fbpx

Tiedotteet

Mikko Roihan Ei kertonut katuvansa saapuu vihdoin Seinäjoelle

18.1.2024

Ei kertonut katuvansa. Jari-Pekka Rautiainen (vas.), Tiina Winter, Mari Turunen, Mari Pöytälaakso, Ulla Koivuranta ja Liisa Peltonen.

Ei kertonut katuvansa –näytelmä kuvaa Saksan armeijaa palvelleiden suomalaisnaisten taivallusta kotiin päin läpi poltetun Lapin. Rooleissa Jari-Pekka Rautiainen (vas.), Tiina Winter, Mari Turunen, Mari Pöytälaakso, Ulla Koivuranta ja Liisa Peltonen. Kuva: Moe Mustafa

Nyt myös pohjalaiskatsojat pääsevät näkemään Tommi Kinnusen menestysromaaniin pohjautuvan, Mikko Roihan dramatisoiman ja ohjaaman Ei kertonut katuvansa -näytelmän. Suuren suosion yhteistyöteattereissa saaneen näytelmän ensi-ilta Seinäjoen kaupunginteatterin Elissa-studiossa on 25. tammikuuta.

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijällä, Mari Pöytälaaksolla on käynnissä ainutlaatuinen näytösvuosi. Seitsemän teatterin yhteistyö kierrättää häntä ympäri Suomea esittämässä Ei kertonut katuvansa –näytelmää.

Takana ovat kesän yksittäiset näytökset Berliinissä ja Kajaanin runoviikoilla, syyskauden ensi-illat Kouvolan teatterissa sekä Turun ja Lahden kaupunginteattereissa, edessä kevätkauden ensi-illat ja esityskaudet Seinäjoen lisäksi Tampereen teatterissa ja Hämeenlinnan kaupunginteatterissa.

Pöytälaakso on tuotannosta innoissaan. Näytelmä valmistettiin kesäkuussa 2023 Berliinissä.
– Poikkeuksellinen harjoitusperiodi muokkasi meistä eri teattereiden näyttelijöistä tiiviin ryhmän, josta olen niin onnellinen ja ylpeä. Yhteinen matkamme jatkuu saadessamme nyt esittää näytelmää toistemme kotiteattereissa. Mahtavaa, että ryhmä saapuu vihdoin myös meille Seinäjoelle!

Näytelmän dramatisoinut, lavastuksen ja valot suunnitellut ohjaaja Mikko Roiha saapuu ensi viikolla Seinäjoelle istuttamaan esityksen Elissa-näyttämölle. Hän kuvaa käynnissä olevaa tuotantoa hienoksi matkaksi.
Ei kertonut katuvansa on ollut yleisömenestys, Turussa sitä on esitetty lähes poikkeuksetta loppuunmyydyille saleille ja yleisöpalaute on ollut ylistävää. Vaikka traagisesta tarinasta onkin kyse, tuntuu tämä juttu syntyneen onnellisten tähtien alla.

Näytelmä kuvaa viiden suomalaisnaisen taivallusta takaisin kotiin läpi poltetun Lapin. Saksan armeijaa toisessa maailmansodassa Pohjois-Norjassa palvelleita naisia yhdistää häpeä ja tieto vastassa olevasta vihasta. Näytelmä perustuu tositapahtumiin. Kirjailija Tommi Kinnunen kiinnostui aiheesta kuultuaan tarinoita näistä vankileirin välttääkseen kotiinsa karanneista naisista. Virallista tietoa heistä löytyy niukasti. Romaani oli ilmestyessään vuonna 2020 Finlandia-ehdokkaana.

Näytelmän rooleissa nähdään Seinäjoen Mari Pöytälaakson lisäksi Mari Turunen Tampereen teatterista, Liisa Peltonen Hämeenlinnan teatterista, Tiina Winter Kouvolan teatterista, Ulla Koivuranta Turun kaupunginteatterista ja Jari-Pekka Rautiainen Lahden kaupunginteatterista.

Ei kertonut katuvansa –näytelmän ensi-ilta on torstaina 25. tammikuuta Elissa-näyttämöllä. Esitykset Seinäjoella jatkuvat 2. toukokuuta saakka. 

 


Ohjelmistossa

Ei kertonut katuvansa

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut