fbpx

Tiedotteet

Ensikertaa Agatha Christien jännäri Seinäjoen kaupunginteatterin lavalle

14.9.2021

Hiirenloukku.

Matemaattinen tarkkuus niin juonen kuin lavastuksenkin yksityiskohdissa määrittää Agatha Christien dekkareita. ”Rikosten kuningattaren” kirjoittama Hiirenloukku saa ensi-iltansa lauantaina 18. syyskuuta Alvar-näyttämöllä.

1950-luvulle sijoittuva Hiirenloukku kertoo kahden päivän tapahtumista englantilaiskartanoon perustetussa täyshoitolassa. Ohjaaja Mikko Korsulaisen mukaan Agatha Christien teoksista ei voi ”pyyhkiä pölyjä”.
– Kaikki on tehtävä ajalle uskollisesti. Psykologinen trilleri vaatii epookin mukaisen, realistisen lavastuksen ja tarpeiston, muuten tarkasti rakennettu tarina ei toimi.
Juoni on draaman sielu ja Christien dekkarit ovat nimenomaan juoninäytelmiä.
– Jännitteinen juoni ja näytelmän tunnelma tulevat suoraan katsojan iholle. Katsojia houkutellaan heittäytymään ja alitajuntaa manipuloidaan valoin ja äänin, Korsulainen paljastaa.

Tarkkuutta edellyttää yhtä lailla näyttelijäntyö. Sitä on menneet viikot hienosäädetty harjoituksissa suurella näyttämöllä.
– Olemme näyttelijöiden kanssa analysoineet, miten paljon kukin henkilöhahmo missäkin vaiheessa tietää ja miten se näkyy. Hiirenloukussa kuten muissakin Christien murhamysteereissä menneisyyttä salaillaan viimeiseen saakka. Henkilöhahmoista paljastuu vähä vähältä koko ajan enemmän.

Yksi asia Korsulaista inspiroi Christien teoksissa erityisesti.
– Murha ja väkivalta tuntuvat toissijaisilta. Keskiössä ovat ihmissuhteiden dynamiikka ja itse arvoituksen ratkaiseminen.
Ensi-iltansa lauantaina 18. syyskuuta saavassa tarinassa on sydämensärkevä puolensa.
– Tieto siitä, että Hiirenloukku perustuu tosielämän rikokseen, tuo ylimääräisiä selkäpiitä kylmääviä väristyksiä, Korsulainen huokaa.

Hiirenloukku on klassikko, jota on esitetty lontoolaisessa teatterissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 alkaen. Sen vuoksi sitä ei ole lainkaan filmatisoitu – Christien toiveesta – niin pitkään kun näytelmä on teatterin ohjelmistossa. Hiirenloukkua katsomaan saapuvalla yleisöllä on myös yksi velvoite: näytelmän loppuratkaisua ei tule paljastaa kenellekään.

Hiirenloukun rooleissa nähdään Heidi Ajanto, Jani Johansson, Ville Orttenvuori, Mari Pöytälaakso, Jukka Puronlahti, Henna Sormunen, Esa Ahonen ja Jussi Jätinvuori. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Riikka Aurasmaa, äänet Riku Metsä-Ketelä, valot Lauri Virkkala ja kampaukset ja maskeeraukset Johanna Uusitontti.

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo kahdeksasluokkalaiset katsomaan Hiirenloukku-näytelmää.


Ohjelmistossa

Hiirenloukku

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
To 02.12.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 03.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 04.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 04.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
To 09.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 10.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 11.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 11.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Su 12.12.12:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Su 12.12.16:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Ke 15.12.19:00AlvarAnssi Kela: Mun täytyy kävellä näinTilaa »
To 16.12.19:00AlvarERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS 2021Tilaa »
Pe 17.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 18.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 07.01.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet