fbpx

Tiedotteet

Jaakko Saariluoma: ”Mitä paremmin rakentaa, sen mukavampi on asua”

31.8.2017

Seinäjoen kaupunginteatterin Yksi mies, kaksi pomoa on hauska juttu, lupaa ohjaaja Jaakko Saariluoma. Ensi-ilta suurella näyttämöllä on 9. syyskuuta.

– Jokainen voi vain kuvitella, millaiseen kiipeliin joutuu, jos tekee salaa töitä kahdelle, toisistaan tietämättömälle taholle yhtä aikaa, ohjaaja Jaakko Saariluoma pyyhkii huvittuneena otsaansa.

Syyskauden avaavassa komediassa kiipelin jäljet todellakin näkyvät. Seuraukset ovat paitsi vauhdikkaan hullunkurisia myös teatteriteknisesti näyttäviä.
– Komedian harjoitteleminen on tosi työlästä ja se vie oman aikansa. Mutta se on ryhmätyötä parhaimmillaan. Iso joukko ammattilaisia työskentelee samaa päämäärää kohti, niin näyttämöllä näkyvät näyttelijät kuin taustalla työtään tekevät tekniikan ammattilaiset

Pohjatyö on tehtävä hyvin.
– Yksityiskohtia on ainakin tuhat ja nyt, kun ensi-iltaan on reilu viikko aikaa, paikoilleen loksahtavia paloja hiotaan priimakuntoon. Mitä paremmin rakentaa, sitä parempi on sitten asua, satoi tai paistoi, Saariluoma vertaa.

Brittikylällinen väkeä näyttämöllä

Komedian nimestä huolimatta tarinassa on henkilöitä tosiaan reippaammin kuin vain Se Yksi Mies, Francis (Janne Kataja) ja hänen kaksi pomoaan Roscoe (Mari Pöytälaakso) ja Stanley (Ville Orttenvuori).

Vuoden 1963 Brightoniin sijoittuvassa tarinassa säätävät myös Charlie (Jani Johansson), Pauline (Liisu Aurasmaa), Harry (Esa Ahonen), Alan (Pekka Hiltunen), Dolly (Mia Vuorela), Lloyd (Pekka Hänninen), Alfie (Seppo Kaisanlahti) ja Gareth (Heikki Vainionpää).

Eikä siinä kaikki.

Karnevaalihenkisessä esityksessä tapahtuu koko ajan. Siitä omalta osaltaan vastaa juonen käänteissä mukana oleva skiffle-bändi. Timo Ristilän kipparoimassa orkesterissa musisoivat myös Teemu Vuorela, Timo Luostari, Petri Välimäki, Pekka Hiltunen ja Maria Pere.

Komedian lavastuksen on suunnittelut Juho Lindström, puvut Riikka Aurasmaa, valot Juho Itkonen, äänet Juha-Petri Palo, kampaukset ja maskeerauksen Johanna Uusitontti ja tarpeiston Airi Lakso.

Suomen kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeen myötä reilut 1 900 pohjalaista kahdeksasluokkalaista tulee syyskauden aikana katsomaan Yksi mies, kaksi pomoa -komedian. Seinäjoen kaupunginteatteri hyväksyttiin suurhankkeeseen ainoana eteläpohjalaisena taidelaitoksena.
– Haluamme tuoda nuorille, mahdollisesti ensimmäistä kertaa teatteriin tuleville katsojille ”jotain muuta”, laadukkaasti tehdyn ja verbaalisesti älykkään komedian. Tarjoamme taidetestaajille myös teokseen liittyvää materiaalia ja tehtäviä, jotka ovat vapaasti ladattavissa teatterin verkkosivuilla, kertoo teatterinjohtaja Christian Lindroos.

Yksi mies, kaksi pomoa saa ensi-ilta lauantaina 9. syyskuuta suurella näyttämöllä.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut