fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

ARVIO: Upeat roolisuoritukset kantavat Something Rottenia Törnävällä

22.7.2021

Something Rotten. Jani Karvinen (oik.), Elina Haikka, Antti LJ Pääkkönen, Pyry Smolander, Julius Martikainen ja Jyri Numminen.

Something Rotten. Jani Karvinen (oik.), Elina Haikka, Antti LJ Pääkkönen, Pyry Smolander, Julius Martikainen ja Jyri Numminen.

Seinäjoella Törnävän kesäteatterissa kerrotaan tänä kesänä tarinaa William Shakespearesta ja hänen kilpailijastaan Retu Perästä musiikin turvin. Something rotten – Jotain mätää– musikaalin päätähtinä nähdään Jani Karvinen, Christoffer Strandberg sekä Tenavatähdestä tuttu Antti LJ Pääkkönen.

Näytelmän tähtikaarti lupaa paljon, sillä edellä mainittujen lisäksi päärooleissa ovat tangokuningas Marko MaunukselaReeta Vestman sekä Salatuista elämistä tuttu Irina Isberg. Näyttelijäkaarti ei näytelmässä pettänyt, vaan onnistui jopa erinomaisesti.

Musikaalissa faktan ja fiktion raja on hyvin häilyvä, sillä William Shakespearen hahmo perustuu todellisuuteen ainakin nimen osalta, kun taas Shakespearen kilpailija Retu Perä ei ole todellinen henkilö. Näytelmä jopa tietyllä tavalla kiteytyy Retu Perän hahmoon ja siihen, mikä on hänen oikeudentajunsa.

Something Rotten. Antti LJ Pääkkönen (vas.), Jani Karvinen ja Irina Isberg.

Something Rotten. Antti LJ Pääkkönen (vas.), Jani Karvinen ja Irina Isberg.

Musikaalissa Retu Perän roolissa nähdään Suomen Kansallisteatterista ja Vaeltajat- yhtyeestä tuttu Jani Karvinen. Karvisen valinta Retu Perän rooliin on ollut loistava, sillä hän on ehdottomasti erinomainen valinta esittämään tuollaista hahmoa. Mies uppoutuu rooliinsa hienosti ja tekee mahtavan roolisuorituksen, upealla lauluäänellään.

Loistavasti Karvisen vastanäyttelijänä toimii Ruune Perää näyttelevä Antti LJ Pääkkönen. Itselleni oli ensimmäinen kerta, kun näin Pääkkösen estradilla ja pakko todeta hänessä olevan valtavan upea potentiaali. Oli erittäin nautittavaa katsottavaa Pääkkösen mahtava äänenkäyttö roolihahmossaan ja laulajatausta tulee lauluosuuksissa selkeästi esiin.

Something Rotten! Reeta Vestman, Antti LJ Pääkkönen ja Henrik Hammarberg.

Something Rotten! Reeta Vestman, Antti LJ Pääkkönen ja Henrik Hammarberg.

Christoffer Strandbergin mukana oleminen Something rottenissa William Shakespearena sai odotukset suuriksi, sillä mies on niin täynnä karismaa ja on erittäin taidokas esiintyjä. Pettyä ei tarvinnut Strandbergin roolisuoritukseen muuten kuin sillä tavalla, että hänestä sai nauttia aivan liian vähän. Olisi ollut toivottavaa, mikäli Strandbergia olisi nähty lavalla enemmän.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että 1590- luvun Lontoo sulautui hyvin Törnävän kesäteatterin lavalle, vaikka välillä vaikuttikin siltä, että näytelmä etenee enemmän nykyajassa kuin 1590- luvun Lontoossa. Varmastikin tarkoituksellista, mutta sellainen 1500- lukulainen tyyli loisti lavasteita ja osittaista puvustusta lukuun ottamatta poissaolollaan.

Something Rotten! Jyri Numminen (vas.), Christoffer Strandberg ja Pyry Smolander.

Something Rotten! Jyri Numminen (vas.), Christoffer Strandberg ja Pyry Smolander.

Pienoinen juonen sekavuus myös häiritsi näytelmässä, mutta sen näyttelijät ja musiikki pelasti loistavasti. Something rotten oli hieno musiikkispektaakkeli, jota voi kyllä suositella kaikille. Perjantaina, kun itse kävin näytelmän katsomassa, oli paikalle saapunut myös arvovaltaisia teatterivieraita, sillä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen oli katsomassa musikaalia ja kaikesta päätellen taisi pitää näkemästään.

Something rotten – Jotain mätää pyörii Törnävän kesäteatterissa 21. elokuuta saakka.

JONI HILDÈN 21.7.2021

Lue koko arvostelu Viihteen Olohuoneen sivuilta täältä.

Ohjelmistossa

Something Rotten

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut