fbpx

Tiedotteet

Törnävänsaaren linnasta rakentuu spamauttava kesäteatterikokemus

2.4.2019

Spamalot. Havainnekuva.

Havainnekuva Spamalot-musikaalin keskiaikaisesta ja moniulotteisesta linnoituksesta, josta paljastuu monia yllätyksellisiä toiminnallisuuksia.

Seinäjoen kaupunginteatteri uutisoi aprillipäivänä Törnävälle toteutettavasta massiivisesta linnahankkeesta. Ja kyllä! Ihan oikeasti Törnävänsaareen rakennetaan kesäksi linna.

Linnan pihapiirissä näyttelijä Aku Hirviniemen esittämä sir Lancelot ja muut Pyöreän pöydän ritarit toikkaroivat etsiessään Graalin maljaa. Linna tulee houkuttelemaan turisteja pähkähullun Spamalot-musikaalin näyttämönä. Tosin, linnan rakentamisesta ei ole kiistelty kaupunginvaltuustossa tai viranomaisten pöydissä, vaan suunnittelutyötä on tehty rauhallisin elkein yhteistyössä paikallisen painotalon, I-printin kanssa.
– Suomessa on ollut ja on nykyäänkin useita linnoja, mutta kesällä 2019 niitä on yksi enemmän, julistaa lavastaja Juho Lindström.

Rakkaus linnoja ja erityisesti niiden torneja kohtaan on inspiroinut Lindströmiä jo pienestä.
– Olen lapsena piirrellyt kaikenlaisia linnoja, rakennellut niitä lumesta, savesta, legoista, kaisloista ja puisista rimoista. Nyt kolme vuosikymmentä myöhemmin pistin taas tikkua ristiin ja rakensin pienoismallin linnoituksesta, joka on toteutumassa Seinäjoen kaupunginteatterin verstaalla sen oikeissa mitoissa. Siitähän tulee valtava!

Tämän Broadway-musikaalin komiikka syntyy eri elementtien ristiriidasta. Ritarien vakava suhtautuminen tärkeään tehtäväänsä sekoittuu paljetein kuorrutettuun pukuloistoon ja ylimitoitettuihin musikaalikliseisiin. Matkan varrella kärvistellään ruton kourissa, nostetaan kannat kattoon tanssityttöjen kanssa ja käydään eeppisiä taistoja vihollisia vastaan.

Ennennäkemättömän komeaa kesäteatteria

Lindströmin lavastus on viimeinen silaus huutonaurun reseptissä.
– Linnaa suunnitellessani halusin säilyttää lapsuuteni leikkimielisyyden, se ei saa olla liian vakava ja siinä pitää olla monta korkeaa tornia ja jokaisessa tornissa tuulessa liehuva lippu. Niin – ja vallihauta! Linnojen ympärillä pitää aina olla vallihauta. Mikä voisikaan olla parempi paikka linnalle kun Törnävänsaari, jossa – tadaa – vallihauta on jo valmiiksi!

Lindström odottaa malttamattomana linnan valmistumista.
– Lavastuselementtien rakentuessa verstaalla polte nähdä kokonaisuus valmiina kasvaa kokoajan. Vielä joudun odottelemaan pitkään ennen kuin linnantornit kohoavat ulkona kohti pilviä, Lindström tuskailee.

Onneksi suunnittelija Lindströmillä ja muilla tiedonjanoisilla on mahdollisuus saada makupala Törnävänsaaren Spamalot-linnasta hieman pienemmässä koossa jo tällä viikolla Helsingin Kevätmessuilla. Pikkulinna kohoaa messukeskuksessa I-Printin osastolle. Kevätmessuja vietetään 4.-7.4.2019.

Koko lavastukomeus paljastuu viimein 6. heinäkuuta, jolloin Monty Pythonin Spamalot-musikaalikomedia saa ensi-iltansa Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella. Esitykset jatkuvat elokuun lopulle saakka.

Mikko Koivusalon oivallisesti suomentaman Spamalot-musikaalin ohjaa Mika Eirtovaara.

Rooleissa nähdään Aku Hirviniemi, Olli Rahkonen, Juha Hostikka, Anna Victoria Eriksson, Henrik Hammarberg, Pihla Pohjolainen, Lauri Ketonen, Jyri Numminen, Annina Rubinstein, Eeva Markkinen ja Ville Orttenvuori.

Spamalot perustuu Monty Pythonin hullu maailma -elokuvaan vuodelta 1975. Broadway-ensi-iltansa musikaali sai 2005 ja Tony-palkittiin vuolaasti. Musikaalin on elokuvakäsikirjoituksen pohjalta kirjoittanut kuusipäisen Monty Python -ryhmän jäsen Eric Idle. Hän on myös säveltänyt pääosan lauluista. Näyttämömusiikki ja orkesterisovitukset ovat John DuPrez’n käsialaa. Komediaryhmän tutuista lauluista musikaalissa kuullaan muun muassa Life of Brian -elokuvan Always Look On The Bright Side Of Life sekä vuodelta 1980 Finland, Finland, Finland.

Lue lisää: https://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/spamalot/

Juho Lindström.

Lavastussuunnittelija Juho Lindström.


Ohjelmistossa

Spamalot

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut