fbpx

Tiedotteet

Teatterin tehtävä on palvella alueen ihmisiä

31.5.2018

Teatteriyleisö koostuu nykyään tiiviistä ryhmistä ja yksittäisistä kävijöistä, jotka tulevat teatteriin viettämään aikaa yhdessä. Liki 80 prosenttia Seinäjoen kaupunginteatterin katsojista tulee Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Seinäjoen kaupunginteatteri on tosielämän alueteatteri.
– Olemme, ja nimenomaan haluamme olla eteläpohjalaisten oma teatteri. Tämä on meidän tehtävämme, palvella kaupunkia ja lähialuetta. Siksi ohjelmisto on mahdollisimman monipuolinen, että jokaiselle oikeasti löytyisi katsottavaa, sanoo taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen komppaa Lindroosia.
– Liki 80 prosenttia yleisöstämme on Seinäjoelta ja lähikunnista 150 kilometrin säteellä. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jälkeen teatteriimme tullaan eniten Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Uudeltamaalta.

Kevätkauden 2018 ja syyskauden 2017 aikana Seinäjoen kaupunginteatterin esityksiä katsoi yhteensä 44 382 katsojaa. Omia ja vierailuesityksiä oli yhteensä 255. Kaikki teatteritilaisuudet mukaan luettuna Seinäjoen kaupunginteatteri tavoitti yhteensä 60 700 vierasta.

Kuin ensimmäistä päivää. Mari Pöytälaakso ja Maria Pere.

Maria Pere (oik.) näytteli lähihoitaja-Ritvan roolin ja Mari Pöytälaakso sairaanhoitaja-Minnan Kuin ensimmäistä päivää -näytelmässä.

Kuin ensimmäistä päivää. Pekka Hiltunen ja Liisu Aurasmaa.

Kuin ensimmäistä päivää esitteli hoitokodin arkea hyvin todentuntuisesti. Pekka Hiltunen oli Adam ja Liisu Aurasmaa Taimi Korpimaa.

Lempeä somekuume

Kevätkauden avasi vanhusten hoitokotiin sijoittuva, sen henkilökunnasta ja asukkaista kertova Kuin ensimmäistä päivää.
– Anna Krogeruksen näytelmällä tartuimme ajankohtaiseen ja jokaista koskevaan teemaan, jaksamiseen työssä ja elämässä ylipäätään. Koskettavuudesta kertoo paljon se, että juuri tämä näytelmä herätti mm. sosiaalisessa mediassa yllättävänkin paljon liikehdintää. Hetkeen emme ole saaneet niin paljon suoraa palautetta yleisöltä, kiittää Lindroos.

Villi 50-luku jatkoi menestysreseptiksi osoittautunutta musiikillista aikamatka -sarjaa ja täytti katsomot yli 90-prosenttisesti edeltäjänsä Kultainen 60-luku -esityksen tapaan.

Villi 50-luku. Esa Ahonen (vas.), Liisu Aurasmaa, Maria Pere ja Marko Maunuksela.

Villi 50-luku -esitys valloitti katsoja-kuulijoiden sydämet! Lavalla Esa Ahonen (vas.), Liisu Aurasmaa, Maria Pere ja Marko Maunuksela.

Villi 50-luku. Sari Jokelin ja Maria Pere.

Sari Jokelin (vas.) ja Maria Pere esittivät samaa henkilöä kahdella eri vuosikymmenellä, 70-luvulla ja 50-luvulla.

Osittainen evakkoaika alkoi

Toukokuun alussa käynnistynyt teatteritekniikan remontti mullisti arkea jo tammikuusta lähtien. Silloin muutettiin osaevakkoon Vanhalle teatterille, jossa maaliskuussa ensiesitettiin Pöyrööt-komedia.
– Sarjakuvaan perustuvan näytelmän kantaesitys oli meille uusi ja hieno kokemus. Ja muutenkin Vanhalle siirtyminen on sujunut kaikin puolin hyvin ja tila osoittautunut toimivaksi.

Pöyrööt. Jani Johansson ja Mia Vuorela.

Pöyrööt-komedia perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Jani Johansson ja Mia Vuorela herättivät sarjakuvan pariskunnan ihanasti eloon.

Keväällä Seinäjoella vieraili mm. seinäjokelaislähtöisen Eeva Soivion ja KOM-teatterin Mustarastas sekä Teatteri Hevosenkengän Mimmi Lehmä ja Varis, joiden näytökset täyttivät katsomot liki 100-prosenttisesti.

Keväällä ohjelmistossa jatkoivat Yksi mies, kaksi pomoa, Murhaloukku ja Saarnaaja.
– Janne Kataja ja oma upea ensemblemme nostivat brittikomedian Taidetestaajat-arviointien kärkeen. Niin ikään Murhaloukku-dekkari houkutti nuoret ja nuoret aikuiset teatterin pariin. Saarnaaja oli taiteellinen voitto näytäntövuoden kiinnostavimpia näytelmiä valtakunnallisestikin.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut