fbpx

Tiedotteet

Mikael Saari ja Tuomas Uusitalo tähdittävät Törnävän kesäteatterin Broadway-musikaalia 2022

3.11.2021

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Mikael Saari laulaa ja näyttelee ensi kesänä karismaattista tyhjätaskua, Monty Navarroa, joka hairahtuu murhien polulle. Hänen uhreikseen joutuvat kaikki aatelisen D’Ysquith-perheen jäsenet, niin ladyt kuin lordit, joita kaikkia kahdeksaa näyttelee yksi ja sama näyttelijä, Tuomas ”Tume” Uusitalo. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Huipputekijät tuovat Murhan ja rakkauden käsikirja -musikaalikomedian Törnävän kesäteatterin näyttämölle. Seinäjoki näyttäytyy entistä kiinnostavampana: “Seinäjoen kaupunginteatteri on nostanut profiiliaan!”

Laulavat näyttelijät Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo esiintyvät päärooleissa ensi kesän Broadway-musikaalin Suomen kantaesityksessä. Päätös vierailla Seinäjoella oli molemmille freelancereille helppo:
– Seinäjoen kaupunginteatteria arvostetaan ammattilaisten piirissä. Täällä uskalletaan tehdä rohkeita ohjelmistovalintoja ja toteutus on korkeatasoista, Uusitalo sanoo.

Kokeneita ja kovia ammattilaisia ovat koko tekijäryhmä. Näytelmän ohjaa Mikko Kouki ja muissa rooleissa Saaren ja Uusitalon rinnalla nähdään Reeta Vestman, Linda Hämäläinen, Antti LJ Pääkkönen, Julius Martikainen, Arne Nylander, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja ja Katriina Sinisalo.

Monumentaalista
ammattitaitoa

Saari ja Uusitalo myöntävät olevansa ison haasteen edessä. Läpisävelletyssä musikaalikomediassa Mikael Saari laulaa ja näyttelee karismaattista tyhjätaskua, Monty Navarroa, joka hairahtuu murhien polulle. Hänen uhreikseen joutuvat kaikki aatelisen D’Ysquith-perheen jäsenet, niin ladyt kuin lordit, joita kaikkia kahdeksaa näyttelee yksi ja sama näyttelijä, Tuomas Uusitalo. 

Luvassa ei ole pelkästään hurjaan tahtiin vaihtuvia hahmoja näyttämöllä ja niiden myötä pikavaihtoja kulisseissa vaan myös ”monumentaalista näyttelijän ammattitaitoa”. Siten musikaalin luojat kuvaavat ominaisuuksia, joita edellytetään hullunkurisen suvun jäseniä esittävältä näyttelijältä. Ja kaikkien näyttelijöiden tulee tietenkin laulaa upeasti!
– Helppoa ei tule olemaan, mutta juuri siksi otinkin tämän roolityön vastaan. Nyt tuntuu, että saan haastaa itseäni todella, Uusitalo kommentoi pestyään maskit kasvoiltaan markkinointikuvausten päätyttyä.

Mikael Saari luonnehtii musikaalia operetiksi, mustaksi komediaksi ja läpeensä brittijutuksi.
– Teos on klassista musikaalimusiikkia ja tuo tehtäväksi huikean määrän hommaa. Ja tunnistan kyllä Montyn hahmon, olen tehnyt useita prinssi- ja ensirakastajan rooleja, Saari laskeskelee.

Monilta lavoilta tutut Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo esiintyvät päärooleissa Törnävän kesäteatterin musikaalikomediassa kesällä 2022. Kuva: Anna Valtari

Monilta lavoilta tutut Mikael Saari ja Tuomas “Tume” Uusitalo vierailivat Seinäjoella lokakuussa. Ensi kesänä heidät nähdään Törnävän kesäteatterissa. Kuva: Anna Valtari

Kiitos yläkoulun
musaopelle

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Uusitalo on tähänastisen, 23-vuotisen uransa aikana näytellyt teatterinäyttämöillä, elokuvissa, televisiosarjoissa ja ääninäyttelijänä sekä laulanut ja soittanut mm. legendaaristen Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers bändien keulilla.
– Olen onnekas saadessani tehdä näitä töitä laajalla skaalalla. Paljosta saan kiittää yläkoulun musiikinopettajaani, joka kannusti soittamaan ja rohkaisi ilmaisemaan itseä.

Pitkän linjan tekijä on myös näyttelijä-muusikko Saari. Hän on säveltänyt omaa musiikkia 13-vuotiaasta ja valmistunut Lahden amk:n musiikkiteatterilinjalta 2014. Saari on urallaan esiintynyt eri teattereiden lukuisissa musikaaleissa Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa, jossa hänet voi parhaillaan nähdä kaupunginteatterin Waitress-musikaalissa. Saari on osallistunut muun muassa Yle:n uuden musiikin kilpailuun.
– Oon “humppaukko”, jonka päivä- ja päätyötä ovat musikaalit.

Ratkiriemukas
musikaalikomedia

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaali kertoo Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D’Ysquith-perheen jäsen. Tieto muuttaa Montyn elämän: hän tahtoo suvun omaisuuden itselleen ja haluaa päästä Highhurstin yhdeksänneksi jaarliksi. Mutta sitä ennen tulisi hankkiutua eroon perimyslistalla häntä edellä olevasta sukulaisista – jäämättä kiinni.

1900-luvun alun Lontooseen sijoittuva musikaali tarjoaa parahinta brittikomiikkaa rakkautta unohtamatta. Robert L. Freedmanin kirjoittama ja Steven Lutvakin säveltämä A Gentleman’s Guide to Love and Murder sai kantaesityksensä 2012 Yhdysvalloissa ja Broadway-avauksensa vuotta myöhemmin. Tarina perustuu Roy Hornimanin romaaniin, jonka pohjalta 1949 valmistunut musta komedia on listattu 100 parhaimman brittielokuvan listalle.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalin suomentaa edelliskesien tapaan Mikko Koivusalo ja sen ohjaa Mikko Kouki. Musiikin tuotannosta vastaa kapellimestari Jussi Vahvaselkä, lavastuksen suunnittelee Jani Uljas, puvut Elina Vättö ja kampaukset ja maskeerauksen Petriina Suomela.

Musikaalin ensi-ilta on 9. heinäkuuta 2022 Törnävän kesäteatterissa. Liput tulevat myyntiin 23. marraskuuta.

Seinäjoen kaupunginteatteri on pyörittänyt Törnävän kesäteatteria vuodesta 2017. Amfiteatterin näyttämöllä on nähty aiemmin kaksi Broadway-musikaalin Suomen kantaesitystä: Something Rotten! – Jotain mätää! 2021 ja Monty Pythonin Spamalot 2019.

Törnävän kesäteatterin näyttämöllä 2022 nähdään:

Mikael Saari. Kuva Jukka Kontkanen.

Mikael Saari. Kuva Jukka Kontkanen.

Tuomas Uusitalo. Kuva Jukka Kontkanen.

Tuomas Uusitalo. Kuva Jukka Kontkanen.

Reeta Vestman. Kuva: Jukka Kontkanen

Linda Hämäläinen. Kuva: Laura Malmivaara

Linda Hämäläinen. Kuva: Laura Malmivaara

Antti LJ Pääkkönen. Kuva: Jukka Kontkanen

Antti LJ Pääkkönen. Kuva: Jukka Kontkanen

Sonja Pajunoja.

Sonja Pajunoja.

Arne Nylander.

Arne Nylander.

Helena Puukka. Kuva: Laura Malmivaara

Helena Puukka. Kuva: Laura Malmivaara

Julius Martikainen. Kuva: Jukka Kontkanen

Julius Martikainen. Kuva: Jukka Kontkanen

Marika Huomolin.

Marika Huomolin.

Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen

Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen

 
 
 

 

 


Ohjelmistossa

Murhan ja rakkauden käsikirja

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
01.02.2023 klo 1800 The Addams Family, teosesittely ja avoin harjoitus Alvar-sali Osta liput
02.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
02.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
02.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1000 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
03.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1300 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1800 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut