissa. 

Niin kuin taivaassa -musikaalin Olgan roolissa nähdään Ami Aspelund. Kuva: Jukka Kontkanen

Niin kuin taivaassa -musikaalin Olgan roolissa nähdään Ami Aspelund. Kuva: Jukka Kontkanen

Useita pyöreitä juhliva
Ami Aspelund on Olga

Vaasalaislähtöinen, rakastettu taiteilija ja musikaalinäyttelijä Ami Aspelund tekee nyt ensiesiintymisensä Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöllä ikäisensä Olgan roolissa.
Aspelundilla on tänä vuonna paljon meneillään. Kestohitiksi nousseen Apinamies-laulun levytyksestä tulee kuluneeksi 50 vuotta. Puolestaan 40 vuotta sitten hän edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Fantasiaa-laululla.
– Musiikkityylini on vaihtunut ja kehittynyt vuosien varrella laulelmiin, bluesiin, jazziin ja lattareihin. Olen myös päässyt esittämään sävellettyjä runoja, gospelia ja tietenkin show-numeroita.
70 vuotta syyskuussa täyttävä Aspelund käy musikaaliesitysten lomassa myös 50-vuotisjuhlakiertueelle ja on levyttänyt uutta musiikkia. 


Ohjelmistossa

Niin kuin taivaassa

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
26.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut