fbpx

Tiedotteet

Teatteria vauvojen näkökulmasta

27.4.2015

Seinäjoen kaupunginteatterin kevätkauden viimeinen ensi-ilta tarjoaa jotain aivan uutta: oman esityksen vauvayleisölle.

Verstasteatterissa saa tiistaina 12. toukokuuta ensiesityksensä 4–11-kuukauden ikäisille vauvakatsojille ja heidän vanhemmilleen suunnattu, Kulttuurikollektiivi Sillan OllaPallO-esitys.

Näytelmä tarjoaa katsojilleen erilaisia aistielämyksiä muotojen, kuvien, materiaalien, äänten ja liikkeen kautta. Esityksen ovat ohjanneet ja siinä esiintyvät teatteri-ilmaisun ohjaajat (AMK) Tanja Huuskonen ja Venla Korja.

– OllaPallO on elämyksellinen hetki vanhemman, vauvan ja meidän esiintyjien välillä. Tarkoitus on eläytyä vauvan tunnetiloihin ja maailmaan yhteisen teatterilähtöisen tekemisen kautta, kertoo Huuskonen.

Punaisen pallon seikkailut johdattavat kokijat havainnoimaan esitystä ja maailmaa vauvan näkökulmasta. Tarina on saanut inspiraationsa Taruliisa ja Elina Warstan Punainen pallo sekä Anne Peltolan Pom Pom -lastenkirjoista. OllaPallOssa sekä esiintyjät että katsojat pääsevät liikkumaan esitystilassa kevyen tarinarakenteen saattelemana. Esitys ottaa huomioon ensimmäisen ikävuoden kehitysvaiheet sekä vauvojen kanssa toimimisen erityistarpeet.

– OllaPallO tapahtuu täysin vauvojen ehdoilla. Kesken esityksen saa lähteä imettämään tai jäädä ihmettelemään kangaspilvien liikettä katossa, lupaa Korja.

Esitykset järjestetään aamupäivisin Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa. Esityksiä on kuusi kappaletta ja kuhunkin mahtuu 12 vauva–vanhempi-paria. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Esitys toteutetaan Kulttuurikollektiivi Sillan ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteistyönä.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti