fbpx

Tiedotteet

Tippukivitapaus tarjoaa lapsikatsojille parasta – nyt mennään täysillä!

22.3.2022

Tippukivitapaus. Kuva: Jukka Kontkanen

Tippukivitapaus marssittaa suurelle näyttämölle huikean satumaisia hahmoja ja tarjoaa monia yllätyksiä. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Tippukivitapaus-musikaalissa kaikki on maksimaalista: satumaiset hahmot, aidot tunteet, iiisot lavasteet, riemukas sanailottelu ja huikea musiikki! Koko perheen musikaali saa ensi-iltansa viikkoa aiottua myöhemmin, eli lauantaina 2. huhtikuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Tippukivitapaus-musikaali on ehditty palkita moneen kertaan ja sitä esitetään nyt muissakin teattereissa. Mihin uutuusmusikaalin menestys perustuu, kirjailija ja ohjaaja Laura Ruohonen?
– Halusimme luoda uutta kotimaista musiikkiteatteria, jossa oma runoperinteemme yhdistyy kansamusiikin herkkuihin –  tarjota sanailottelun juhlaa, maailmanmusiikkia ja kansainvälistä tasoa olevan visuaalisen rikkaan maailman. Emme halunneet varovaista hissuttelua vaan ladata lavan täydeltä suuria tunteita, mahtavaa musiikkia ja unohtumattomia hahmoja.

Svengaavan ja paikoin riipaisevan kauniin musiikin mielikuvitukselliseen seikkailuun on säveltänyt Anna-Mari Kähärä.
– Vauhdikkaan menon muassa näytelmässä käsitellään aitoja tunteita, ilon ja riemun rinnalla uskaltaudumme syvillekin vesille. Vaatii rohkeutta olla rehellinen ja tosi, uskaltaa kiintyä ja antaa anteeksi – ihan kaikenikäisiltä. Luotamme lasten ja kaikkien katsojien kykyyn ymmärtää ja unelmoida, Ruohonen sanoo.

Tippukivitapauksessa tavataan myös TV:n Pikkukakkosen Yökyöpelit-sarjasta tuttuja hahmoja. Yökyöpelit sekä Allakkapullakka ja syksyllä ilmestyvä uusi runokuvakirja Kummalla kammella edustavat perinteestä nousevaa modernia kerrontaa.
– Leikille, nonsenselle ja ilolle on tässä ajassa tarvetta ja se puhuttelee myös nykylapsia, joille ja joiden vanhemmille Tippukivitapaus on tehty.

Ruohonen ohjaa käsikirjoittamansa Tippukivitapaus-musikaalin nyt toistamiseen. Kansallisteatterin kantaesitys vuonna 2017 oli teatteritapaus. Hän myöntää, että toinen ohjauskerta on erilainen.
– Kerrankin tiedän, mitä teen, Ruohonen nauraa ja jatkaa: Ja uskon, että hulluimmatkin ideat tulevat toimimaan.  Tippukivitapaus on nimittäin poikkeuksellinen tuotanto. Musikaali on panostukseltaan ja kooltaan iso, remustelua, sanailottelua ja absurdismin juhlaa.
– Tässä musikaalissa ei ole mitään minimaalista vaan kaikki on maksimaalista.
Ruohonen ylistää Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijöitä.
– Me ohjaajat aina kehumme uutta työryhmää, mutta on oikeasti ällistyttävää, miten hyvin Seinäjoen kaupunginteatterissa harjoitellaan. On ihanaa työskennellä kekseliäitten ja ilmiömäisen monipuolisten näyttelijöiden kanssa. Heidän omaa erityisosaamistaan tuodaan näyttämölle tässäkin musikaalissa.

Rooleissa nähdään Heidi Ajanto, Mia Vuorela, Marko Maunuksela, Jussi Jätinvuori, Henna Sormunen, Jani Johansson, Mari Pöytälaakso, Ville Orttenvuori, Esa Ahonen, Heikki Vainionpää sekä ilma-akrobaatti Marianne Katila/Katja Palmu. Videoroolin näytelmässä tekee Martti Suosalo.

Näytelmän hahmot pukuineen on suunnitellut runokirjatkin kuvittanut Erika Kallasmaa ja mittasuhteilla leikittelevän lavastuksen Antti Mattila. Valot on suunnittelut Hannu Raja-aho ja äänet Riku Metsä-Ketelä.

Koko perheen musikaali saa ensi-iltansa lauantaina 2. huhtikuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ja on ohjelmistossa toukokuun lopulle saakka.

 

 


Ohjelmistossa

Tippukivitapaus

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut