fbpx

Tiedotteet

Musikaalikomedia muistuttaa: Sä oot hyvä, niin kuin sä oot!

9.2.2023

The Addams Family.

The Addams Family -musikaalissa Addamsin huonetta ja sukua edustavat Jani Johansson (Fester-setä), Sanni Lehto (Wednesday), Jukka Puronlahti (Lurch), Esa Ahonen (Gomez), Mia Vuorela (Morticia), Jussi Jätinvuori (Pugsley) ja Mari Pöytälaakso (Mumma). Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

The Addams Family on isosydäminen musikaalikomedia, joka sykkii koko perheelle. Esitys on Seinäjoen kaupunginteatterin 60-vuotisjuhlavuoden ensimmäinen ensi-ilta.

Kahden eri maailman kohtaaminen on tuttu asetelma monesta klassikkotarinasta.

Seinäjoen kaupunginteatterin The Addams Family –musikaali esittää aiheesta omanalaisensa version.
– Meidän “normaalien ihmisten” mielestä The Addams Familyssa maailmaa katsotaan “noiden toisten, erilaisten ihmisten” näkökulmasta, ohjaaja Jermo Grundström kuvailee.
Itselle arkiset asiat eivät aina merkitse kaverille samaa.
– “Normaalin” tavoittelu ei ole kauhean hyvä asia, koska sen vuoksi ei välttämättä uskalla käydä kohti todellisia unelmiaan. Tällä esityksellä on iso sydän, ja se muistuttaakin, että on hyvä olla niin kuin sä oot.

Kaunis tarina
perheestä

Synkeähköjä perinteitä vaaliva Addamsin suku saa vieraakseen toisella tavalla konservatiivisen perheen. Sisäiset liitokset alkavat natista ja pinnan alla kytevät jännitteet paljastua.
– Teos on omanlaisensa kasvutarina, mutta ei välttämättä sille, jolle odotamme.
Ennen kaikkea musikaali kertoo rakastavasta perheestä ja kuvaa osuvasti myös yhteiselon käännekohtia: mitä esimerkiksi lasten itsenäistyminen merkitsee vanhemmille?

Seinäjoen kaupunginteatterissa toteutuu Grundströmin ja koreografi Jyri Nummisen pitkäaikainen haave saada tehdä juuri tämä musikaali.
– The Addams Family kertoo niin kauniin tarinan. Karikatyyrimäiset roolihahmot eivät ole erilaisuutensa vankeja, vaan heistä löytyy aitoa ihmisyyttä, humaaniutta – ja meistä jokainen. Koko perheen musikaalina sen hahmogalleria tarjoaa joka ikäluokalle oman suosikkihahmon, johon samastua, Numminen uskoo.

Ajankohtainen
Wednesday

Musikaali itsessään pelaa suurten ja näyttävien numeroiden sekä pienten ja intiimien kohtausten välillä. Näyttämöllä on parikymmenpäinen esiintyjäkaarti.

Addamsin perheen jäseninä laulavat ja tanssivat Esa Ahonen, Mia Vuorela, Jussi Jätinvuori sekä tämänkin ajan hittihahmon, Wednesdayn roolissa Sanni Lehto. Addamsien huonetta ja sukua ovat myös Jani Johansson, Mari Pöytälaakso ja Jukka Puronlahti.

Toista maailmaa edustavan Beineken perheen muodostavat Heikki Vainionpää, Hanna Kaila ja Antti LJ Pääkkönen. Henna Sormunen nähdään kolmessa roolissa.

Ensemblen muodostavat musikaalissa työharjoittelunsa suorittavat, Tampereen Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla opiskelevat Laura Eskola, Elizabeth Hiltunen, Kreetta Kiviniemi, Maija Mustonen, Riikka Mäkinen, Kreetta Sihvola, Essi Särkijärvi, Kaisu Säynevirta ja Titta Toivanen.
– He ovat valtavan taitavia laulajia ja tanssijoita ja kovia tulevia ammatilaisia, jotka löytävät takuulla töitä Suomen teattereista, Grundström ja Numminen hehkuttavat.

Musikaalikomedian komea lavastus- ja pukusuunnittelu on Riikka Aurasmaan, musiikin johtaa ja laulut on harjoittanut Pekka Siistonen. Valot on suunnitellut Hannu Raja-aho, äänet Riku Metsä-Ketelä ja videot Toni Haaranen.

Marshall Brickmanin ja Rick Elicen käsikirjoittama ja Andrew Lippan säveltämä musikaalikomedia pohjautuu Charles Addamsin luomiin hulvattomiin ja karrikoituihin hahmoihin, joita hän kehitteli sarjakuvissaan jo 1930-luvulla. Televisiosarjana tarinaa esitettiin 1960-luvulla. Menestystä seurasivat Hollywood-elokuvat vuosina 1991, 1993 ja 1998 sekä Broadway-musikaali vuonna 2010. Suomen kantaesitys nähtiin syksyllä 2013 Tampereen Työväen teatterissa, jonne tarinan suomensi Tiina Puumalainen ja laulut Ilpo Tiihonen.

Addamsien tarina on saanut maailmanlaajuisesti uutta jatkoa, huomiota ja suosiota Jenna Ortegan Wednesdayna tähdittämän Netflix-sarjan myötä.  

The Addams Family saa ensi-iltansa 22. helmikuuta suurella näyttämöllä ja se on ohjelmistossa 20. toukokuuta saakka. Musikaalin suositusikä on +7.

Lisätietoja: taiteellinen johtaja Pauliina Salonius, puh. 040 732 0278


Ohjelmistossa

The Addams Family

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut