fbpx

Tiedotteet

Satuseikkailu, jossa kaikki on mahdollista

11.2.2019

Seinäjoen kaupunginteatterin kevätkauden kimaltava kruunu on helmeilevä ja jännittävä koko perheen seikkailunäytelmä. Tuhannen ja yhden yön satuihin perustuvaa Aladdin ja taikalamppua esitetään toukokuun lopulle saakka Vanhalla teatterilla.

Aladdin ja taikalamppu. Kalle Kurikkala.

Vanhan teatterin näyttämö on laitettu jälleen uuteen uskoon. Mystisesti maustettu lavastus vie itämaiseen maisemaan: basaareihin, hiekkaluoliin ja loisteliaisiin palatseihin. Näyttämöllä nähdään eri kansanluokkia edustavia ihmisiä mutta myös kuin tyhjästä ilmestyviä henkiolentoja ja varjoteatteria.
– Tässä näytelmässä yhdistyy satu ja seikkailu. Kaikki on mahdollista, sanoo dramatisoija ja ohjaaja Christian Lindroos.

Aladdin-tarinasta on olemassa monta eri versiota.
– Alunperin Tuhannen ja yhden yön tarinat on kokoelma intialaisia, persialaisia ja arabialaisia satuja ja tarinoita. Ne ovat perustuneet kansantaruihin, joihin jokainen lisäsi aina jotain uutta. Olihan turuilla ja toreilla aikoinaan sadunkertojia, joilta sai tilata tarinoita. Kertomuskokoelman menestys Euroopassa alkoi jo 1700-luvulla, kun Antoine Galland käänsi syyrialaisen käsikirjoituksen ranskaksi, kertoo Lindroos.

Seinäjoen kaupunginteatterin Aladdin-pojan moraalikäsitys hyppii vähän ”sinne ja tänne”.
– Hän on ihan hyvä poika, mutta sortuu tyhmyyksiin ja vanhemmat katsovat hänen tempauksiaan läpi sormien. Tarinan edetessä Aladdin tekee kuitenkin parannuksen. Tai tekee edes jotain, mikä saa meidät antamaan hänelle anteeksi, vihjaa Lindroos.

Aladdinia näyttelee vieraileva näyttelijä Kalle Kurikkala. Varsinainen yberkingi on Heikki Vainionpään esittämä Sulttaani. Viekasta Velhoa esittää Esa Ahonen, Aladdinin äidin roolissa vuorottelevat Sari Jokelin ja Mari Pöytälaakso. Jukka Puronlahti on niin Aladdinin isä kuin Suurvisiirikin, Pekka Hänninen näyttelee Sokeaa sekä prinssi Zemurania. Liisu Aurasmaa on kuvankaunis prinsessa Bedrulbudur sekä sadunkertoja Sheherazade. Ja sitten on tietysti vielä öljylampusta esiin pompahtava ja löytäjänsä huikeitakin toiveita toteuttava Henki, Jani Johansson.
– Luvassa on jännittävä ja humoristinen seikkailu, Lindroos lupaa.

Satumaailmalavastuksen Vanhalle on suunnitellut Kati Lamppu, puvut Riikka Aurasmaa, musiikin ja äänet Sami Lust, valot Hannu Rajaaho, maskeeraukset ja kampaukset Johanna Uusitontti sekä tarpeiston Airi Lakso.

Aladdin ja taikalamppu saa ensi-iltansa 14. helmikuuta ja sitä esitetään Vanhalla teatterilla (Nuorisokeskus Puskantiellä) 23. toukokuuta saakka. Näytelmää suositellaan 6 vuotta täyttäneille.

Puolet näytelmän lipuista on jo myyty. Parhaiten tilaa löytyy huhti- ja toukokuun päiväesityksistä. Vanhan katsomoon sopii 191 katsojaa.

Kuvassa Aladdin-poikaa näyttelevä Kalle Kurikkala. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Katso lisää kuvia kuvapankissamme ja näytelmän verkkosivulla.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut