fbpx

Tiedotteet

Koirien Kalevala on kevään 2017 suursatsaus lapsikatsojille

2.6.2016

Koirien Kalevala

Näyttävät lastennäytelmät palaavat Seinäjoen kaupunginteatteriin.

Seinäjoen kaupunginteatterin kevät 2016 huipentui kahteen merkittävään vierailukutsuun: Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa nähdään syyskaudella sekä Tampereen Teatterikesässä että Espoon kaupunginteatterissa.

Syksyllä 2016 Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään ensimmäinen uuden taiteellisen johtajan Christian Lindroosin suunnittelema teatterikausi.

– Teemme esityksiä meidän alueemme ihmisille, hän lupaa. Suomen 100-vuotisjuhlanäytelmämme julkistamme elokuussa.

Lindroosin pitkä ura lastenteatterissa pääsee varsinaisesti valloilleen kevätkaudella 2017. Silloin suurelle näyttämölle veikeinä ja näyttävinä nousevat Mauri Kunnaksen rakastetun lastenkirjan tutut hahmot. Koirien Kalevalan ensi-ilta on huhtikuussa 2017.

– Näytelmä kuljettelee Kalevalan alkuperäistä juonta hau-hauskasti muunnellen ja johdattelee vauhdikkaalle seikkailulle paitsi koirien myös meidän suomalaisten muinaisuuteen, kuvailee Lindroos.

Lippujen verkkomyynti alkaa 10. kesäkuuta.

Kevätkausi oli monipuolinen

Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa

Studionäyttämöllä esitetty Antti Mikkolan sovittama ja ohjaama Jouko Turkan ja Juha Turkan Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa noteerattiin valtakunnallisesti. Näytelmä vierailee elokuussa Tampereen Teatterikesässä ja marraskuussa Espoon kaupunginteatterissa, joihin molempiin kutsutaan kansainvälisten esitysten lisäksi vuoden mielenkiintoisimmat kotimaiset esitykset. Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa saa sekä Tampereella että Espoossa molemmissa kolme näytöstä.

Näytelmän rooleissa loistivat Jukka Puronlahti, Mia Vuorela, Topi Kohonen ja Anna Ackerman. Teatterille ja tekijöille festivaalikutsu merkitsee aina paljon.
– Koemme sen kiitoksena hyvin tehdystä taiteesta, rohkeudesta ja laadusta, sanoo Lindroos.
– On aivan mahtavaa viedä tämä näytelmä pääkallopaikalle, niiden Kellariteatterin punaisten tiiliseinien ääreen, joita mekin esityksessä tavoittelemme, sanoo Mia Vuorela.

Seinäjoen kaupunginteatterin päättyneen kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta oli Samuli Reunasen sovittama ja ohjaama Veijo Meren Aleksis Kivi, joka soi Seinäjoella Iiro Ollilan säveltämänä. Musiikintäyteinen näytelmä toi näyttämölle talon oman ensemblen lisäksi ison joukon nuoria avustajia.

Eija-Irmeli Lahden maaliskuussa kantaesittämä ja ohjaama, Sinikka Nopolan kirjoittama Loppuhalauskompleksi ja muita riskejä -näytelmä jatkaa ohjelmistossa myös tulevalla syyskaudella.

Ohjelmistossa jatkoivat syksyltä myös Siantappajat, Kaaos ja Hyväs tällis. Kevätkauden tuore avaus oli uudella Aino-lavalla nähty Aalto-klubin ohjelmisto: stand up -illat sekä roast. Omaa ohjelmistoa täydensivät monipuoliset vierailut, joissa huomioitiin muun muassa pienimmät lapsikatsojat.

Näytäntövuonna teatteri tavoitti 48 722 kävijää. Esityksiä oli 242.

Syyskausi on entistä värikkäämpi

Lainahöyhenissä

Lainahöyhenissä-musikaalikomedia avaa syyskauden näyttävästi 3. syyskuuta. Christian Lindroosin ohjaaman musikaalin koreografi on Osku Heiskanen, upeat puvut on suunnitellut Jarkko Valtee. Päärooleissa nähdään Heikki Vainionpää ja Esa Ahonen. Näyttämöllä tanssii ja laulaa lähes koko talon ensemblen lisäksi vierailijoita.

Suuren näyttämön toinen ensi-ilta on 24. syyskuuta. Kvartetti-näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori ja siinä näyttelevät Sari Jokelin, EijaIrmeli Lahti, Svante Korkiakoski, Jarmo Koski ja Arvo JeanMichel Saarinen.

Juha Jokelan Esitystalous saa toisen tulemisensa Seinäjoen kaupunginteatterin studionäyttämöllä, jonne sen ohjaa Jarno Kuosa. Lokakuussa ensi-iltansa saavassa satiirissa näyttelevät Anna Ackerman, Jani Johansson, Pekka Hiltunen, Topi Kohonen, Mari Pöytälaakso, Heikki Vainionpää ja Mia Vuorela.

Uutena avauksena teatteri tekee esityksen, Kultainen 60-luku, joka siirtyy heti ensi-iltansa jälkeen Hotelli-Ravintola Alman näyttämölle. Tätä nostalgista musiikkiaikamatkaa esitetään Almassa joulukuulle saakka, minkä jälkeen se palaa teatterin Aino-näyttämölle. Lavalla nähdään Marko Maunuksela, Liisu Aurasmaa, Maria Pere, Esa Ahonen sekä Timo Ristilä ja Timo Luostari.

Laitakaupungin Orkesteri tuo tällä kertaa pyhäinpäivänä lavalle Nyrjähtänyt sirkus -esityksen. Kuulonäytelmän tähdeksi heittäytyy Maria Pere. Kulttuurikollektiivi Sillan uusi Ikivihreä-näytelmä jatkaa Verstasteatterissa ikäihmisten tarinaa.

Syksyllä näyttämöillä nähdään myös laaja valikoima vierailuesityksiä, mm. lastennäytelmä Herra Hakkarainen harrastaa. Suurella näyttämöllä vierailevat muun muassa Martti Suosalon Palvelija, mielenkääntäjä Pete Poskiparran Mentalisti 2.0, Merja Larivaaran ja Anu Sinisalon Takanapuhumisen taito, Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen ShoWhat. Suurelle lavalle konserttinsa tuovat Johanna Kurkela, Eino Grön ja Iiro Rantala sekä Herra Heinämäki orkestereineen.

Syksyn Aalto-klubiohjelmistossa on muun muassa monipuolisia klubikeikkoja, stand upia, improvisaatioteatteria ja roastia. Uutuutena esitellään Aino-lavan sunnuntain klassiset leivoskahvikonsertit, jotka avaa mezzosopraano Essi Luttinen ja pianotaiteilija Eveliina Kytömäki.

Kuvat:
– Koirien Kalevala on kevään 2017 riemukas seikkailunäytelmä esitys lapsiperheille. Kuva: Mauri Kunnas
– Mia Vuorela, Jukka Puronlahti, Topi Kohonen ja Anna Ackerman nähdään Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa -näytelmässä myös Tampereella ja Espoossa. Kuva: Jukka Kontkanen
– Esa Ahonen on Lainahöyhenissä-musikaalikomedian upea kabareetähti Zaza. Musikaalin tanssivia vierailijoita ovat mm. Arvo Jean-Michel Saarinen, Juho Vornanen, Kimmo Alakunnas, Omar Zouiter ja Wilhelm Blomberg.
Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
10.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
12.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
13.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut