fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen harrastajateatterikesä 23. – 25.8.2013

23.5.2013

Suomen harrastajateatteriliitto julkaisi tapahtuman esiintyjät.

Seinäjoen Harrastajateatterikesä on lunastanut paikkansa yhtenä teatterintekijöiden ja -kokijoiden kohtaamispaikkana. Vuosi vuodelta esitysten taso on yhä kovempi, ja sitä kautta myös ryhmien esivalinta katselmukseen vaikeampaa. Niinpä jo valituksi tuleminen on puoli voittoa.

Katselmukseen valitaan vuosittain 8-10 ryhmää ympäri Suomen. Katselmukseen valitut ryhmät saavat palautteen esityksestään ammattitaitoiselta raadilta. Raati jakaa myös tapahtuman päätöstilaisuudessa kannustusrahaa haluamalleen ryhmälle tai ryhmille.

Tänä vuonna esivalitsijana toimi Turun kaupunginteatterin johtaja Raija-Liisa Seilo. Raadissa esityksistä palautetta antavat Jaana SaarinenLeena Rintala jaAhti Ahonen. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, Seinäjoen kaupunginteatterin, Nuoren Kulttuurin, Suomen Nuorisoseurojen, Finlands Svenska Ungdomsförbundin ja muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Valitut esitykset:

Teatteri Nimettömät, Helsinki: Nenäliinatehdas
Turun Ylioppilasteatteri: Laitos – The institution musical
Vaasan Ylioppilasteatteri: Vuoriston kaunotar
Jyväskylän Huoneteatteri: Hucklebery Finn
Teatteri Apollon, Helsinki: Nollaneljäviisi
Tikkurilan Teatteri, Vantaa: Aina joku eksyy
Jo-Jo Teatteri, Turku: Kaikkihan me onnumme
Iisalmen Teatteri: Lentojätkä
Teatteri Kultsa, Helsinki: Napa jää

Harrastajateatterikesän oheistapahtumissa on teatterikursseja lapsille ja nuorille, järjestäjinä toimivat Suomen Nuorisoseurat ja Nuori Kulttuuri -säätiö. Varttuneemmalle väelle on tarjolla harrastajateatterin tilaa käsittelevä keskustelutilaisuus Ari Kekäläisen johdolla, sekä teatteriaiheinen seminaari opinnälkäisille.

Lue lisää: http://www.harrastajateatterikesa.fi/

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti