fbpx

Tiedotteet

Musikaalikomedia Lainahöyhenissä avaa syyskauden 2016

24.11.2015

Räväkän ja hauskan musikaalikomedian pukusuunnittelijana vierailee Jarkko Valtee ja koreografina Osku Heiskanen. Musikaalin ohjaa Seinäjoen kaupunginteatterin uusi taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

– Seinäjoen kaupunginteatteriin on kaivattu hilpeää musikaalia ja nyt sellainen saadaan, lupaa teatterinjohtaja Christian Lindroos.

Lainahöyhenissä, La Cage aux Folles, on palkittu broadway-musikaali, jota on esitetty ympäri maailmaa. Se kertoo Rivieran kuumimmasta kabareesta ja sen johtajan värikkäästä perheestä. Ilakoiva musikaalikomedia irrottelee sukupuolirooleilla ja löytää yllin kyllin naurun aihetta niin poikkeavista kuin tavallisemmistakin perhemalleista.

Kaiken riemun alta löytyy myös sanoma suvaitsevaisuuden ja ymmärtämisen puolesta.
– Musikaalissa on pieni pointti, kuten hyvässä komediassa pitääkin olla. Jokaisella on oikeus olla juuri sellainen, jollainen hän aidosti ja oikeasti on. Tärkeintä on, ettei kukaan tee itselleen eikä toiselleen pahaa.

Musikaalin koreografian suunnittele Osku Heiskanen, jonka tuoreimpia töitä muun muassa on Kansallisoopperan Oopperan kummitus. Dragmusikaalin puvut suunnittelee Jarkko Valtee. Lavastaja on Janne Siltavuori.

Teatterin omien näyttelijöiden lisäksi musikaalissa esiintyy avustajia, joita etsitään koetanssitilaisuudessa ensi viikolla. Musikaalin musiikki tarjoaa kahdeksanjäsenisen teatteriorkesterin käsissä villejä kabareerytmejä ja hempeää ranskalaista tunnelmointia.

Musikaali on Jerry Hermanin säveltämä, käsikirjoittaja on Harvey Fierstein. Kantaesityksensä musikaali sai New Yorkissa vuonna 1983. Suomeksi se on nähty Mikko Koivusalon kääntämänä ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Kommentit (0)

    Timo hirsimäki sanoo:

    Hyi helvetti. Eikö oo muuta kuin homoja ja turkkaa. Turkkaa ja homoja. Oli jälleen pakko poistua kesken näytöstä pihalle.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti