fbpx

Tiedotteet

Osa teatteriesityksistä siirtyy Vanhalle

23.1.2018

Seinäjoen kaupunginteatteri palaa osittain – ja huomio: vain osittain – vanhaan teatteritaloon, nykyiseen Nuorisokeskukseen, Puskantielle. Pöyrööt-työryhmä aloitti harjoituksensa talossa tänään.

Osittainen evakkoaika johtuu Aallon teatteritalossa toukokuussa alkavasta teatteriteknisestä remontista.

Teatterin toiminta Alvar Aalto kadulla jatkuu normaalina remonttiajanjaksojen ympärillä. Remontti keskittyy vuosien 2018 ja 2019 kesäkuukausiin. Näytökset Alvar-, Elissa-, Aino- ja Verstas-näyttämöillä jatkuvat kevätkauden loppuun saakka ja käynnistyvät taas syyskaudella 2018

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmiä nähdään Puskantien Vanha-näyttämöllä parin vuoden ajan. Talosta löytyvät kaikki teatterin palvelut: tunnin ajan ennen esityksen alkua avoinna oleva lippumyymälä, naulakkopalvelut sekä kahvila, jota pyörittää Ojalan Pakari. Vanhan katsomossa on 199 paikkaa. Toisessa kerroksessa olevaan katsomoon pääsee myös hissillä.

Vanhan ensimmäinen ensi-ilta on Pöyrööt 10. maaliskuuta 2018. Arttu ja Liisa Seppälän pohjalaissarjakuvaan perustuva ja Mikko Kaukolammen kirjoittama ja ohjaama uusi näytelmä on ohjelmistossa 19. toukokuuta saakka. Pöyrööt-hahmoja näyttelevät Jani Johansson, Mia Vuorela, Pekka Hänninen, Mari Pöytälaakso ja Heikki Vainionpää.

Tänä keväänä Vanhalla nähdään myös Teatteri Hevosenkengän lastennäytelmä Mimmi Lehmä ja Varis 22. – 25.5.2018. Seuraavat Vanhan ensi-illat ovat syyskaudella 2018 ja kevätkaudella 2019.

Seinäjoen kaupunginteatteri toimi teatteriksi remontoidussa kivikoulussa 70-luvun alkupuolelta vuoteen 1987, jolloin uusi talo Aalto-keskukseen valmistui.

Vanha paranee

Seinäjoen kaupunginteatterin myötä Nuorisokeskuksen teatteritekniikka päivittyy ja lisääntyy. Teatterisaliin ja oheistiloihin palautuu muutenkin järjestys ja siisteys. Paikkoja on muun muassa kunnostettu ja maalattu.
– Teatterin suunnitteluavustuksella kaupungin nuorisopalvelut, joka tiloja hallitsee, on uudistanut teatterisalin valolaitteistoa siten, että modernisointi hyödyntää teatterimme toimintaa nyt ja myöhemmin tänne palaavia harrastajaryhmiä, kertoo käyttöpäällikkö Jouni Palovaara.

Katso muuttokuvia tässä, kulkuevideoita näet facebook-sivuillamme.

Seinäjoen kaupunginteatterin koko henkilökunta ja muutama teatterin ystävä auttoi Pöyrööt-työryhmää muuttamaan Vanhalle teatterille. Tässä aletaan olla lähtövalmiina.

Vahtimestari Jukka Kontkanen uudet narikkalaput kaulassaan ja näyttämömestari Heikki Mäkynen, joka on yksi niistä teatterilaisista, jotka ovat työskennelleet jo vanhalla teatterilla reilut 30 vuotta sitten.

Iloinen teatteriparaati toi ääntä ja väriä kaupungin hiljaiseen keskustaan. Kantamuksena oli mm. Pöyrööt-näytelmän rekvisiittaa ja pukuja. Mukana marssilla olivat myös Pöyrööt-sarjakuvan luojat Arttu ja Liisa Seppälä.

Teatterinjohtaja Christian Lindroos uusitulla Vanha-näyttämöllä, Nuorisokeskuksessa, Puskantie 3.

Etelä-Pohjanmaalla talkoot-sanaa tarkoitettaessa käytetään usein kökkä-sanaa. Muutoväelle tarjottiin kökkäkahvit Vanha-näyttämön kahviossa ja Ojalan pakarin kehittämää Yli-Makia-kakkua, jota on tarjolla jokaisessa Pöyrööt-esityksessä.

Christian Lindroos esitteli yleisölle Pöyrööt-näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja Mikko Kaukolammen. Heti pantiin merkille heidän huomattava yhdennäköisyytensä Jussi Pöyröö -hahmon kanssa. Jussia näyttelee Jani Johansson.

Saman tien muuton ja kökkäkaffien päälle Pöyrööt-työryhmä aloitti ensimmäiset harjoituksensa Vanha-näyttämöllä. Yleisö sai seurata tätä Vanha-näyttämön vihkinyttä lavalle nousua. Pöyrööt saa ensi-iltansa 10. maaliskuuta.

Vanha-näyttämön palvelut – mm. lippumyymälä, narikka ja kahvila – ovat käytössä esitysten yhteydessä pe 9.3.2018 alkaen.

Kaikki muut tutut palvelut, esimerkiksi laajemmin avoinna oleva lippumyymälä, toimivat normaalisti Seinäjoen kaupunginteatterin varsinaisissa tiloissa Alvar Aallon kadulla.

Kommentit (2)

  Kari Kohtamäki sanoo:

  Kannattaisiko tuon Ainon osoite jossain ilmoittaa että ei Seinäjokisten olisi helpompi löytää.

  teatterin tiedotus sanoo:

  Kiitos viestistäsi!
  Heti artikkelin alussa on kerrottu se: Aino-lava on yksi Alvar Aallon katu 12:ssa sijaitsevan Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöistä. (”Teatterin toiminta Alvar Aalto kadulla jatkuu normaalina remonttiajanjaksojen ympärillä. Remontti keskittyy vuosien 2018 ja 2019 kesäkuukausiin. Näytökset Alvar-, Elissa-, Aino- ja Verstas-näyttämöillä jatkuvat kevätkauden loppuun saakka ja käynnistyvät taas syyskaudella 2018.”)

  Pöyrööt-komedia esitetään Vanha-näyttämöllä Nuorisokeskuksessa (Puskantie 3, Seinäjoki). Seinäjoen kaupunginteatteri toimi aiemmin tuossa samaisessa rakennuksessa. Osa teatterimme näytelmistä esitetään Vanha-näyttämöllä vuosina 2018-2019, jonka ajan varsinaisen teatteritalon näyttämötekniikan remontti kestää. Koska remontti ajoittuu vain kesäkuukausiin, se mahdollistaa näytäntötoiminnan jatkumisen osittain myös Alvar Aallon kadulla.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut