fbpx

Tiedotteet

Tyrmäävä Tootsie hurmaa ensi kesänä Törnävällä

8.7.2023

Tootsie. Antti Lang. Kuva: Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

Tootsie-musikaalin pääroolissa nähdään Antti Lang. Kuva: Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

Törnävän kesäteatteri tuo yleisölle myös ensi vuonna säkenöivän musikaalikomedian. Dustin Hoffmanin tähdittämään, rakastettuun Tootsie-kasarileffaan perustuva musikaali saa ensi-iltansa heinäkuussa 2024 Seinäjoen kaupunginteatterin kesänäyttämöllä, Törnävän amfiteatterissa.

Tootsie, lyömätön lyyli –musikaali on ennen kaikkea romanttinen komedia.
Tootsiessa on klassisen komedian piirteet: pulaan joutuva päähenkilö kikkailee itsensä aina vaan syvemmälle oman juonensa syövereihin. Todella viihdyttävät laulunumerot ovat täynnä huumoria nekin, ohjaaja Jani Johansson kertoo.

New Yorkin teatterimaailmaan sijoittuvassa musikaalissa seikkailee taitavana mutta suulaana tunnettu näyttelijä, joka ei tahdo saada roolitöitä. Valmistautuessaan vielä yhden huippuroolin koelauluun Michael päättää pistää taitonsa likoon ja naamioituu naisnäyttelijä Dorothyksi.
Dorothy saa roolin ja kohoaa kaikki hurmaavaksi teatteritaivaan säkenöiväksi tähdeksi. Samalla Michaelille avautuu täysin uusi näkökulma maailmanmenoon. Lopulta, tempoiltuaan roolinsa ja oman itsensä välillä hän joutuu valitsemaan kumpi uhrata, tähteys vai löytynyt rakkaus?

Johansson näkee, että musikaalit sopivat Törnävälle kuin nenä päähän.
– On ollut mahtavaa havaita, miten Törnävän kesäteatteri on nostanut itsensä Suomen kesäteatterikartalle yhdeksi isoista. Viime vuodet ja eteläpohjalainen yleisö ovat sen osoittaneet. Ja ensi kesäksi Törnävälle on ”käsinpoimittu” aivan käsittämättömän lahjakas ryhmä näyttelijöitä.
Michael Dorsey / Dorothy Michaels –pääroolissa nähdään Antti Lang. Julie Nicholsia näyttelee Maija Lang. Muut musikaalin näyttelijät julkistetaan tulevan syksyn aikana.

Broadway-ensi-iltansa vuonna 2019 saanut, joukkohurmaajaksikin kutsuttu musikaali perustuu Dustin Hoffmanin ja Jessica Langen tähdittämään, Oscar-palkittuun vuoden 1982 elokuvaan.
Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellisen johtajan, Pauliina Saloniuksen mukaan sydämellisessä tarinassa kolahti kaikki, kun ensi kesän esitystä valittiin.
– Ja olen erityisen iloinen, että ohjaajan puikkoihin hyppää oman talon komediataituri, näyttelijä Jani Johansson, Salonius sanoo.

Johansson tunnetaan yleisön rakastamana Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijänä. Ohjaaminenkin on tuttua tälle ”Törnävän veteraanille”.
– On huikeaa päästä taas pitkästä aikaa työskentelemään Törnävälle! Edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi. Viimeksi ohjasin ”Tördelle” Älä pukeudu päivälliselle -farssin vuonna 2013. Edesmenneen Törnävän kesäteatteri ry:n hallituksessa ja tietysti näyttelijänä ehdin olla useamman vuoden ajan. Paikka on siis ehtinyt tulla rakkaaksi ja voin kertoa, että kaipuu on ollut kova!

Tootsie-musikaalin koreografi on Henri Sarajärvi ja kapellimestari Tony Sikström. Lavastuksen suunnittelee Juho Lindström ja puvut Leena Rintala. Suomen kantaesityksensä Mikko Koivusalon suomentama musikaali saa syyskuussa Lahden kaupunginteatterissa.

Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella Tootsie nähdään heinä- ja elokuussa 2024. Musikaalin liput tulevat myyntiin perjantaina 13.10.2023. 

Tootsie-musikaali. Juho Lindström (vas.), Leena Rintala, Mikko Koivusalo ja Jani Johansson.

Tootsie-musikaalin lavastuksen Törnävän kesäteatteriin suunnittelee Juho Lindström (vas.) ja puvut Leena Rintala. Musikaalin on suomentanut Mikko Koivusalo ja sen ohjaa Jani Johansson. Kuva: Anna Valtari


Ohjelmistossa

Tootsie

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

    Samasta aiheesta

    Lue myös nämä

Näytä kaikki artikkelit

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita