fbpx

Tiedotteet

Maailman vahvin tyttö valtaa suuren näyttämön keväällä 2020

11.10.2019

Tänään, Tyttöjen oikeuksien päivänä ilolla julkistamme: Peppi Pitkätossu nähdään Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä maaliskuussa 2020. Astrid Lindgrenin luoman rakastetun rämäpään esiinmarssista tulee ensi vuonna kuluneeksi 75 vuotta.


Peppi Pitkätossun roolissa nähdään näyttelijä Henna Sormunen. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

– Tuomme näyttämölle energisen ja värikylläisen, mutta myös koskettavan esityksen, lupaa näytelmän ohjaaja Anu Hälvä.

Hälvä puhuu lämpimästi Pepistä puhdassydämisenä ja avarakatseisena lapsena, joka on suvereenisti omillaan. Kipukohtana on se, ettei hänellä ole vanhempia.
– Pepillä riittää rakkautta. Näytelmä onkin kertomus syvästä ystävyydestä. Peppi rakastaa niin enkeliäitiään, kaukomailla asuvaa isäänsä kuin lemmikkiapinaansa ja -hevostaankin.

Vahva oikeudentaju ja nokkelan luonnonlapsen villi luonne näyttäytyvät aikuisille kurittomuutena.  Peppi pyörittää kaikkia mielensä mukaan: kultakolikoita halajavia rosvoja, kiusankappaleita, sirkuksen voimamiestä ja viranomaisiakin.
– Lasten mielestä Peppi on jännittävä ja anarkistinen hahmo. Hän on ilkikurinen, mutta ei koskaan paha tai ilkeä.

Toisia lapsia ja kaikkein pienimpiä kohtaan Peppi onkin lojaali ja reilu. Tämän saavat todistaa kerta toisensa jälkeen elämäniloa levittävän ja anteliaan Pepin ystävät Tommi ja Annikka.

Spamalot-suunnittelijat jälleen vauhdissa

Suurelle näyttämölle rakentuu vauhdikkaan ja fyysisen esityksen tarjoava, näyttävä ylöspano.
Juho Lindströmin suunnittelema lavastus on hieno! Siinä on paljon väriä ja Peppi-kirjoista tuttua visuaalisuutta leikkisässä muodossa.

Värikkäät puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa ja huiman koreografian Jyri Numminen. Koko kolmikko oli mukana myös kesän 2019 kiitetyssä Spamalot-musikaalissa.

Musiikintäyteisessä näytelmässä kuullaan mm. Peppi-elokuvista tutut, Georg Riedelin säveltämät laulut Timo Ristilän kipparoiman livebändin säestämänä. Valosuunnittelun toteuttaa Timo Alhanen ja äänet Riku Metsä-Ketelä.
– Vauhdin ja värin ohella vau-efektiä luovat tunne-elämykset. Silmät kostuvat, kun Peppi laulaa jäähyväislaulun, uskoo Hälvä.

Peppi täyttää 75 vuotta

Peppi Pitkätossu on yksi ohjaaja-laulaja-näyttelijä Hälvän lapsuuden sankareista. Sanoma ei vanhene, vaikka vuodet vierivät. Vuonna 2020 maailman vahvimman tytön tarina täyttää 75 vuotta. Luvassa on jopa uusi pitkä Peppi-elokuva Harry Potterin tuottajilta.
– Ajan hammas ei ole vienyt terää korkeaan ikään ehtineeltä maailman vahvimmalta pikkutytöltä. Pepissä yhdistyvät utopistisella tavalla aikuinen ja lapsi, molempien maailmojen hyvät puolet, sanoo Hälvä.

Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossun roolissa nähdään näyttelijä Henna Sormunen. Tommia näyttelee Joonas Snellman ja Annikkaa Eeva Markkinen. Huvikumpuun sijoittuvan tarinan muita värikkäitä hahmoja näyttelevät Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Pekka Hänninen, Esa Ahonen ja Mari Pöytälaakso.

Peppi Pitkätossu saa ensi-iltansa Seinäjoen kaupunginteatterin Alvar-näyttämöllä 14. maaliskuuta 2020. Liput tulevat myyntiin tänään, Tyttöjen oikeuksien päivänä, perjantaina 11. lokakuuta.

Anu Hälvä. Kuva: Marjo Tamminen
Ohjaaja-laulaja-näyttelijä Anu Hälvä ohjaa Seinäjoen kaupunginteatteriin energisen ja elämäniloisen Peppi Pitkätossu -näytelmän. Kuva: Marjo Tamminen


Ohjelmistossa

Peppi Pitkätossu

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
26.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut