fbpx

Tiedotteet

Musikaalikomedian harjoitukset käynnistyivät täydellisessä kesäsäässä Seinäjoella

24.5.2022

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalikomedian tekijöitä.

Kesä on täällä! Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalikomedian tekijöitä asettui ryhmäkuvaan näyttämöharjoitusten alkamisen kunniaksi. Ensi-ilta 9. heinäkuuta Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella.

Törnävän kesäteatterissa nähdään jo kolmas Broadway-musikaalin Suomen kantaesitys. Tänä vuonna kansalle esitellään hilpeän hurmaava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Ensi-ilta on 9. heinäkuuta.

Nimekäs ja hyväntuulinen joukko musiikkiteatterin ammattilaisia kokoontui tänään tiistaina Törnävän kesäteatteriin Seinäjoelle. Uuden musikaalikomedian näyttämöharjoitukset alkoivat.
– On kuin kesäleirille tulisi, sanoi moni levitellessään samalla aurinkovoidetta käsivarsiin ja nenänpäähän.  

Ohjaaja Mikko Koukin mukaan kesäteatterin tekemisessä on aivan oma fiiliksensä.
– Tunnelma työryhmän kesken on tiivis ja tiivis on koko tuotantokin. Harjoitellaanhan kesäesitys hyvin lyhyessä ajassa ja esitetäänkin puolessatoista kuukaudessa. Jo se, että ollaan ulkona, on erityistä. Mutta nyt ei tarvita pilkkihaalareita, niin kuin usein kesäharjoitusten käynnistyessä.

Huimaa
lauluvoimaa

Musikaalin rooleissa kuullaan ja nähdään esiintymässä Mikael Saari ja Tuomas ”Tume” Uusitalo sekä Linda Hämäläinen, Reeta Vestman, Katriina Sinisalo, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja, Antti LJ Pääkkönen, Arne Nylander ja Julius Martikainen.

Ensimmäiset yhteiset tahdit laulettiin pääsiäisviikolla. Kouki kehuu esiintyjäkaartia.
– Tässä jutussa on paljon musiikkia ja tässä porukassa valtavasti lauluvoimaa. Kaikki ovat hyviä laulajia.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille avasi Broadwaylla 2013 ja palkittiin muun muassa parhaana musikaalina. Terävän juonikkaan tarinan sekä laulujen sanat on Törnävän kesäteatterille suomentanut edelliskesien tapaan Mikko Koivusalo.

1900-luvun alun Lontooseen sijoittuva musikaali kertoo nuoresta miehestä, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen englantilaissuvun jäsen. Mies tahtoo saada osansa suvun rikkauksista ja nousta jaarliksi asti. Sen saavuttaakseen hänen tulisi hankkiutua eroon edellään olevista perijöistä.
– Luvassa on ihmissuhdekiemuroita, komediaa ja jännitystä hauskasti, viihdyttävästi, reipastempoisesti ja viimeisen päälle hiotusti esitettynä, lupaa Kouki.

Musikaalin kapellimestari on Jussi Vahvaselkä, koreografi Jouni Prittinen, lavastuksen on suunnitellut Jani Uljas, puvut Elina Vättö ja naamioinnin Petriina Suomela. Musikaalin ovat kirjoittaneet ja säveltäneet Robert L. Freedman ja Steven Lutvak. Tarina perustuu Roy Hornimanin romaaniin Israel Rank

 

Törnävän kesäteatterin toimintaa pyörittää Seinäjoen kaupunginteatteri. Kesän aikana teatterissa nähdään myös Ismo Leikolan Stand Up -show, Diandran Kesä yhdessä -konsertti sekä Niko Kivelän, Ali Jahnagirin ja Ilari Johanssonin Stand Up -vierailu.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Linda Hämäläinen (vas.), Mikael Saari ja Reeta Vestman. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

”Menen kanssanne naimisiin” laulavat Sibella (Linda Hämäläinen, vas.) ja Phoebe (Reeta Vestman) kisaillessaan hurmaavan Montyn (Mikael Saari) suosiosta. Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille Törnävän kesäteatterissa heinäkuusta elokuuhun. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Mikael Saari sekä pikkukuvissa Tuomas Uusitalo. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Aatelissuvun arvovaltaisia jäseniä, joita jokaista esittää Tuomas ”Tume” Uusitalo, joutuu hurmaavan Montyn (Mikael Saari) käsittelyyn Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalikomediassa. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Ismo Leikola – Ei mitään vakavaa

Ismo Leikola tuo Ei mitään vakavaa -shownsa Törnävän kesäteatteriin maanantaina 18. heinäkuuta.

Diandra

Diandran Kesä yhdessä -kiertue kaartaa Seinäjoelle Törnävän kesäteatteriin keskiviikkona 17. elokuuta.

Komediafestivaali On The Road. Ali Jahangiri, Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

Tutut ja taitavat Stand Up -koomikot torstaina 18. elokuuta Törnävän kesäteatterissa.


Ohjelmistossa

Murhan ja rakkauden käsikirja

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita