fbpx

Tiedotteet

Uusi yhteistyö tuo nuoria suurelle näyttämölle keväällä 2021

8.12.2020

Etelä-Pohjanmaan Opisto toteuttaa ensi keväänä musiikkinäytelmän Seinäjoen kaupunginteatteriin. 

Toukokuussa 2021 ensi-iltansa saava Pohjalaisia tänään on Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Seinäjoen kaupunginteatterin kolmivuotisen yhteistyön ensimmäinen tuotanto. Uusi musiikkinäytelmä myllää perinteitä ja uudistaa kuvaa pohjalaisista reilusti pilke silmäkulmassa.

Opiskelijatuotantoon haetaan nyt muusikoita ja tanssijoita, haku on käynnissä 1.1.2021 saakka Etelä-Pohjanmaan Opiston verkkosivuilla. Hakijoita haastatellaan jo hakuprosessin aikana. Itse opinnot ja näytelmän teko alkavat tammikuun alussa. Näyttelijärooleista vastaavat opiston teatterilinjalaiset. 

Musiikkinäytelmään voivat hakea musiikkia tai tanssia aktiivisesti harrastaneet nuoret, jotka haaveilevat esiintymisestä, esiintymiskokemuksen kartuttamisesta tai taide- ja kulttuurialojen jatko-opinnoista. Käytännössä musiikkinäytelmään mukaan tulevat opiskelevat kevätlukukauden Etelä-Pohjanmaan Opiston esittävän taiteen opintolinjalla ja saavat produktiopohjaisista opinnoista kokemuksen ja osaamisen lisäksi todistuksen mahdollisia jatko-opintoja varten. 
– Opiskelijat pääsevät musiikkinäytelmän kautta tutustumaan ammattimaiseen esitystyöskentelyyn. Esiintymisen ohella tutuksi tulevat oman suuntautumisen mukaan myös studiotyöskentely, instrumenttiopetus, laulu ja bändisoitto, elektronisen musiikin tuotanto, eri tanssilajit ja koreografiatyöskentely, produktion ohjauksesta vastaava Venla Korja Etelä-Pohjanmaan Opistolta kertoo 

Seinäjoen kaupunginteatteri pitää kolmevuotista yhteistyöhanketta merkittävänä. 
– Mukana on paljon nuoria, jotka saavat arvokasta kokemusta työskentelystä ammattilaisten kanssa. On myös tärkeää tuoda näyttämölle paikallisia aiheita ja hyvin kiinnostavaa saada vastausta siihen, millainen pohjalainen identiteetti nuorilla tässä ajassa on, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius sanoo.

Lisätietoja: Etelä-Pohjanmaan opisto, Johanna Stenroos, puh. 044 432 5619, johanna.stenroos@epopisto.fi

Pohjalaisia tänään.

Etelä-Pohjanmaan opisto hakee Pohjalaisia tänään -musiikkinäytelmään muusikoita ja tanssijoita. Näyttelijärooleista vastaavat opiston teatterilinjalaiset. Kuvassa teatterin ja esittävän taiteen opiskelijat Daniel Alatalo (vas.), Verna Salo, Ville Päivärinta, Ella Hämäläinen ja Venla Sippola. Kuva: Katariina Ristimäki

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti