fbpx

Tiedotteet

Karmean hauska ja lempeän lämmin komedia

12.10.2020

Pelkkänä korvana. Jukka Puronlahti (vas.) ja Jani Johansson.

Jani Johansson (oik.) näyttelee miestä, joka ei taivu small talkiin. Jukka Puronlahden esittämä kaveri keksii pulmaan suorasukaisen ratkaisun, jolla on hysteerisen hauskat ja mikä ihaninta: koskettavan lämpimät seuraukset. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Pelkkänä korvana eli Ulkomaalainen on näytelmä miehestä, joka ei millään jaksaisi ”praatata”. Hän päätyy olemaan puhumatta ja mihin se johtaakaan! Karmean hauska komedia leikkaa tähän päivään ja koskettaa meistä jokaista. Ensi-ilta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä marraskuussa 2020.

”Miltähän se tuntuis, jos osais vaikka kertoa jonkun hauskan jutun? Jos pystyis herättämään toisissa naurua. Minkälaista se olis?”, miettii näytelmän päähenkilö, tiedelehden oikolukijana työskentelevä Charlie, joka vaimonsa mielestä on järkyttävän tylsä mies.

Tämä avio-ongelmissa painiskeleva juro britti suostuu kaverinsa houkuttelemana lähtemään hermolomalle syrjäiseen majataloon Amerikan syvään etelään. Mutta koska ajatuskin rennosta rupattelusta ventovieraiden kanssa saa Charlien pakokauhun valtaan, keksii ystävä loistoidean: Hän väittää majatalon emännälle, että Charlie on ulkomaalainen, joka ei ymmärrä näiden puheesta hölkäsen pöläystä. Pian ollaankin tilanteessa, jossa yhden pysyessä vaiti, muut kyllä paljastavat itsensä puhumalla. Tuloksena on paitsi sekaannusten soppa myös dynamiittien räjähtely.

Yhdysvaltalaisen Larry Shuen kirjoittama komedia vuodelta 1983 ammentaa erilaisuudesta ja ennakkoluuloista. Teemojensa myötä se on edelleen ajankohtainen ja Teemu Kaskisen vastikään uusima suomennos tuo tarinan tähän aikaan.

Käsikirjoitettua siansaksaa
ja murresoppaa

Muun muassa sujuvaa ja täysin käsikirjoitettua siansaksaa pääsee Charlien roolissa tulkitsemaan näyttelijä Jani Johansson. Hänen roisia kaveriaan, Froggya, näyttelee Jukka Puronlahti

Leveä etelävaltioiden murre on käännetty useiden eri suomalaismurteiden sekoitukseksi. Sillä haastavat muiden roolien näyttelijät Jussi JätinvuoriMia Vuorela, Heikki Vainionpää, Ville Orttenvuori ja Maiju-Riina Huttunen

Näytelmän ohjaa Pekka Laasonen. Lavastuksen suunnittelee Oskari Löytönen ja puvut Tiina Valkama. Valot suunnittelee Hannu Raja-aho ja äänet Tomi Rintamäenpää. Kampaus- ja maskeeraussuunnittelija on Johanna Uusitontti.

Pelkkänä korvana eli Ulkomaalainen saa ensi-iltansa 7. marraskuuta 2020 Alvar-näyttämöllä. 


Ohjelmistossa

Pelkkänä korvana

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
La 18.09.18:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 24.09.12:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 24.09.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 25.09.13:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 25.09.18:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 25.09.18:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
Pe 01.10.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 01.10.19:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
La 02.10.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 02.10.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 08.10.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 08.10.19:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
La 09.10.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 09.10.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 15.10.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet