fbpx

Tiedotteet

Näin oli vuosi 2022 Seinäjoen kaupunginteatterissa

21.12.2022

Patruunatehdas. Keskellä Mari Pöytälaakso ja Jani Johansson.

Tosielämän tragediaan perustuva Patruunatehdas on koskettanut syvästi Seinäjoen kaupunginteatterin yleisöä. Näytelmän näki syyskaudella liki 10 000 katsojaa. Patruunatehdas jatkaa suurella näyttämöllä 1. huhtikuuta saakka. Kuva: Jukka Kontkanen

”Yleisö on ruokkinut ylistävällä palautteella”

Seinäjoella nautitaan harvinaisesta herkusta: kaikki näytelmät kiinnostavat yleisöä ja draama täyttää katsomot. Kevätkaudella tarjontaa täydentää mahtipontinen The Addams Family -musikaali.

Päättyvänä teatterivuonna Seinäjoen kaupunginteatterin omat ja vierailuesitykset keräsivät 36 862 katsojaa. Kaikkiaan teatterin tapahtumiin osallistui 41 631 vierasta. Vuoden aikana teatterissa järjestettiin yhteensä 284 näytöstä ja muuta tilaisuutta. Teatterivieraiden määrä nousi edellisvuodesta kolme prosenttia.
– Ohjelmistomme on herättänyt laajaa kiinnostusta ja pelkästään Patruunatehdas-näytelmä on kerännyt kolmessa kuukaudessa lähes 10 000 katsojaa, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius kertoo. 

Patruunatehdas. Kerttuli Kivimäki ja Jani Johansson.

Patruunatehdas-näytelmän Pikku-Anni ja Heikki-isä, Kerttuli Kivimäki ja Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Marraskuussa ensi-iltansa saaneen Groan Ups -komedian ehti ennen joulua nähdä yli 3 800 katsojaa. Elissa-studiossa esitettävän Äitiä ikävä –näytelmän on tähän mennessä nähnyt 1 187 katsojaa. Kaikki kolme näytelmää jatkavat ohjelmistossa huhtikuulle saakka.
– Seinäjoella nautitaan harvinaisesta herkusta, sillä kaikki syksyn näytelmät ovat myyneet hyvin ja draama täyttää katsomot. Se ei ole tällä hetkellä mikään itsestäänselvyys joka puolella Suomea, toimitusjohtaja Milla Hautala on pannut merkille.

Groan Ups. Jani Johansson (vas.), Mika Piispa, Antti LJ Pääkkönen, Katriina Sinisalo ja Mari Pöytälaakso.

Seinäjoen kaupunginteatterin Groan Ups – Komedia kypsymisestä on brittiläisen koomikkokolmikon, Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin tuoreimman komedian Suomen kantaesitys. Näytelmä jatkaa suurella näyttämöllä 22. huhtikuuta saakka. Kuvassa näyttelijät Jani Johansson (vas.), Mika Piispa, Antti LJ Pääkkönen, Katriina Sinisalo ja Mari Pöytälaakso. Kuva: Jukka Kontkanen

Äitiä ikävä. Inka Reyes ja Esa Ahonen.

Äitiä ikävä perustuu emerituspiispa Eero Huovisen samannimiseen muistelmateokseen. Eero Huovisen ja tämän nuorena kuolleen äidin rooleissa nähdään Esa Ahonen ja Inka Reyes. Näytelmä jatkaa ohjelmistossa 22. huhtikuuta saakka. Kuva: Jukka Kontkanen

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Mikael Saari ja Tuomas Uusitalo.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille sai Suomen ensiesityksensä heinäkuussa 2022 Törnävän kesäteatterissa. Upeaa laulantaa ja millintarkkaa komiikan osaamista tarjosivat Mikael Saari, Tuomas Uusitalo, Linda Hämäläinen, Reeta Vestman sekä Katriina Sinisalon, Marika Huomolinin, Sonja Pajunojan, Antti LJ Pääkkösen, Julius Martikaisen, Helena Puukan ja Arne Nylanderin muodostama huippuensemble. Kuva: Jukka Kontkanen

Viime kesänä Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille –musikaalikomedian näki Törnävän kesäteatterissa reilut 6 500 katsojaa.

Johtajakaksikon mukaan teatterivuosi oli kaiken kaikkiaan upea.
– Yleisö on palannut katsomoon ja ruokkinut meitä ylistävällä palautteella. Sen suurempaa ja konkreettisempaa kiitosta emme työllemme voi saada. Vaelsimme vaikeuksien kautta voittoon. Vuosi alkoi koronaepidemian vuoksi asetetun esityskiellon myötä yhtä masentavissa merkeissä kuin edellinenkin. Kevään 2022 kaikki kolme ensi-iltaa jouduttiin siirtämään eteenpäin ja kevään esityksistä peräti 46 prosenttia perumaan.
Kevätkauden ensi-illat ehtivät silti kerätä katsojia: Järjen ja tunteen tyttäret 3 288, Tippukivitapaus 4 129 ja pienellä näyttämöllä esitetty Poika 500 katsojaa. Syyskaudelta 2021 ohjelmistossa jatkoivat Tämä on ryöstö! ja Hiirenloukku. Lisäksi näyttämöillä nähtiin yhteistyötuotanto Rooliton sekä vierailuesityksiä.

Ensi vuonna
juhlitaan

Seinäjoen kaupunginteatteri täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan pitkin vuotta ohjelmiston myötä.

Ensimmäinen vuoden kolmesta musikaalista on The Addams Family, joka saa ensi-iltansa 22. helmikuuta. Maailmankuulu tarina sympaattisen synkästä ja erikoisesta perheestä pistää pohtimaan, mikä onkaan normaalia.

Parrasvaloissa on neliosainen haastattelusarja, joka kutsuu Aino-lavalle tähtiä ja tekijöitä Seinäjoen kaupunginteatterin menneiltä vuosilta. Ensimmäinen Parrasvaloissa on 10. helmikuuta. Juhlavuoden konsertti Aalloilla II soi kahtena maaliskuun iltana Alvar-näyttämöllä.

Törnävän kesäteatterissa nähdään Xanadu-musikaalikomedia, joka edelliskesien esitysten tapaan on Broadway-musikaalin Suomen ensiesitys.

Syyskausi avataan juhlavasti, kun menestysmusikaali Niin kuin taivaassa saa ensi-iltansa 16. syyskuuta. Tuomas Parkkisen ohjauksessa nähdään näyttämöllä peräti yli 40 esiintyjää.

Juhlavuoden syyspuolella nähtävät kaksi paikallisaiheista näytelmää, joista toinen on kantaesitys, julkistetaan keväällä 2023. 

The Addams Family. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Musikaali synkeän ihanasta Addamssin perheestä valloittaa suurella näyttämöllä koko kevään 2023 ajan. Kuvassa Mari Pöytälaakso (vas.), Esa Ahonen, Mia Vuorela, Jukka Puronlahti, Sanni Lehto, Jussi Jätinvuori ja Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen

Xanadu. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Uusi kesä tuo jälleen ihanaa upouutta Törnävän kesäteatteriin. Suomen ensiesityksensä saa Broadway-musikaali, kulttimaineeseen nousseeseen kasarileffaan perustuva Xanadu-musikaalikomedia. Sen päärooleissa nähdään Antti Reini (vas.), Aurora Manninen ja Mikael Saari. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Niin kuin taivaassa. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Seinäjoen kaupunginteatterin 60-vuotismerkkivuoden juhlamusikaalina valloittaa suurien tunteiden musikaali Niin kuin taivaassa. Musikaali saa ensi-iltansa 16. syyskuuta suurella näyttämöllä. Päärooleissa nähdään mm. Peter Nyberg ja Natalil Lintala. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Kommentit (2)

    Anne sanoo:

    Mutta kuka esittää kättä Addams Familyssä?

    teatterin tiedotus sanoo:

    Anne, kiitos kysymästä!
    Thing ei varsinaisesti esiinny tässä The Addams Family -musikaaliversiossa, mutta se tullaan näkemään näyttämöllä. Jätetään toteutus kuitenkin vielä yllätykseksi.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita