fbpx

Tiedotteet

Spamalot-hengessä jatketaan! Uusi ja hulvaton broadway-musikaali Törnävän kesäteatteriin

21.10.2020

Puntti Valtonen, Christoffer Strandberg, Antti L. J. Pääkkönen, Irina Vartia, Jani Karvinen ja Reeta Vestman riemastuttavat ensi kesänä Something Rotten -musikaalikomediassa Seinäjoella. 

Something Rotten – jotain mätää paljastaa “totuuden” maailman ensimmäisestä musikaalista ja William Shakespearen Hamletin synnystä. Esitys jatkaa Monty Pythonin Spamalotin viitoittamaa, räväkän mahtipontista musikaalikomedialinjaa Törnävän kesäteatterissa.

Something Rotten sai ensiesityksensä Broadwaylla vuonna 2015. Parhaillaan musikaali kääntyy suomeksi Mikko Koivusalon työpöydällä. Suomentaessaan hän vaalii tarinan illuusiota.
– Englannin maaperällä ja 1590-luvulla pysytään visusti. Tietyt nimet suomalaistetaan, että kielellinen leikittely toimisi, kertoo kokenut kääntäjä, jonka niin ikään Suomen kantaesitykseksi suomentama Spamalot sai runsaasti kiitosta kesällä 2019.

Edelsikö Hamletia
munakasmusikaali Omlet?

Näytelmäkirjailija Shakespeare oli aikansa suurin stara. Muutkin toki yrittivät kirjoittaa hittejä, esimerkiksi Perän veljetkset, Something Rotten -musikaalin pääpari.

Kirjoitushommien takkuuntuessa turvautuu toinen veljistä ennustajaan. Tämän mukaan tulevaisuudessa siintävät paitsi yleisön mukavuustasoa nostavat teatteritalot plyysipenkkeineen myös täysin uskomaton ja uudenlainen esityskonsepti – musikaali!

Perät pääsevät ennustuksen turvin etumatkalle ja kirjoittavat näyttelemistä, laulua ja tanssia yhdistävän esityksen. Shakespeare on kuitenkin saanut vihiä heidän toimistaan ja ujuttautuu teatteriseurueeseen nuuskiakseen, mistä on kyse.

Esityksen hullunkurisissa käänteissä viitataan niin tunnettuihin musikaaleihin kuin Shakespearen klassikoihinkin. Ja lopulta oikeussalin kautta päädytään tuloksiin, jotka myötäilevät tuntemaamme historiankirjoitusta.

Taitava komediakaarti
odottaa jo innokkaana

Something Rotten on amerikkalaisveljesten Karey Kirkpatrickin ja Wayne Kirkpatrickin sekä brittiläisen John O’Farrellin yhteinen tuotos.

Törnävän kesäteatterissa musikaalin yleisölle esittää taitava ja nimekäs komediakaarti. Shakespearena ensimmäisen ison musikaaliroolinsa tekee näyttelijä Christoffer Strandberg.
– Olen oikea historianörtti ja siksikin Shakespeare on unelmarooli! On myös hienoa päästä tekemään kesäteatteria.

Ennustaja Nostradamuksen roolissa (kuuluisan kaiman veljenpoikana siis!) nähdään näyttelijä Puntti Valtonen. Tuleva komedia on mielenkiintoinen työ, jolla saa tuottaa iloa ihmisten elämään.
– Nauraminen on vakava paikka ja iso asia. Vuosien myötä ymmärtää, miten arvokasta ilon löytäminen on.

Törnävän kesäteatteri on tuttu paikka Seinäjoelta lähtöisin olevalle näyttelijä Irina Vartialle. Niin hän kuin Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaalin riveissä parhaillaan nähtävä Reeta Vestman odottavat molemmat innokkaina suomennosta.
– Tekstin verbaliikka on mielettömän hauskaa ja Koivusalo kääntää kaiken takuulla taidokkaasti. Myös musiikki on monipuolista ja ihan mahtavaa.

Kaikkien musikaalin veli – ei kun siis äiti!

Fiilis on, että voi aloitetaan jo!
– Kertakaikkisen hulvaton ja anarkistinen juttu on luvassa. Työryhmässä on liuta hyviä tyyppejä, joiden kanssa on mahtavaa päästä tekemään yhteistä projektia, sanovat Perän veljeksiä esittävät, monista yhteyksistä kansalle tutut näyttelijä Jani Karvinen ja lapualaislähtöinen näyttelijä Antti L. J. Pääkkönen.

Musikaalin ensemblessa loistavat Henrik Hammarberg, Elina Haikka, Katriina Sinisalo, Julius Martikainen, Pyry Smolander sekä itse koreografi Jyri Numminen.

Musikaalin ohjaava Pekka Laasonen on työryhmästä innoissaan. Musikaalin harjoitukset käynnistyvät keväällä. 
– En olisi koskaan uskonut saavani työskennellä tällaisella porukalla, ihan huikeaa! Komedia-, laulu- ja tanssivoimaa on aivan valtavasti, ohjaaja iloitsee.

Musiikin tuotannosta vastaa Pekka Siistonen. Musikaalin lavastuksen suunnittelee Jani Uljas, puvut Riikka Aurasmaa ja naamioinnin Petriina Suomela.

Something Rotten – jotain mätää saa Suomen ensiesityksensä 10. heinäkuuta 2021 Törnävän kesäteatterissa. Liput tulevat myyntiin tänään.

Something Rotten – jotain mätää. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Christoffer Strandberg, Puntti Valtonen, Irina Vartia, Jani Karvinen, Antti L. J. Pääkkönen ja Reeta Vestman nähdään Something Rotten -musikaalikomediassa kesällä 2021 Törnävän kesäteatterissa. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri


Ohjelmistossa

Something Rotten

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti

    Samasta aiheesta

    Lue myös nämä

Selaa artikkeleita

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
Su 18.04.16:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
Ke 21.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.13:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.18:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
To 29.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
Pe 30.04.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 04.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
To 06.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
To 06.05.18:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Pe 07.05.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 08.05.16:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
La 08.05.16:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 11.05.12:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä

Katso aikataulut

Tiedotteet