fbpx

Tiedotteet

Tootsie-musikaalin Antti Lang: ”Koomiset roolit ovat vahvuuteni”

19.6.2024

Näyttelijä Antti Lang on Tootsie-musikaalikomedian Michael ja "Dorothy"

Antti Lang esittää Tootsie-musikaalissa näyttelijä Michaelia, joka roolityön toivossa naamioituu Dorothy-nimiseksi naisnäyttelijäksi. Kommelluksia on luvassa! Kuvat: (vas.) Seinäjoen kaupunginteatteri / (oik.) Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

Näyttelijä Antti Lang esittää Törnävän kesäteatterissa yli-itsevarmaa jätkää, joka naamioituu naiseksi saadakseen huippuroolin Broadwaylla. Tootsie-musikaalikomedian päähenkilö kikkailee itsensä samalla syvälle oman juonensa syövereihin.

Näyttelijä Antti Lang ei ollut ennättänyt haaveillakaan Michael Dorseyn roolista, kun sitä jo hänelle tarjottiin.
– En tiennyt, että Tootsiesta on tehty musikaali, ennen kuin ohjaaja Jani Johansson soitti ja kysyi kiinnostustani Seinäjoen projektiin. Sen jälkeen olin kyllä kiinnostunut. 

Tootsie, lyömätön lyyli -musikaalikomedia sijoittuu New Yorkin teatterimaailmaan. Siellä säätää taitava, mutta suulas näyttelijä, jota ei tahdota palkata roolitöihin. Michael päättää tarttua vielä yhteen oljenkorteen: hän naamioituu naisnäyttelijäksi.
Seuraisiko itse Lang vimmaisen Michaelin esimerkkiä työnhakutilanteessa?
– En ehkä menisi moisiin äärimmäisyyksiin. Ja olisin nopeammin hyväksyväinen, jos minulle ei kerta kaikkiaan avaudu yksikään ovi. 

Suhteellisen pitkä kokemus on tästä extreme-lajista.

Vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Lang erikoistui viimeisenä opiskeluvuonnaan musiikkiteatteriin. Vastikään hän näytteli Rossin roolin Friends-parodiamusikaalissa. Ovatko musikaalit ja komediat mielitöitäsi?
– Olen sielultani draamanäyttelijä, mutta jotenkin tuntuu nuo koomiset roolit sitten kuitenkin olevan vahvuuksiani. 
Kesäteatteria Lang on tehnyt vuodesta 1994. 
– Eli suhteellisen pitkä kokemus on tästä extreme-lajista. Ja  korkkareilla tanssiminen on otettu haltuun aikoinaan Tampereen Työväen Teatterin Cabaret-musikaalissa, joten kaatumavaaraakaan ei ole. 

Tootsie-musikaalin edetessä ”Dorothy” saa himoamansa roolin ja nousee Broadwayn tähtien joukkoon. Hän kuitenkin rakastuu näyttelijäkollegaansa ja piilottelun, ja ehkä paljastumisenkin toivossa, mies kikkailee itsensä tilanteeseen, joka ei millään mittarilla voi päättyä hyvin. Lopulta päähenkilö joutuu valitsemaan kumpi uhrata, makoisa tähteys vai elämänrakkaus?
– Toivon ihmisten ymmärtävän, että tässä ei naureta sellaisille asioille kuten ”mies mekossa”, vaan tilanteelle, joka on jo lähtökohtaisesti katastrofi.

Huippujoukko
näyttämöllä

Tootsie-musikaalin ohjaa Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijänä tunnettu Jani Johansson.
– Ohjaaminen on lähellä sydän­täni ja olen­kin aina johta­jille vin­kan­nut, että jos sauma aukeaa, olen val­mis haas­tee­seen. On mah­tavaa päästä puik­koi­hin taas. Ja näy­telmä, se on tosi hyvä! Tootsie on kos­ket­tava, kaunis ja koo­minen yhtä aikaa.

Tunnustusta saa myös musikaalin monipuolinen ja humoristinen musiikki ja ennen kaikkea näyttelijät.
– Meillä on lavalla todella taitavia laulajia, Johansson ja kapellimestari Tony Sikström kiittävät harjoitusten lomassa.

Antti Langin Michael/Dorothy-päähahmon rinnalla muissa rooleissa nähdään Lauri Ketonen, Maija Lang, Maija Siljander, Reidar Palmgren, Satu Silvo, Henrik Hammarberg, Väinö Riihimäki, Anna Pukkila, Vendela Nylund ja Laura Eriksson.

Musikaalin koreografi on Henri Sarajärvi. Lavastuksen on suunnitellut Juho Lindström, puvustuksen Leena Rintala, naamioinnin Katriina Riihimäki ja äänet Sami Lust.

Musikaali perustuu Dustin Hoffmanin ja Jessica Langen tähdittämään, Oscar-palkittuun elokuvaan 80-luvulta. Broadwaylla ensi-iltansa 2019 saaneen musikaalin on kirjoittanut Robert Horn ja säveltänyt David Yazbek. Suomennos on koomisen sanataiteilun mestarin, Mikko Koivusalon tuttua huippulaatua.

Ensi-iltansa Tootsie saa lauantaina 6. heinäkuuta. Esitykset Törnävän kesäteatterissa jatkuvat 17. elokuuta saakka.

Törnävän kesäteatterin lippumyymälä ja kesäkahvila avautuvat tuntia ennen esitysten alkua. Seinäjoen kaupunginteatterin lippumyymälä Alvar Aallon kadulla palvelee myös heinäkuussa tiistaista perjantaihin kello 12-16.

 


Ohjelmistossa

Tootsie

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut