fbpx

Tiedotteet

Prinssirooleja tehnyt Juha Hostikka on vihdoin kuningas, kuningas Arthur

13.3.2019

Monty Python -koomikkoryhmän Spamalot-musikaalissa kuljetaan ritareita värväävän kuningas Arthurin matkassa. Törnävän kesäteatterin Suomen kantaesityksessä kuningasroolin tekee laulaja Juha Hostikka.

Spamalot-musikaalin kuningas Arthur on hyvin ylevä ja kovin tosissaan ratsastaessaan maitaan ympäri ja etsiessään ritareita hoviinsa. 

Oikeasti kuningas tulee olleeksi hirmuisen koominen kun hän loikkii laukka-askelein ja hevosen roolissa oleva Toope-apulainen juoksee perässä kookospähkinän kuoria yhteen kopsutellen.

Näin on, koska Spamalot on hupaisa väännös Camelot-mytologiasta. Ja varsinkin, koska Spamalot on yhden koomikkoryhmistä merkittävimmän, brittiläisen Monty Pythonin Holy Grail -elokuvaan pohjautuva parodiamusikaali.
– Hauskuutta ei saa koskaan näytellä, koomisuus tulee tässä muuta kautta, juuri siitä tosissaan olosta. Sehän pelkästään on jo farssi, kun meikäläinen tanssii, nauraa laulaja Juha Hostikka, joka on valittu tekemään kuningas Arthurin rooli ensi kesänä Törnävän kesäteatterissa.

Hostikka on pestistä innoissaan. Spamalot on oopperarooleja laulaneen ja myös teatterin lavalla esiintyneen Hostikan ensimmäinen kesäteatterirooli.
– Prinssinäytöksiä on jo riittävästi tehtynä. Nyt on arvokasta ja jo korkea aika siirtyä kuningasten luokkaan. Sitä paitsi Monty Pythonilla on ollut itsellenikin iso merkitys. Luvassa on taattua, hieman kieroa siis, Python-huumoria.

Miten aiot valmistautua rooliin, käymällä kenties ratsastustunneilla?
– Ei ole tarpeen, tunnen hevoset läheisesti: yksi puri minua kerran takamukseen ja toinen myöhemmin käteen. Ratsastanutkin olen kahdesti, Hostikka kuittaa.

Hostikka johtaa Dallapé-orkesteria

Tenori Juha Hostikka (s. 1971) on suurelle yleisölle tutuin legendaarisen Dallapé-orkesterin johtajana ja solistina. Hän on vetänyt liki vuosikymmenen tuota Euroopan iäkkäintä viihdeorkesteria ja palauttanut sen 30-luvun loistoon.  Ensi vuonna Dallapé viettää 95-vuotisjuhliaan.

Hostikka on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa ja laulanut muun muassa Kansallisoopperassa ja useissa kotimaisissa kantaesityksissä ympäri maata. Hänen ensimmäinen teatteriroolinsa oli Helsingin kaupunginteatterin Les Misérables’ssa 20 vuotta sitten. Hostikka on nähty myös Turun kaupunginteatterin sekä Linnateatterin näyttämöillä.

Suomen kantaesitys 6. heinäkuuta

Monty Python -ryhmän jäsenen Eric Idlen käsikirjoittama sekä John Du Prez’n kanssa säveltämä Spamalot perustuu Monty Pythonin Hullu maailma (The Holy Grail) -elokuvaan. Pähkähullussa broadway-musikaalissa hullunkuriset hahmot sekä odottamattomat käänteet sekoittuvat mytologiseen Graalin maljan etsintään. Kaiken kruunaa glamööriä tihkuvilla musikaalikliseillä leikittely sekä Mikko Koivusalon hulvaton suomennos.

Spamalot saa ensi-iltansa ja Suomen kantaesityksensä 6. heinäkuuta Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella. Musikaalin ohjaa tv:stä tuttu stand up -koomikko ja ohjaaja Mika Eirtovaara ja muissa rooleissa nähdään Aku Hirviniemi, Anna Victoria Ericksson, Olli Rahkonen, Henrik Hammarberg, Lauri Ketonen, Pihla Pohjolainen, Jyri Numminen, Annina Rubinstein, Eeva Markkinen ja Ville Orttenvuori.  

Musiikin sovittaa Pekka Siistonen, koreografi on Jyri Numminen. Upean linnalavastuksen Törnävän kesäteatteriin suunnittelee Juho Lindström ja loisteliaat, lukuisat puvut Riikka Aurasmaa.

Laulaja Juha Hostikka nähdään ensi kesänä Spamalot-musikaalin kuningas Arthurin roolissa Törnävän kesäteatterissa. Kuva: Marek Sabogal


Ohjelmistossa

Spamalot

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
01.10.19:00AlvarEVITATilaa »
02.10.19:00AlvarEVITATäynnä
03.10.13:00AlvarEVITATilaa »
03.10.18:00AlvarEVITATäynnä
08.10.19:00AlvarEVITATilaa »
09.10.19:00AlvarEVITATilaa »
10.10.13:00AlvarEVITATäynnä
10.10.18:00AlvarEVITATilaa »
16.10.19:00AlvarIhan SeelanaTilaa »
17.10.13:00AlvarEVITATilaa »
17.10.18:00AlvarEVITATilaa »
22.10.19:00AlvarEVITATilaa »
23.10.19:00AlvarEVITATilaa »
24.10.13:00AlvarEVITATilaa »
24.10.18:00AlvarEVITATilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet