fbpx

Tiedotteet

Kevät 16 tarjoaa Meren Kiveä, Turkkaa ja Nopolaa

18.11.2015

Seinäjoen kaupunginteatteri tuo kevätkaudella uuden näytelmän joka näyttämölle. Vierailuesitykset miellyttävät montaa makua. Kolme syksyn suosikkia jatkaa myös keväällä.

”Paras kotimainen näytelmä viimeiseen 20:een vuoteen!” ”Aikansa teatteritapaus!”

Muun muassa näin on todettu Jouko Turkan ja Juha Turkan kirjoittamasta Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa -näytelmästä. Vuonna 1996 kantaesitetty näytelmä varasti päähenkilökseen 21-vuotiaan Pekka Himasen, Suomen nuorimman filosofian tohtorin, ja kysyi: Miten voi olla filosofian tohtori, jos ei vielä tiedä rakkaudestakaan mitään?

Nyt näytelmä tulee Seinäjoen kaupunginteatteriin. Himanen joutuu Elissa-studiossa kovaan elämänkouluun, kun häntä rakastamaan ja kouluttamaan laitetaan päivälehden entinen päätoimittaja Madame, tämän nuori tytär Heru sekä eläkkeelle jäänyt vääpeli.
– Näytelmä on ylitsevuotava runsaudensarvi ja päätön komedia täynnä vimmaa, ajatusta ja tarkoitusta, lupaa esityksen myötä Seinäjoelle paluun tekevä ohjaaja Antti Mikkola.

Mikkolan käsissä tarina päivittyy uusin havainnoin ja tulkinnoin.
– Turkka kirjoitti teksteihin usein myös itsensä, niin tähänkin tarinaan. Se antaa mahdollisuuden työryhmälle käsitellä samalla Turkkaa itseään. Ihmettelemme, kuka oikein on tuo ristiriitainen teatterin nero, jota toiset palvovat ja toiset sylkevät?

Olennaisena osana esitystä on Romeo ja Julia -näytelmästä Mikkolan ohella tutun Tiiti Hynnisen valo- ja videosuunnittelu.
– Mukana on muun muassa ennen näkemätöntä elävää kuvaa isä-Turkasta.

20:ssa vuodessa Himanen on kasvanut valtakunnan filosofiksi. Jyrki Kataisen taannoin tilaama tulevaisuusraportti herätti mediassa suurta kohua ja jopa raivoa. Sinisessä kirjassa Himanen lanseeraa termin henkinen kestävyysvaje.
– No, eikö se ole juuri nyt? kysyy ohjaaja Mikkola.

Näytelmä saa ensi-iltansa 13. helmikuuta Elissa-studiossa. Rooleissa nähdään Mia Vuorela, Jukka Puronlahti, Topi Kohonen ja Anna Ackerman. Puronlahti opiskeli Teatterikorkeakoulussa Turkan kaudella.

Uusi kokonaisuus Sinikka Nopolalta

Kirjailija Sinikka Nopola jos kuka tuntee suomalaisten kompleksit ja osaa kirjoittaa niistä osuvan hauskasti. Nyt hän on koostanut teksteistään oman esityksen varta vasten näyttelijä Eija-Irmeli Lahdelle.
Nopolan toteava kerronnan tyyli miellyttää Lahtea.
– Näitä tekstejä ei sovi näytellä yli. Koomisuus tulee siitä, kun ihminen on oikein tosissaan, sanoo Lahti.

Loppuhalauskompleksi ja muita riskejä koostuu yli kymmenestä Nopolan novellista. Se kantaesitetään 11. maaliskuuta Verstasteatterissa.

Aleksis Kivi avaa kauden 

Jo lokakuussa kerrottiinkin, että Seinäjoen kaupunginteatterin kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta on Veijo Meren Mikä elo onnellinen – kohtauksia Aleksis Kiven elämästä.

Samuli Reunasen ohjaus täydentyy Iiro Ollilan Kiven kauneimpiin runoihin säveltämillä lauluilla. Raikkaan tulkinnan saavassa näytelmässä esiintyy väkeä suuren näyttämön leveydeltä. Rakastunutta kirjailijaa näyttelee palkittu Kivi-tulkki, näyttelijä Johannes Korpijaakko. Kiistanalaisen rakkaussuhteen toista osapuolta, Charlotta Lönnqvistiä esittää näyttelijä Sari Jokelin. Muiden näyttelijöiden sekä nuorten avustajien lisäksi näytelmässä esiintyy Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston Pikkulikat-lapsikuoron laulajia.

Koreografia on Liisa Risun, lavastus Aili Ojalon ja pukusuunnittelu Riitta Raunion. Kapellimestarina toimii Timo Ristilä.

Lue lisää lokakuun tiedotteestamme: http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/johannes-korpijaakko-heittaytyy-rakastuneeksi-aleksis-kiveksi-seinajoella/

Syyskaudella ensiesityksensä ja mainiot arviot saaneet Siantappajat, Hyväs tällis -revyy ja Kaaos jatkavat ohjelmistossa myös kevätkaudella.

Operetista lastenkonserttiin ja komediaan

Kevätkauden vierailuesitykset ovat teatteriesityksiä, teatterikonsertteja ja konsertteja, lapsille ja aikuisille.

Helmikuussa suurella näyttämöllä legendaaristen suomalaissanoittajien lauluja esittävät laulaja, muusikko Juha Tapio ja näyttelijä Otto Kanerva.

Maaliskuussa oikukkaan Rantarouvat-komedian suurelle näyttämölle tuovat näyttelijät Jaana Saarinen ja Sinikka Sokka. Näytelmän on heille kirjoittanut Anna-Leena Härkönen. Toukokuussa vierailulle saadaan Antti Reinin ja Anu Sinisalon parisuhdekomedia Rakas, nyt riitti!

Huhtikuussa suurella näyttämöllä, Wieniläisverta-operetissa laulavat tenorit Tomi Metsäketo ja Jukka Saarman sekä mezzosopraano Essi Luttinen.

Lapsille ja lapsiperheille esiintymään saapuvat TV:stä tutut Herra Heinämäki ja Lato-orkesteri, joiden kanssa vietetään mahtavia Synttärikemuja huhtikuussa. Viiru ja Pesonen nähdään toukokuussa näytelmässä Viiru muuttaa.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut