fbpx

Tiedotteet

Tanssifestari kerää yhteen alueen tekijät

5.5.2014

Seinäjoen kaupunginteatterin toukokuinen tanssifestivaali on osa Opetusministeriön tukemaa Tanssi kiertää 2014 -hanketta. Kaksipäiväinen tapahtuma huipentuu tanssimessuihin ja Wolfpack-esitykseen, jossa tanssijoiden kanssa suurella näyttämöllä esiintyy myös jättikokoinen Ansa-koira.

Seinäjoella ja Jyväskylässä vierailevan projektin tavoitteena on vahvistaa tanssin vetovoimasuutta, edistää ryhmien vakituista kiertuetoimintaa sekä tukea alueellisia tanssitoimijoita.
Tanssin talo ry:n projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki odottaa vuoropuhelua täkäläisten tanssijoiden kanssa.
– On innostavaa oppia toisiltamme ja monipuolistaa perinteistä kiertuemalliajatusta.

Tanssifestivaali käynnistyy jo torstaina esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille suunnatuin paneelein ja työpajoin. Samana iltana Open Stage Kansalaistorilla tarjoaa paitsi estradin eri tekijöiden koreografioille myös avoimen sisäänpääsyn kaikille katsojille. Esitykset valitaan 15. toukokuuta tehtyjen ennakkoilmoittautumisten perusteella. Lisätietoa löytyy Seinäjoen kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Perjantaina iltapäivällä järjestettävillä tanssimessuilla pääsee tutustumaan alueen tanssitarjontaan eri tahojen esitellessä toimintaansa. Messuosastoilla voi myös kokeilla eri tanssilajeja rumbitasta Michael Jacksonin Thriller-koreografiaan.

Koira tanssii sutena

Alaskanmalamuutti Ansa esiintyy nykytanssiryhmä Kinetic Orchestran susiaiheisessa teoksessa perjantai-illalla.
Wolfpack-esityksen idea perustuu susilauman hierarkiaan ja viestintään. Teemana on henkilökohtaisten rajojen hämärtyminen ja siitä aiheutuvat ongelmat. Laumasäännöt ovat epähumaaneja, mutta toisaalta laumoissa on yhtenäisyyttä korostava henki, kertoo koreografi-tanssija Jarkko Mandelin.

Wolfpackissa tanssivat Mandelinin lisäksi Anni Koskinen, Elina Räisänen ja Iiro Näkki. Ansa-koira vaeltaa esityksessä hetkittäin vapaana, siksi esitystä ei suositella voimakkaasti koira-allergisille.

Oma koira mukaan keskiviikkona

Festivaalia esitellään kaikelle kansalle keskiviikkona 21.5. kello 13 alkavassa avoimessa tiedotustilaisuudessa Kansalaistorilla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös yleisön omat koirat. Tanssijakoira Ansa on paikalla.

Tanssin aalto – kaiken tanssin festari! Seinäjoen kaupunginteatterissa 22. ja 23. toukokuuta.
Yhteistyössä Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa: Tanssin Talo ry, Pohjanmaan tanssin aluekeskus sekä Taiteen Edistämiskeskuksen Pohjanmaan toimipiste / yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen.

Jarkko Mandelin on vuonna 2010 perustetun Kinetic Orchestran johtaja. Wolfpack sai kantaesityksensä Helsingissä marraskuussa 2013. Kinetic Orchestra/Taideosuuskunta Apina tekee yhteistyötä Luonto-Liiton kanssa susien suojelemiseksi.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
26.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut