fbpx

Tiedotteet

Teatterikuraattori järjestää kohtaamisia

4.8.2016

Teatterikuraattori Jelena Jokelin-Muilu

Seinäjoen kaupunginteatterin ensimmäisenä teatterikuraattorina aloittaneen Jelena Jokelin-Muilun tavoitteena on saada ihmiset kohtaamaan teatterissa.

Seinäjoen kaupunginteatterin yleisötyö laajenee teatterikuraattorin toimen myötä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja, näyttelijä Jelena Jokelin-Muilu aloitti tehtävässä 1. elokuuta.

Teatteri on suomalaisten kulttuuririennoista perinteisesti suosituimpia. Silti joillekin se saattaa tarkoittaa korkeakulttuurista taidelaitosta, jonne tuloa jännitetään.
– Tai ajatellaan, ettei esityksiä katsomaan voisi tulla vaikkapa mutkattomasti farkuissa. Sellainen käsitys joutaa romukoppaan. Teatteri on saanut aikoinaan alkunsa talojen pihoilta, kun ihmiset alkoivat pitää yhdessä hauskaa. Teatteri on ihmisten aitoa kohtaamista ja haluan toimessani edesauttaa sitä hälventämällä näyttämön ja katsomon välistä rajaa, Jokelin-Muilu sanoo.

Teatterikuraattori suunnittelee ja toteuttaa yleisötyötä. Myös Verstasteatterin toiminnan sekä nuorille katsojille suunnatun Backstage-klubin kehittäminen ovat uuden teatterikuraattorin tehtävälistalla.

Isompien tempausten muassa työn alla on uusia ja joustavasti toteuttavissa olevia yhteistyömuotoja monien eri tahojen kanssa.
– Suuntaamme huomiota erityisesti työskentelyyn lasten, nuorten, senioreiden ja erilaisten erityisryhmien kanssa. Teatterin taiteilijatapaamiset, keskustelutilaisuudet ja muut jo hyväksi todetut yleisötyötilaisuudet jatkuvat, mutta uuttakin on luvassa. Seinäjoen kaupunginteatteri on kaikkien tämän alueen ihmisten teatteri, palvelemme koko maakunnan asukkaita, Jokelin-Muilu muistuttaa.

Katsojien suunnalta tuleva kiinnostus ja suoranainen kysyntä yleisötyötä kohtaan ovat kasvamassa. Teatterikuraattoreita työskenteleekin useissa suomalaisissa teattereissa.
– Odotan innolla yhteistyötä toisten teatterikuraattoreiden kanssa.  

Tällä viikolla syyskautensa aloittaneen Seinäjoen kaupunginteatterin uusia työntekijöitä ovat myös näyttelijä Pekka Hiltunen, lavastaja Juho Lindström sekä valo- ja videosuunnittelija Juho Itkonen.

Syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on Lainahöyhenissä-musikaalikomedia 3. syyskuuta. Kvartetti saa ensi-iltansa 24. syyskuuta.

Kuva: Seinäjoen kaupunginteatterin teatterikuraattori Jelena Jokelin-Muilu haluaa hälventää perinteistä näyttämön ja katsomon rajaa.

Kommentit (0)

    Armi Vartiala sanoo:

    Onnea ja menestystä sekä uusia näkökulmia.

    Pirjoliisa Hemiö sanoo:

    Onnea Jellu uuteen duuniin!

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut