fbpx

Tiedotteet

Teatterisyksy tarjoaa katsojille samastumispintaa, tunteikkuutta ja hiukset nostattavaa jännitystä

5.8.2021

Teatterisyksy Seinäjoella käynnistyy toiveikkain odotuksin. Uusien esitysten harjoittelun ohessa teatterissa panostetaan katsojien terveysturvalliseen teatterivierailuun ja seurataan tarkasti viranomaisten koronaohjeistuksia.

Seinäjoen kaupunginteatterissa odotetaan innolla tulevaa kautta yhdessä yleisön kanssa. Luvassa on monipuolinen syksy, joka pitää sisällään ajankohtaisia ilmiöitä, klassikkoteoksia sekä jotain uutta ja ennen kokematonta teatterinäyttämöllä.
– Teatteriesitystä ei ole olemassa, jos sillä ei ole yleisöään. Uutta kautta on valmisteltu huolella, jotta yleisöllä on mahdollisuus tulla teatteriin terveysturvallisesti. Turvallisuusasiat meillä on huomioitu koronaepidemian alusta asti vastuullisesti ja tiloihin on tehty merkittäviä toimenpiteitä yleisön ja henkilökunnan turvaamiseksi, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius lupaa.
Teatterissa iloitaan tähän asti onnistuneesta kesäteatterikaudesta Törnävän kesäteatterissa, jossa esitetään 21. elokuuta asti Suomen kantaesityksenä Broadway-musikaalia Something Rotten! – Jotain mätää!
– Olemme olleet kiitollisia kohtaamisista yleisön kanssa ja kesä on tuonut toivoa paremmista ajoista myös sisäkatsomoissa.

Agatha Christien
klassikko Alvarilla

Jo lauantaina 4. syyskuuta yleisöä kutsutaan teatterin syyskauden avajaisiin. Luvassa on teosesittelyjä, lipputarjouksia sekä lämpiöön rakennettu näyttely. Hiirenloukun ja Hyvinvointivalheen avoimiin harjoituksiin tulee etukäteen lunastaa maksuton lippu.

Itse näytöskauden avaa uusi kotimainen näytelmä Hyvinvointivalhe. Natalil Lintalan kirjoittama ja ohjaama esitys kertoo viisikymppisestä Saijasta, jonka maailma romahtaa alkoholistimiehen raitistuessa ja lasten itsenäistyessä. Näytelmä pureutuu tilanteeseen, jossa ihminen elää elämäänsä jonkun ulkopuolisen ihmisen tai ilmiön kautta – eikä unohda mustaa huumoria sitä käsitellessään.
Saijan roolin näyttelee Mia Vuorela. Näytelmä lähtee myös kiertueelle ja on ostettavissa vaikkapa omalle työpaikalle. Hyvinvointivalheen ensi-ilta on 10. syyskuuta Elissa-studiossa. Näytelmään pääsee tutustumaan jo keskiviikkona 18.8., jolloin sitä esitellään Verstas-näyttämöllä. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Hyvinvointivalhe. Mia Vuorela.

Mia Vuorela näyttelee täydellistä Saijaa uudessa Hyvinvointivalhe-näytelmässä syksyllä 2021. Kuva: Jukka Kontkanen

Klassikkojännäri Hiirenloukku tuo ensimmäistä kertaa koskaan Agatha Christietä Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämölle. Murhamysteeri sijoittuu 1950-luvun englantilaiseen maaseutukartanoon, jonne kerääntyy salaperäisen oloisia vieraita. Christielle ominaiseen tapaan karmean kihelmöiväksi tiivistyvä tunnelma pitelee katsojaa otteessaan yllättävään loppuun saakka.
Hiirenloukun voi nähdä vain teatterissa. Christie itse toivoi, ettei tarinaa filmatisoida niin kauan kuin sitä esitetään näyttämöillä. Seinäjoella jännärin näkevät myös alueen kahdeksasluokkalaiset valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen myötä.
Rooleissa nähdään Heidi AjantoJani JohanssonVille OrttenvuoriMari PöytälaaksoJukka PuronlahtiHenna SormunenEsa Ahonen ja Jussi Jätinvuori. Näytelmän ohjaa Mikko Korsulainen. Näytelmän ensi-ilta on 18. syyskuuta suurella näyttämöllä.

Hiirenloukku.

Hiirenloukku on hyytävän jännittävä Agatha Christien klassikko. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Tämä on ryöstö! -pankkiryöstökomedia uhmaa fysiikan lakeja suurella näyttämöllä 13. marraskuusta alkaen.
– Kyseessä on täysin ainutlaatuinen esitys, joka on höystetty mykkäfilmien ja piirrosanimaatioiden slapstick-komiikalla ja toimintaelokuvista tutuilla takaa-ajokohtauksilla, komedian ohjaava Salonius kertoo.
Vuoden 1958 Seinäjoelle sijoittuvassa musiikintäyteisessä komediassa leikitellään perspektiiviharhalla ja yleisö katsoo näytelmää jopa lintuperspektiivistä. Huikeissa rooleissa näyttelevät Jussi JätinvuoriHenna SormunenVille OrttenvuoriEsa AhonenJani JohanssonHeikki VainionpääMari PöytälaaksoMia VuorelaHeidi Ajanto ja Liisu Aurasmaa sekä vierailevat näyttelijät Tom Petäjä ja Antti LJ Pääkkönen

Tämä on ryöstö!

Tämä on ryöstö! on svengaava ja vauhdikas pankkiryöstökomedia, jossa näyttelevät mm. Henna Sormunen, Ville Orttenvuori ja Jussi Jätinvuori. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Emily Brontën klassikkotragedia Humiseva harju saa jatkoa keväältä 2021 suurella näyttämöllä, jossa sitä esitetään syys- ja lokakuussa. 

Humiseva harju. Mari Pöytälaakso.

Humiseva harju -tragediassa räiskyvät tunteet. Mari Pöytälaakso näyttelee Nellyn roolin. Kuva: Jukka Kontkanen

Seinäjoen kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin Aalloilla-yhteiskonsertti 6. marraskuuta on osa Aalto Aesthetics -tapahtumaa. Lisäksi marraskuun lopussa juhlitaan jo perinteeksi muodostunutta teatterin puurojuhlaa jouluisella ohjelmalla.
Syksyn vierailuesityksinä nähdään suurella näyttämöllä 20.10. Anssi Kelan konsertti, 23.10. Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -komedia, 16. – 17.11. Saikkua, kiitos! -komedian kolmas osa sekä 25.11. ShoWhat – On the Road Again -dragshow.

Kesä jatkuu vielä
Törnävänsaaressa

Törnävän kesäteatterin ylistetyn Something Rotten! – Jotain mätää! -musikaalikomedian esityksiin on vielä saatavilla lippuja Seinäjoen kaupunginteatterin lippumyymälästä Alvar Aallon kadulta sekä verkkokaupasta. Lippumyymälä palvelee tunnin ajan ennen esitysten alkua Törnävän kesäteatterin kahvilan yhteydessä.
Törnävän kesässä on tutusti tarjolla myös Stand Up:ia kun Komediafestivaali On the Road saapuu Seinäjoelle torstaina 19.8. Näyttämölle nousevat tuolloin koomikot Heli Sutela, Ilari Johansson, Mika Eirtovaara ja Niko Kivelä.

Something Rotten.

Upea ja huippuhauska Something Rotten! – Jotain mätää! -musikaalikomedia jatkaa Törnävän kesäteatterissa la 21. elokuuta saakka. Kuva: Jukka Kontkanen

 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut