fbpx

Tiedotteet

”Törnävän kesäteatteri ansaitsee aplodit!” – Jälleen Broadway-musikaalin ensiesitys

20.6.2022

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Mikael Saari sekä pikkukuvissa Tuomas Uusitalo. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Mikael Saari on rikkauksia havitteleva Monty Navarro, jonka uhreiksi ovat vaarassa päätyä Tuomas ”Tume” Uusitalon esittämän aristokraattisuvun lordit ja ladyt. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys. Tänä vuonna kansalle esitellään hilpeän hurmaava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Ensi-ilta on 9. heinäkuuta.

Nimekäs ja hyväntuulinen joukko musiikkiteatterin ammattilaisia on harjoitellut neljän viikon ajan Seinäjoen kesässä Suomen kantaesityksen saavaa musikaalikomediaa.
Tekijöidensä taidot haastava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille –musikaali valmistuu huippuvauhtia. Rooleissa laulavat ja näyttelevät Mikael Saari ja Tuomas ”Tume” Uusitalo sekä Linda Hämäläinen, Reeta Vestman, Katriina Sinisalo, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja, Antti LJ Pääkkönen, Arne Nylander ja Julius Martikainen.
– Tässä jutussa on paljon monipuolista musiikkia ja tässä porukassa valtavasti lauluvoimaa, suitsuttaa ohjaaja Mikko Kouki.

”Teatteri ansaitsee
aplodit!”

Kouki on kesätyöstä Seinäjoella mielissään.
– Törnävän kesäteatteri ansaitsee aplodit. Harvassa nimittäin ovat ne kesäteatterit, jotka tarjoavat katsojille kantaesityksenä maailmanluokan musikaaleja. Ohjaajana koen olevani onnekas, kun saan tehdä tämän varsin vaativan teoksen erittäin taitavan tekijäjoukon kanssa.
Kesäteatterin tekemisessä on aivan oma fiiliksensä.
– Tunnelma työryhmän kesken on tiivis ja niin on koko tuotantokin. Harjoitellaanhan kesäesitys hyvin lyhyessä ajassa ja esitetäänkin puolessatoista kuukaudessa. Jo se, että ollaan ulkona, on erityistä.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Linda Hämäläinen (vas.), Mikael Saari ja Reeta Vestman. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Upeasti laulavat näyttelijät Linda Hämäläinen ja Reeta Vestman asettuvat 1900-luvun englantilaisleidien rooliin. Mikael Saaren Monty Navarro päätyy paikoin pinteeseen. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Juonikas tarina ja
mustaa huumoria

Musikaalikomedia kertoo nuoresta miehestä, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen englantilaissuvun jäsen. Mies tahtoo saada osansa suvun rikkauksista ja nousta jaarliksi asti. Sen saavuttaakseen hänen tulisi hankkiutua eroon edellään olevista perijöistä.
– Tarinassa tavoitellaan rahaa ja rakkautta, mutta ainakaan toista niistä ei tässä musikaalissa saada murhaamatta. Luvassa on mustaa huumoria, ihmissuhdekiemuroita ja jännitystä hauskasti, reipastempoisesti ja viimeisen päälle hiotusti kerrottuna, lupaa Kouki.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille sai Broadway-ensi-iltansa 2013 ja palkittiin muun muassa parhaana musikaalina 2014. Terävän juonikkaan tarinan sekä laulujen sanat on Törnävän kesäteatterille suomentanut edelliskesien musikaalien tapaan Mikko Koivusalo.

Lauantaina 9. heinäkuuta ensi-iltansa saavan musikaalin esitykset jatkuvat 20. elokuuta saakka. Näytöksiä on kolmesta viiteen viikossa, keskiviikosta lauantaihin.

Huippuvierailut
tuovat lisäväriä

Kesän aikana teatterissa nähdään myös Ismo Leikolan Stand Up -show, Diandran Kesä yhdessä -konsertti sekä Niko Kivelän, Ali Jahnagirin ja Ilari Johanssonin Komediafestivaali On The Road -show.

Törnävän kesäteatterin toimintaa pyörittää Seinäjoen kaupunginteatteri. Kesäteatterin katetussa katsomossa on liki 700 istumapaikkaa. Kesäkahvila palvelee esitykseen saapuvia asiakkaita. Lippumyymälä palvelee Seinäjoen kaupunginteatterissa keskiviikosta perjantaihin sekä Törnävän kesäteatterissa tunnin ajan ennen esityksen alkua. Verkkokauppa on avoinna ympäri vuorokauden.

Edelliskesinä amfiteatterin lavalla on kantaesitetty Broadway-musikaalit Something Rotten! – Jotain mätää! (2021) ja Monty Pythonin Spamalot! (2019).


Ohjelmistossa

Murhan ja rakkauden käsikirja

Kommentit (1)

    Anne sanoo:

    Oli huippu. Nauroin vähän väliä kippurassa. Jos irvistelin, se johtui epämukavista penkeistä. Tehkää niille jotain, mikäli budjetti antaa myöten. Haluan nauttia ensi kesänäkin musikaalista täysin siemauksin.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
30.11.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
30.11.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
01.12.2023 klo 1900 Ennen lintuja, tuoksuton esitys Alvar-sali Osta liput
01.12.2023 klo 1915 Kekkosen Tytär, tuoksuton esitys Elissa-katsomo Osta liput
02.12.2023 klo 1300 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
02.12.2023 klo 1315 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
02.12.2023 klo 1800 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
02.12.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
03.12.2023 klo 1900 Lasse Hoikka & Souvarit 45v.-juhlakonsertti Alvar-sali Osta liput
07.12.2023 klo 1300 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut