fbpx

Tiedotteet

Uutta: Törnävän kesäteatterissa nähdään ensi kesänä popmusikaali Xanadu

11.7.2022

Xanadu. Kuva: Emilia Boulevard

Myös myyttinen Pegasos solmii rullaluistimet jalkaansa Törnävän kesäteatterin Xanadu-musikaalissa. Kuva: Emilia Boulevard

Hittikappaleistaan tuttu Xanadu johdattaa katsojat 80-luvun kalifornialaiseen rullaluistindiskoon, jossa jytäävät myös kreikkalaismytologian taruolennot. Suomessa kesällä 2023 ensiesityksensä saavan musikaalin ensi-ilta Broadwaylla oli 2007.

Xanadu täytti kesätuotannolle asetetut kriteerit, kun Seinäjoen kaupunginteatteri valitsi uutta musikaalia Törnävän kesäteatteriin.  
– Ensisijainen tahto on tuoda Suomeen jälleen uusi musikaali. Toiseksi, etsimme sopivaa tekstiä, joka seuraisi kesäteatterimme kolmen edellisen tuotannon jalanjälkiä. Ratkaisevaa oli, että tarina on mukaansatempaava, musiikki loistavaa, rakkaus hehkuvaa ja kaikki komedian ainekset kasassa, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius kertoo.

Saloniuksen kuvauksen mukaan Xanadu on jumalainen pop- ja fantasiamusikaali kuolemattomasta rakkaudesta.
– Tarina seuraa mystisen muusan, Clion, matkaa Olympus-vuorelta kalifornialaiseen rantakaupunkiin. Kira-nimiseksi ihmishahmoksi muuntautuneena hän rakastuu nuoreen taiteilijaan Sonnyyn, tavalliseen kuolevaiseen, mikä on jumalattarilta ehdottoman kiellettyä. Pian rakastavaiset ovatkin keskellä kaaosta, jossa ei säästellä kreikkalaisen mytologian taruolentojakaan: pelissä ovat ylijumala Zeusta myöten myös jumalatar Afrodite ja muusat – sekä yksi kiinteistövälittäjä.

Niin ja perustetaanhan musikaalissa myös Xanadu-niminen rullaluistindisko.
Xanadu on villi ja hurmoksellinen jukebox-musikaali, joka leikkii korniudella ja järjettömyyksillä täysin vastustamattomasti ja häikäilemättömästi. Se on tarina unelmien tavoittelusta, itseensä uskomisesta ja tietysti rakkaudesta. Xanadu jakaa rakkauden ilosanomaa, hilpeyttä ja iloa kaikenikäisille.

Musikaalin suomentaa Mikko Koivusalo ja sen ohjaa Pauliina Salonius. Koreografi on Jyri Numminen. Musiikin tuottaa Pekka Siistonen, lavastuksen suunnittelee Juho Lindström, puvut Timjami Varamäki ja naamioinnin Aliina Ilonen. Musikaalin laulavat ja tanssivat näyttelijät julkistetaan syksyn 2022 aikana.

Ehdokkuuksia ja palkintoja keränneen Xanadu-musikaalin on käsikirjoittanut Douglas Carter Beane ja musiikin ovat säveltäneet Jeff Lynne ja John Farrar. Se pohjautuu Richard Danus ja Marc Ruble -kirjoittajakaksikon Xanadu-elokuvaan vuodelta 1980, joka ylsi kulttimaineeseen lähes tuoreeltaan. Siinä Xanadusta lauloi ikimuistoisesti Olivia Newton-John.

Musikaali saa ensi-iltansa 8. heinäkuuta 2023 Törnävän kesäteatterissa. Ensimmäiset näytökset tulevat myyntiin tänään maanantaina 11. heinäkuuta. 

Tänä kesänä Törnävän kesäteatterissa Suomen kantaesityksensä 9. heinäkuuta saa Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalikomedia. Esitykset jatkuvat 20. elokuuta saakka.

Xanadu-musikaalin suunnittelijat Jyri Numminen (vas.), Juho Lindström, Pauliina Salonius, Timjami Varamäki ja Pekka Siistonen.

Törnävän kesäteatterin maisemissa Xanadu-musikaalin suunnittelijat Jyri Numminen (vas.), Juho Lindström, Pauliina Salonius, Timjami Varamäki ja Pekka Siistonen.


Ohjelmistossa

Xanadu

Kommentit (2)

    Anne sanoo:

    R.I.P. Olivia Newton-John

    teatterin tiedotus sanoo:

    R.I.P. todellakin ihana Olivia

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
30.11.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
30.11.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
01.12.2023 klo 1900 Ennen lintuja, tuoksuton esitys Alvar-sali Osta liput
01.12.2023 klo 1915 Kekkosen Tytär, tuoksuton esitys Elissa-katsomo Osta liput
02.12.2023 klo 1300 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
02.12.2023 klo 1315 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
02.12.2023 klo 1800 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
02.12.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
03.12.2023 klo 1900 Lasse Hoikka & Souvarit 45v.-juhlakonsertti Alvar-sali Osta liput
07.12.2023 klo 1300 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut