fbpx

Tiedotteet

Trilleri tuo jännitystä teatterin syksyyn

19.4.2017

Murhaloukku

Murhaloukku-trilleri perustuu henkeäsalpaaviin yllätyksiin, terävään huumoriin ja piinaavaan jännitykseen. Kuvitus: Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri

 

Suurella näyttämöllä ei vältytä ”ruumiilta”, kun Murhaloukku-jännitysnäytelmä saa ensi-iltansa lokakuussa Seinäjoen kaupunginteatterissa. Komediatrillerin lavastaa Marjatta Kuivasto.

Katsoja on saatava epäilemään väärää henkilöä, listaa teatterinjohtaja Christian Lindroos miettiessään, mitä ohjaajan on hyvä huomioida trilleriä tehdessä.

Jännite on pyrittävä säilyttämään eikä liikaa sovi paljastaa heti ensikättelyssä.
– Ilmapiirin on oltava sellainen, että jokin tässä mättää.

Lindroosin mukaan teatterissa käynti voi ja saa olla myös jännittävää.
– Jännäreitä on paitsi hauska lukea myös katsoa. Kun vielä juoni on hyvä, niin mikä onkaan sen viihdyttävämpää.

Mustaa huumoria

Murhaloukku kertoo menestystä saavuttaneesta näytelmäkirjailijasta, joka haluaa kiihkeästi yltää vielä yhteen huippunäytelmään. Nuori kollega on sellaisen kirjoittanut, mutta mestariteosta ei ole vielä julkaistu.

Näytelmän karmivat käänteet saavat alkunsa, kun kirjailijan mieleen juolahtaa mahdollisuus pelastaa oma ura ottamalla nimiinsä toisen teksti.

Mustaa huumoria tihkuvan pirullisen jännärin on kirjoittanut jännityksen mestari, amerikkalaiskirjailija Ira Levin. Broadwayn pisimpään esitetyn Murhaloukun lisäksi hänen kirjoittamiaan ovat muun muassa elokuvat Rosemaryn painajainen ja Stepfordin naiset.

Mehukkaat hahmot

Luovuutensa menettänyttä näytelmäkirjailijaa näyttelee Esa Ahonen. Huippuohjaajana tunnettu Miika Muranen vierailee Seinäjoella nyt näyttelijänä ja astuu näyttämölle nuoren kirjailijakollegan roolissa. 

Muissa komediajännärin mehukkaissa rooleissa nähdään näyttelijät Mia Vuorela, Maria Pere ja Heikki Vainionpää.

Näytelmän lavastajana vierailee Marjatta Kuivasto, jonka edellinen työ Seinäjoen kaupunginteatterissa oli Vampyyrien tanssi -musikaalin lavastus muutama vuosi sitten.

Puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, äänet Sami Lust ja valot Hannu Raja-aho.

Murhaloukun ensi-ilta on 28. lokakuuta suurella näyttämöllä.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti