fbpx

Tiedotteet

Teatterivuosi 2023: ”Olemme onnistuneet koskettamaan sydämiä”

20.12.2023

Niin kuin taivaassa. Keskellä Peter Nyberg ja Natalil Lintala.

Niin kuin taivaassa –musikaalissa hurmaavat mm. Peter Nyberg ja Natalil Lintala. Kuva: Jukka Kontkanen

60-vuotiaan Seinäjoen kaupunginteatterin juhlavuoden suursatsaus Niin kuin taivaassa –musikaali jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella 2024 kuten myös kotimainen kantaesitys Ennen lintuja –näytelmä ja maakunnan väkeä kovasti naurattava Kekkosen tytär –komediakin.

Päättyvänä vuonna Seinäjoen kaupunginteatterin omissa ja vierailuesityksissä kävi reilut 50 000 katsojaa.

Juhlaohjelmistosta taiteellinen johtaja Pauliina Salonius tahtoo nostaa erityisesti esiin teatterin vuoden suurimman teoksen Niin kuin taivaassa –musikaalin.
– Se on ollut merkittävä yhteinen onnistuminen. Teos on ollut meille valtava satsaus jo kokoluokkansa ansiosta. Lavalla nähdään yli 40 henkeä ja se on poikkeuksellista ihan missä tahansa teatterissa tänä päivänä. Suurin kiitos kuuluukin katsojillemme, jotka ovat tulleet katsomaan juhlavuoden ohjelmistoamme sankoin joukoin – ja me olemme voineet kokea onnistuneemme tehtävässämme. Tässä ajassa on ollut erityisen tärkeää saada kokea yhdessä jotakin, joka saa meidät nauramaan ja liikuttumaan ja me olemme selkeästi onnistuneet koskettamaan sydämiä, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius sanoo.

Niin kuin taivaassa. Etualalla Anna-Maija Jalkanen.

Niin kuin taivaassa -musikaalissa kuljetaan kohti kevättä, kuten me kaikki saamme pian tehdä. Esitys jatkaa ohjelmistossa huhtikuulle 2024. Etualalla Gabriellan koskettavan ja voimaannuttavan roolin laulava Anna-Maija Jalkanen. Kuva: Jukka Kontkanen

Syyskuussa ensi-iltansa sai Tuomas Parkkisen ohjaama Niin kuin taivaassa –musikaali ja marraskuussa näyttämölle tuotiin Kekkosen tytär –komedia ja Ennen lintuja –evakkotarina. Nämä loistavia arvioita ja katsojapalautteita saaneet esitykset jatkavat ohjelmistossa myös pitkälle keväällä 2024.
Törnävän kesäteatterissa Suomen kantaesityksensä sai Xanadu-musikaalikomedia. Juhlavuoden ensimmäinen ensi-ilta oli The Addams Family –musikaali helmikuussa.
The Addams Family oli vuoden katsotuin esitys 9 500 katsojalla. Niin kuin taivaassa keräsi syksyn aikana upeat 8 500 katsojaa. Tarkemmat katsojatilastot valmistuvat vuodenvaihteessa, toimitusjohtaja Milla Hautala kertoo. 

Kekkosen tytär. Marjut Sariola, Jani Johansson, Mia Vuorela ja Natalil Lintala.

Lapualaiseen pohjalaistupaan sijoittuva Kekkosen tytär -komedia jatkaa yleisön naurattamista huhtikuun 2024 alulle saakka. Komediassa näyttelevät mm. Marjut Sariola (vas.), Jani Johansson, Mia Vuorela ja Natalil Lintala. Kuva: Jukka Kontkanen

Ennen lintuja.

Ennen lintuja -näytelmä kuvaa karjalaisten evakkotaivalta, sotasairaalan arkea ja elämän jatkamista uusissa olosuhteissa Etelä-Pohjanmaalla. Merja Mäen palkittuun romaaniin pohjaava kantaesitys jatkaa ohjelmistossa maaliskuun lopulle saakka. Kuva: Jukka Kontkanen

Merkkipäivää juhlittiin 
syyskuussa

Marraskuun 17. päivä tuli kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Seinäjoen kaupunginteatterin ensimmäistä ensi-iltaa juhlittiin Rautatieläisten talossa.
– Syyskuussa juhlistimme Seinäjoen kaupunginteatterin pitkää ja ansiokasta historia nykyisessä, Alvar Aallon suunnittelemassa teatteritalossa, jossa olemme saaneet tehdä teatteritaidetta jo 36 vuotta. Juhlagaala oli ikimuistoinen ja tunteikas. Oli hienoa kokoontua yhteen teatterilaisten kanssa, jakaa ansiomerkkejä ja tavata tekijöitä teatterin eri vuosikymmeniltä, Salonius kiittää. 

60-vuotisjuhlagaala. Ansiomerkin saaneet. Kuva: Petri Tikkala

Seinäjoen kaupunginteatterin henkilökuntaa palkittiin ansiomerkein 60-vuotisjuhlagaalassa syyskuussa. Kuva: Petri Tikkala

Alati ajankohtainen
Ronja ryövärintytär

25. tammikuuta ensi-iltansa Elissa-lavalla saa Tommi Kinnusen ja Mikko Roihan Ei kertonut katuvansa –draama. Selviytymistarina kertoo viidestä jatkosodan aikana Saksan armeijaa palvelleesta naisesta, jotka tekevät kävellen paluuta entiseen elämäänsä.
Tässä seitsemän teatterin yhteistuotannossa näyttelevät Mari Pöytälaakso Seinäjoen kaupunginteatterista, Mari Turunen Tampereen teatterista, Tiina Winter Kouvolan teatterista, Ulla Koivuranta Turun kaupunginteatterista, Liisa Peltonen Hämeenlinnan kaupunginteatterista ja Jari-Pekka Rautiainen Lahden kaupunginteatterista. 

Ei kertonut katuvansa. Tiina Winter (vas.), Mari Turunen, Mari Pöytälaakso ja Liisa Peltonen.

Ei kertonut katuvansa -näytelmä kertoo vaietusta vaiheesta Suomen historiassa: Saksan armeijaa jatkosodassa palvelleista suomalaisnaisista ja heidän kotiinpaluutaipaleestaan. Näytelmässä nähdään mm. Tiina Winter (vas.), Mari Turunen, Mari Pöytälaakso ja Liisa Peltonen.

Suuri näyttämö muuntautuu salaperäiseksi satumetsäksi, kun Astrid Lindgrenin klassikkotarina Ronja ryövärintytär saa musiikillisen ensi-iltansa 13. maaliskuuta. Koko perheen fantasiaseikkailun Ronjana nähdään näyttelijä Kaisla Ollila, Birkin roolin tekee näyttelijä Jussi Lukács. Muita rooleja näyttelevät Jukka Puronlahti, Natalil Lintala, Timo Luoma, Jussi Jätinvuori, Jani Johansson, Esa Ahonen, Sanni Lehto ja Mia Vuorela.
Ronja ryövärintytär on monin tavoin ajankohtainen vuonna 2024, jolloin rakastettu Ronja-elokuva täyttää 40 vuotta ja Netflixissä nähdään uusi sarja. Toki iäti ajankohtainen on Ronjan sanoma ystävyydestä, luottamuksesta ja luonnon tärkeydestä. Astrid Lindgrenin romaani ilmestyi vuonna 1981.

Ronja ryövärintytär. Kaisla Ollila. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard.

Ronja ryövärintytär on ystävyyden ja luonnon ylistyslaulu sekä koko perheen musiikillinen fantasiaseikkailu. Ronjaa näyttelee Kaisla Ollila. Kuva: Jukka Kontkanen

Törnävän kesäteatterin seuraava musikaalikomedia on Jani Johanssonin ohjaama Tootsie – lyömätön lyyli, joka saa ensi-iltansa 6. heinäkuuta. Klassisessa komediassa pulaan joutuva päähenkilö kikkailee itsensä aina vaan syvemmälle oman juonensa syövereihin.
– Hillittömät hahmot ja huumorintäyteiset laulunumerot säestävät vauhdikasta menoa, Johansson lupaa.
Tootsiessa nähdään muiden muassa näyttelijät Antti Lang, Satu Silvo, Lauri Ketonen, Maija Lang ja Reidar Palmgren.

Tootsie. Antti Lang. Kuva: Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

Antti Lang näyttelee Tootsie – lyömätön lyyli -musikaalikomedian päähahmoa, Michaelia, joka keksii pukeutua Dorothyksi saadakseen huippuroolin Broadwaylla. Romanttisen komedian Törnävän kesäteatteriin ohjaa Jani Johansson. Kuva: Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

The Addams Family. Etualalla Jukka Puronlahti, Jani Johansson, Esa Ahonen, Sanni Lehto, Mia Vuorela, Jussi Jätinvuori ja Mari Pöytälaakso.

Hirmuisen sympaattinen The Addams Family -musikaali hurmasi yleisön kevätkaudella 2023 suurella näyttämöllä. Kuva: Jukka Kontkanen

Xanadu. Eeva Markkinen (alh. vas.), Jyri Numminen ja Ville Mäkinen. Annina Rubinstein (ylh. vas.), Natalil Lintala, Antti Reini, Hely Nylund ja Katriina Sinisalo.

Xanadu-musikaalikomedian kreisin huikeat hahmot viihdyttivät yleisöä 2023 Törnävän kesäteatterissa. Näyttämöllä nähtiin mm. Eeva Markkinen (alh. vas.), Jyri Numminen ,Ville Mäkinen, Annina Rubinstein (ylh. vas.), Natalil Lintala, Antti Reini, Hely Nylund ja Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen

Kevätkaudella 2023 Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa jatkoivat myös syyskaudella 2022 ensi-iltansa saaneet Patruunatehdas, Groan Ups ja Äitiä ikävä -näytelmät. 

Patruunatehdas. Kerttuli Kivimäki ja Jani Johansson.

Patruunatehdas-näytelmä kertoi Lapualla huhtikuussa 1976 sattuneesta tuhoisasta patruunatehtaan räjähdyksestä ja ihmisistä tragedian äärellä. Rooleissa nähtiin mm. Jani Johansson ja Kerttuli Kivimäki. Kuva: Jukka Kontkanen

Groan Ups. Jani Johansson (vas.), Mika Piispa, Antti LJ Pääkkönen, Katriina Sinisalo ja Mari Pöytälaakso.

Brittikomedia Groan Ups sai Suomen ensiesityksensä Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Se kuvasi luokkatovereita niin pieninä ekaluokkalaisina, yläkoululaisina kuin luokkakokoukseen kokoontuvina nelikymppisinäkin. Rooleissa nähtiin mm. Mari Pöytälaakso (oik.), Katriina Sinisalo, Antti LJ Pääkkönen, Mika Piispa ja Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen

Äitiä ikävä. Inka Reyes ja Esa Ahonen.

Äitiä ikävä -näytelmä kuvasi riipaisevan kauniisti aikuisen miehen tuntemaa ikävää. Kantaesitys pohjasi emerituspiispa Eero Huovisen samannimiseen kirjaan. Rooleissa nähtiin mm. Inka Reyes ja Esa Ahonen. Kuva: Jukka Kontkanen

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
10.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
12.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
13.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut