fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatteri kokosi sukupolvet teatteriin

14.6.2019

Seinäjoen kaupunginteatteri tarjosi näytelmiä koko perheelle ja laajensi palvelukonseptiaan näytäntövuoden aikana. Kehitystyö jatkuu jo kesällä sekä tulevana syksynä. Törnävän kesäteatterin Spamalot-musikaali saa ensi-iltansa 6. heinäkuuta. Esitykset jatkuvat elokuun lopulle saakka.

Seinäjoen kaupunginteatterissa eletään kolmelle kesäkaudelle jakautuvan remontin keskivaiheilla. Suuren näyttämön teatteriteknisen remontin toinen vaihe käynnistyi heti Tästä asti aikaa -näytösten päätyttyä huhtikuussa.  Ensimmäinen uusi näytelmä Alvar-näyttämöllä nähdään lokakuussa, kun Näytelmä joka menee pieleen saa ensi-iltansa.

Elissa-näyttämön remontointi käynnistyi jo helmikuussa, Nimeni on Susanna -näytösten jälkeen. Studion syyskauden ensi-ilta on Syyssonaatti marraskuussa.

Vanhalla teatterilla Aladdin ja taikalamppu -näytelmä sai pyöriä täydellä teholla helmikuusta toukokuun lopulle saakka.
– Tänä keväänä tarjosimme sopivaa katsottavaa koko perheelle – ja suvulle. Aladdin-seikkailunäytelmä viehätti ja huvitti monia sukupolvia, iloitsee taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Aladdin ja taikalamppu. Liisu Aurasmaa (vas.), Jani Johansson ja Pekka Hänninen.

Aladdin ja taikalamppu -näytelmässä seikkailivat muun muassa Liisu Aurasmaa, Jani Johansson ja Pekka Hänninen. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Päättyneenä näytäntövuonna Seinäjoen kaupunginteatterin esityksissä kävi 41 191 katsojaa. Yhteensä teatterin esitykset ja tilaisuudet tavoittivat reilut 56 000 vierasta. Esityksiä vuoden aikana oli 238.

Nimeni on Susanna. Mia Vuorela (vas.), Liisu Aurasmaa, Mari Pöytälaakso ja Maria Pere.

Nimeni on Susanna -draama kosketti katsojia ikään katsomatta. Rooleissa Mia Vuorela (vas.), Liisu Aurasmaa, Mari Pöytälaakso ja Maria Pere. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Tästä asti aikaa -musikaalin kävi katsomassa 12 823 katsojaa. Aladdin ja taikalamppu -näytelmän näki 7 708 katsojaa (täyttöprosentti 80). Nimeni on Susanna -draaman 2 809 katsojaa täytti näytökset 99-prosenttisesti. Kokkolan kaupunginteatterin kanssa yhteistuotantona toteutettu Epäkuolleet täytti Verstas-näyttämön katsomon 67-prosenttisesti. Lisäksi syyskaudella Seinäjoen kaupunginteatterissa esitettiin Sarjahurmaajat ja Päiväristeily.
– Show must go on! Tämä sanonta kuvaa hyvin nykyhetkeämme teatterissa. Remontin vuoksi emme saaneet suurelle näyttämölle kevätkauden ensi-iltaa, vaan se oli Vanha-näyttämöllä, jossa katsomo on yli puolet pienempi. Vaikka osittainen evakkoaika näkyy katsojamäärissä, voimme olla näytäntövuoteen hyvin tyytyväisiä, kertoo Lindroos.

Tästä asti aikaa -musikaali ammensi Kolmas Nainen -yhtyeen ja Pauli Hanhiniemen musiikista. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Epäkuolleet. Pekka Johansson ja Mia Vuorela.

Epäkuolleet toteutettiin yhdessä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa. Rooleissa Mia Vuorela ja Pekka Johansson. 

Teatteri on kohtaamispaikka

Tästä asti aikaa -musikaalin ympärille kehitetty laaja palvelukonsepti miellytti yleisöä. Ylälämpiöön rakennettu teemaravintola osoitti tarpeellisuutensa.
– Näin tarjosimme katsojille mahdollisuuden kohdata samanhenkisten kanssa teatterissa. Kiitos asiakkaille siitä, että he ottivat rokkikapakan ja sen ohjelman hyvin omakseen, kiittää myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen

Teatteri aikoo jatkaa palvelulinjan kehittämistä.
– Arjen kohottavat irtiotot ovat nykyihmisille tärkeitä ja niitä osaamme teatterissa eri tavoin tarjota. Esimerkiksi Törnävänsaaren kesäteatteriinkin kannattaa tulla jo tuntia ennen esityksen alkua, jolloin pääsee virittäytymään tunnelmaan kesäkahvilassa. Viihdyttävän esityksen ympärillä pääsee myös aterioimaan laadukkaasti ravintola Sorsanpesässä, jonne katetaan herkullinen buffet päivä- ja iltanäytösten välillä kello 15-17.

Spamalot ensi-iltaan kolme viikkoa!

Huikean taitava näyttelijöiden, koomikoiden, laulajien ja tanssijoiden nimekäs joukko on harjoitellut Spamalot-musikaalia Törnävän kesäteatterissa nyt kolme viikkoa. Saman verran on aikaa musikaalikomedian lauantaina 6. heinäkuuta koittavaan ensi-iltaan.
– Harjoituksissa on todella hyvä tunnelma! Luvassa on todella hauska, näyttävä ja taidokkaasti toteutettu show, lupaa Lindroos.

Spamalot-musikaali on keskiaikaisia ja tähänkin päivään hypähtäviä hahmoja. Rooleissa nähdään Juha Hostikka Anna Victoria Eriksson, Aku Hirviniemi, Olli Rahkonen, Henrik Hammarberg, Lauri Ketonen, Ville Orttenvuori, Pihla Pohjolainen, Annina Rubinstein, Eeva Markkinen ja Jyri Numminen.

Monty Pythonin Holy Grail -elokuvasta rönsyävän Spamalotin ohjaa Mika Eirtovaara. Sen on suomentanut Mikko Koivusalo. Musiikin on tuottanut Pekka Siistonen, koreografian laatinut Jyri Numminen, 110 loisteliasta pukua suunnitellut Riikka Aurasmaa, yllätyksellisen näyttävät peruukit ja maskit suunnitellut Karoliina Mäki ja valtavan puulinnan seikkailumaisemineen on suunnitellut Juho Lindström.

Spamalot-musikaalia esitetään torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 24. elokuuta saakka.

Törnävän kesäteatterissa nähdään myös neljästi Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä (21. ja 28.7.2019), Suuri ja komea Stand Up-show (7.8.2019), jossa sanallisesti mittelevät Niko Kivelä, Mika Eirtovaara, Ali Jahangiri ja Ilari Johansson sekä sunnuntaisin perinteiset ja tunnelmalliset lavatanssit Paviljongissa. Yleisöä viihdyttää ja tanssittaa Tangokuninkaalliset 2019 (14.7.), Teemu Roivainen & Energia (21.7.), Antti Ahopelto ja Etiketti (28.7.), Leif Lindeman & Amore (4.8.), Finlander (11.8.), Markku Aro & Diesel (18.8.), Pekkaniskan Pojat (25.8.) sekä Komiat (1.9.)

Spamalot.

Spamalot-musikaali on mahtavan näyttävä ja viihdyttävä ritariseikkailu Törnävän kesäteatterissa tänä suvena.  Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Lapualaisooppera avaa syksyn

Juha Luukkosen sovittama ja ohjaama Arvo Salon ja Kaj Chydeniuksen Lapualaisooppera avaa teatterikauden 7. syyskuuta Vanha-näyttämöllä (Nuorisokeskus, Puskantie 3). Rooleissa nähdään Esa Ahonen, Pekka Hänninen, Jani Johansson, Sari Jokelin, Natalil Lintala, Ilona Pukkila, Jukka Puronlahti, Mari Pöytälaakso, Joonas Snellman, Henna Sormunen, Heikki Vainionpää, Mia Vuorela, Timo Ristilä ja Tuomas Luukkonen.

Näytelmä joka menee pieleen -komedia saa ensi-iltansa 23. lokakuuta suurella näyttämöllä. Sen rooleissa nähdään Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Jani Johansson, Pekka Hänninen, Natalil Lintala, Joonas Snellman, Eino Heiskanen ja Jarmo Pukkila. Komedian ohjaa Kalle Lamberg.

Näytelmä joka menee pieleen. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Näytelmä joka menee pieleen -näytelmässä näyttelijät näyttelevät näyttelijöitä. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri

Ingmar Bergmanin draama Syyssonaatti tulee ensi-iltaan studionäyttämöllä 7. marraskuuta Jukka Keinosen ohjaamana. Rooleissa nähdään Sari Jokelin, Mari Pöytälaakso, Esa Ahonen ja Henna Sormunen.

Syyssonaatti. Mari Pöytälaakso ja Sari Jokelin.

Syyssonaatti-näytelmä on Seinäjoen kaupunginteatterin pitkäaikaisen näyttelijän Sari Jokelinin viimeinen rooli ennen eläkkeellejääntiä. Kuvassa Sari Jokelin ja Mari Pöytälaakso. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri Oy, hallitus 2017-2021.

Seinäjoen kaupunginteatteri Oy:n hallituksen jäseniä ovat Esa Nuottivaara (vas.), Rauni Koivisto, Annukka Latvala, Mia Vuorela, Ilkka Mäkelä (vas. ylh.), Laura Kivimäki, varapuheenjohtaja Raimo Hautanen ja puheenjohtaja Pirjo Aittoniemi. Ilkka Mäkelä valittiin huhtikuussa kahden vuoden jatkokaudelle Suomen Teatterit ry:n hallitukseen. (Kuvasta puuttuu Heikki Vierula.) Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut