fbpx

Tiedotteet

Syyskaudella teatterissa olemme yhdessä enemmän

17.8.2023

Niin kuin taivaassa. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Peter Nyberg ja Natalil Lintala ovat Niin kuin taivaassa -musikaalin Daniel ja Lena. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Seinäjoen kaupunginteatterin 60-merkkivuoden syyskautta juhlistavat aikamme ihanin musikaali Niin kuin taivaassa, Seinäjoelle sijoittuva kotimainen kantaesitys Ennen lintuja sekä lapualaisesta presidenttiehdokkaasta kertova Kekkosen tytär -komedia.
∙ Keväällä 2024 suurella näyttämöllä nähdään Ronja ryövärintytär.
∙ Talon uusina näyttelijöinä ovat aloittaneet Natalil Lintala, Jussi Lukács ja Kaisla Ollila.

Niin kuin taivaassa –musikaalin kolmas harjoitusviikko on käynnissä hyvissä merkeissä. Ohjaaja Tuomas Parkkinen ja vastaava kapellimestari Eeva Kontu ovat haltioituneita taitavista näyttelijöistä.
– Musikaalin teema ”yhdessä olemme enemmän” todentuu ja toistuu työryhmän tekemisessä: Olemme ensimmäisten harjoitusviikkojen aikana edenneet valtavin harppauksin. Roolitus on erinomainen ja ensemble laulaa parhaiten mitä kenties koskaan olen musikaalia harjoittaessa kuullut, Parkkinen sanoo.

Esitys kertoo pienestä kyläyhteisöstä, jonka elämä muuttuu kun maailmalla uraa tehnyt kapellimestari palaa lapsuutensa maisemiin. Suurien tunteiden musikaali käsittelee isoja teemoja tavallisten ihmisten näkökulmasta.
– Fredrik Kempen säveltämä riemukas ja sielukas musiikki tulee sulattamaan yleisön sydämet, Kontu vakuuttaa.

Rooleissa nähdään Peter Nyberg, Natalil Lintala Anna-Maija Jalkanen, Lauri Ketonen, Ami Aspelund, Heidi Kirves, Helena Rängman, Esa Ahonen, Jussi Jätinvuori, Aki Saarela, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Eeva Markkinen, Jussi Lukács, Ville Mäkinen, Ari-Matti Hedman, Juha Antikainen, Aurora Manninen, Kaisla Ollila ja Sanni Lehto. Musikaalin näyttämöllä nähdään yhteensä 42 esiintyjää: 20 näyttelijän lisäksi kulloinkin kaksi lapsinäyttelijää, 10 Sorja- ja Jussit-kuorojen laulajaa sekä 12-henkinen orkesteri, jota esityksissä johtaa Aleksi Laukkonen.

Musikaalin koreografi on Jukka Haapalainen, lavastuksen on suunnitellut Marjatta Kuivasto, puvut Leena Rintala, valot Hannu Raja-aho, äänet Tomi Rintamäenpää ja naamioinnin Johanna Uusitontti. Kay ja Carin Pollakin musikaalin on suomentanut Aino Piirola ja laulutekstit Maija Vilkkumaa. Ensi-ilta on 16. syyskuuta suurella näyttämöllä. Musikaalin teosesittely ja avoin harjoitus keskiviikkona 30. elokuuta.

Kekkosen tytär. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Mehukas tupakomedia Kekkosen tytär -komedia nostaa ajankohtaiseen presidenttipeliin mielenkiintoisen vaihtoehdon. Mia Vuorela näyttelee lapualaista Kataa. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Tarinoita lakeusmaisemissa

Lapualaislähtöisen kirjailija-toimittaja Taina Latvalan kirjoittama Kekkosen tytär –komedia kertoo viisikymppisestä Katasta, jonka maailma mullistuu hänen iäkkään äitinsä paljastaessa presidentti Kekkoseen liittyvän salaisuuden. Perhe tempautuu mukaan armottomaan presidenttipeliin, jossa totuus ja valhe ottavat mittaa toisistaan. Luvassa on tarina vahvatahtoisista pohjalasinaisista, jotka ryhtyvät hiihtämään omia latujaan. Miehet puolestaan joutuvat kyseenalaistamaan vanhan maailman mallit.

Vuoden 2021 parhaana näytelmänä palkittu Kekkosen tytär on kuumottavan ajankohtainen saadessaan ensi-iltansa 3. marraskuuta, aivan presidentinvaalien kynnyksellä.
– Luvassa on mehukas tupakomedia, joka päivitetään Seinäjoen ensi-iltaa varten, ohjaaja Ismo Sajakorpi kertoo.

Rooleissa nähdään Mia Vuorela, Marjut Sariola, Jani Johansson, Esa Ahonen, Natalil Lintala ja Jussi Lukács. Lavastuksen ja puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, valot Hannu Raja-aho, äänet Sami Lust ja Sajakorpi sekä naamioinnin Aliina Ilonen. 

Ennen lintuja. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Aija Pahkala on kantaesityksensä saavan Ennen lintuja -näytelmän päähenkilö Alli. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Merja Mäen suositun ja palkitun Ennen lintuja –romaanin näyttämösovitus saa kantaesityksensä 11. marraskuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.
Talvisodan käynnistämästä evakkotaipaleesta kertova näytelmä seuraa nuoren Allin tuloa ja sopeutumista Seinäjoelle. Laatokalle on jäänyt koti ja tulevaisuuden suunnitelmat. Vaikka lakeudella kaikki on erilaista, löytyy avaruutta maiseman lisäksi myös pohjalaisten sydämistä.

Allin roolissa nähdään Aija Pahkala ja muissa rooleissa Teemu Koskinen, Lotta Lindroos, Jukka Puronlahti, Jussi Jätinvuori, Sanni Lehto, Kaisla Ollila, Kirsi Asikainen, Heidi Kirves, Riku Korhonen, Jenna Varsimäki, Siiri Hautakorpi ja Annu Valtasaari.

Näytelmän on dramatisoinut Iira Halttunen ja sen ohjaa Hanna Ojala. Koreografia on Jyri Nummisen, sävellykset ja äänisuunnittelu Riku Metsä-Ketelän, lavastuksen ja puvut suunnittelee Aili Ojalo, valot ja videot Lauri Virkkala ja naamioinnin Johanna Uusitontti.

Näytelmän tapahtumapaikkoihin vanhan lääninsairaalan alueella tutustutaan kirjailija Mäen ja Seinäjoen oppaiden vetämällä neljällä kävelykierroksella 25. – 26. elokuuta. Historiakierrosten liput ovat myynnissä. 

Ronja Ryövärintytär. Copyright Design Ilon Wikland AB

Ronja ryövärintytär nähdään keväässä 2024 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Copyright Design Ilon Wikland AB

Ronja ryövärintytär keväässä 2024

Astrid Lindgrenin klassikkoteokseen perustuva Ronja ryövärintytär saa ensi-iltansa 13. maaliskuuta 2024 suurella näyttämöllä.
Myrskyisenä yönä syntynyt Ronja kasvaa ryöväri-isänsä linnan suojissa. Mutta koittaa päivä, jolloin hänen on aika lähteä ulos maailmaan. Ronja kohtaa niin villihevosia, maahisia ja pöntihiittisiä kuin ajattaria, männiäisiä, vihollisryöväreitä ja Birkin, itsensä ikäisen pojan. Voivatko nuoret löytää ystävät toisistaan, voittaako rakkaus sukujen välisen vihanpidon?

Koko perheen hurmaava fantasiaseikkailu kertoo ajattoman tarinan ystävyyden voimasta, rohkeudesta, vapauden kaipuusta ja oman tien löytämisestä.
Näyttelijäkiinnityksellä elokuussa Seinäjoen kaupunginteatterissa aloittanut Kaisla Ollila astuu päärooliin Ronjana. Hänen rinnallaan Birkin roolissa nähdään niin ikään taloon juuri tullut Jussi Lukács. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jukka Puronlahti, Natalil Lintala, Esa Ahonen, Mia Vuorela, Timo Luoma, Jussi Jätinvuori, Jani Johansson ja Sanni Lehto.

Näytelmän ohjaa Pauliina Salonius, koreografi on Jyri Numminen. Lavastuksen suunnittelee Juho Lindström, puvut Leena Rintala, valot Hannu Raja-aho, äänet Sami Lust ja Riku Metsä-Ketelä sekä naamioinnin Johanna Uusitontti.

Ronja ryövärintyttären liput tulevat myyntiin 29.8.2023. Näytelmää suositellaan 7 vuotta täyttäneille.

Syksyn vierailuesitykset

Syyskaudella Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöillä vierailevat Ilmari Saarelaisen Parasta ennen, pienemmille katsojille suunnattu Tatu ja Patu, elämä ja teot, Stand Up –koomikko Jacke Björklund, Ria Katajan ja Minna Kivelän Korot kattoon –komedia sekä jouluisella blueskonsertillaan Erja Lyytinen, Sami Yaffa ja Mira Luoti. 

Parasta ennen. Ilmari Saarelainen.

Ilmari Saarelaisen Parasta ennen torstaina 21.9. suurella näyttämöllä.

Tatu ja Patu, elämä ja teot.

Tatu ja Patu vierailevat ma-ke 13. – 15.11. Elissa-näyttämöllä.

Jacke Björklund.

Stand Up -koomikko Jacke Björklund vierailee ma 13.11. suurella näyttämöllä.

Korot kattoon

Koomikot Ria Kataja ja Minna Kivelä vierailevat Korot kattoon -esityksellään ti 14.11. suurella näyttämöllä.

Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas 2023. Sami Yaffa, Erja Lyytinen ja Mira Luoti.

Erja Lyytinen joulukonsertoi ke 13.12. suurella näyttämöllä Sami Yaffan ja Mira Luodin kanssa.

Natalil Lintala. Kuva: Laura Malmivaara

Natalil Lintala. Kuva: Laura Malmivaara

Jussi Lukács. Kuva: Laura Malmivaara

Jussi Lukács. Kuva: Laura Malmivaara

Kaisla Ollila. Kuva: Laura Malmivaara.

Kaisla Ollila. Kuva: Laura Malmivaara.


Ohjelmistossa

Niin kuin taivaassa

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
10.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
12.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
13.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut