fbpx

Tiedotteet

Revyytä ja komediaa Seinäjoen kaupunginteatterin syksyssä

10.4.2015

Isoa näyttämöä hallitsevat seinäjokelaiskirjailijat: Mirja Kuivaniemen veret seisauttava komedia Siantappajat ja Mikko Koivusalon uusi revyy. Syksyyn mahtuu peräti neljä kantaesitystä. Talosta lähdetään myös pitkästä aikaa kiertueelle.

Brittikoomikko Patrick Barlow’n kirjoittama ja maailmalla paljon esitetty riemullinen joulunäytelmä nähdään vihdoin Suomessa ja ensimmäisenä Seinäjoella. The Messiah on kääntynyt muotoon Messias tuloo!

Aino Piirolan suomentaman näytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vastaa työryhmä: Vesa Tapio Valon muassa näyttelijät Esa Ahonen, Jani Johansson ja Maria Pere. Kiertuenäyttämön koomikkokolmikko on saanut muokata tekstin suuhunsa sopivaksi.
– Tälle hyväsydämiselle jouluhässäkälle saa nauraa, trio lupaa.

Jo keväällä kantaesityksen saaneen Sammakon satumainen elämä -lastennäytelmän lisäksi myös Messias tuloo! -näytelmän voi tilata omaan tilaisuuteen tai paikkakunnalle.
– Näytelmä on alusta asti rakennettu myös reissaamista silmällä pitäen, kertoo kiertuenäyttämön suunnitellut valosuunnittelija Tomi Suovankoski. Puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, äänet Sami Luttinen ja rekvisiitan Airi Lakso.

Ensi-ilta on 7. marraskuuta suurella näyttämöllä.

Komedia naisista ruuhkavuosien kaaoksessa

Kolmen näyttelijän juttu on myös seuraava ensi-ilta. Mika Myllyahon Kaaoksessa näyttelevät Anna Ackerman, Liisu Aurasmaa ja Mari Pöytälaakso.

Kaaos kertoo kolmikymppisistä naisista, joiden ylle alkaa toden teolla kasaantua arkielämän myrskypilviä eikä rankkasadetta voi enää estää. Vaikka elämän taiston laineet käyvät korkeina, ystävien vankkumattomaan tukeen voi aina luottaa.

Kaaoksen ohjaa Kaisa-Liisa Logrén. Teos toteutetaan samaan tapaan kuin muun muassa Kiviä taskussa ja Seinäjoen Seitsemännen portaan enkeli, joissa samat näyttelijät esittävät kaikki näytelmän roolit. Kaaoksen lavastaa Veera-Maija Murtola, puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, valot Hannu Raja-aho ja äänet Sami Luttinen.

Ensi-ilta on studionäyttämöllä 11. marraskuuta.

Seinäjokelaiskirjoittajien kantaesitykset avaavat kauden

Syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on seinäjokelaislähtöisen Mikko Koivusalon Hyväs tällis. Musiikintäyteinen esitys jatkaa Koivusalon revyyperinnettä syventyen tällä kertaa esitysalueen omaan perinteeseen: minkälainen on Seinäjoki-nimisen kaupungin historia, mistä ovat sen asukkaat lähtöisin ja mistä on peräisin tuo omaperäinen nimi?

Tähän ja moneen muuhun asiaan antavat hupaisan, mutta ihan todenperäisen vastauksen Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijät Ilkka Koivulan johdattamana. Näytelmän ohjaajana vierailee Toni Wahlström. Orkesteria johtaa Timo Ristilä. Revyyn lavastaa Karmo Mende, puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa, valot Hannu Raja-aho ja äänet Sami Luttinen. Ensi-ilta on 5. syyskuuta isolla näyttämöllä.

Kirjailija Mirja Kuivaniemen Siantappajat on hänen tuorein romaaninsa ja ensimmäinen teoksensa, joka nousee teatterin lavalle. Kuivaniemen ja Vesa Tapio Valon dramatisoima näytelmä kertoo kahdesta naisesta ja näiden suhteesta miehiin, muistoihin ja toisiinsa.

Siantappajat on kuin road movie teatterinäyttämöllä: vauhdikkaana pakomatkana alkava tarina ajeluttaa naisia poikki Suomen. Dekkarimainen jännitys värittyy huumorilla ja romantiikalla. Rooleissa nähdään Mia Vuorela ja Sari Jokelin sekä Ilkka Koivula, Jukka Puronlahti ja Topi Kohonen.

Näytelmän ohjaa Eija-Irmeli Lahti. Lavastuksen suunnittelee Teppo Järvinen, puvut Riikka Aurasmaa, valot Tomi Suovankoski ja äänet Sami Silén.

Tarinoita ikäihmisiltä

Verstasteatterin syksyn uutuus on Kulttuurikollektiivi Sillan Vanharoosa. Näytelmä kertoo yksin jääneestä Roosasta, joita henkiin heräävät vanhat muistot lohduttavat. Tarinat on kerätty ikäihmisiltä itseltään kulttuurikollektiivin pitämissä työpajoissa keväällä 2015.
Näytelmän rinnalla teatterin lämpiössä esitetään Sami Silénin ja Tomi Lähdesmäen multimediateosta, joka kertoo menneestä maailmasta ja ikäihmisten lapsuudenmuistoista.

Ensi-ilta on 6. marraskuuta Verstasnäyttämöllä.

Soolot jatkuvat, uusi kauhukuunnelma

Seinäjoen kaupunginteatterissa pyhäinpäivää vietetään jälleen kauhutarinoiden äärellä. Liisu Aurasmaan ja Laitakaupungin orkesterin Psykhe sukeltaa ihmissielun pelottaviin syövereihin ja tarjoaa yllätyksiä niille, jotka eivät kärsi fobioista. Livekuunnelma esitetään kahdesti illan pimeinä tunteina 31. lokakuuta teatterin ylälämpiössä.

Eija-Irmeli Lahden viime syksynä ensiesityksensä saanut Moninainen palaa ohjelmistoon jo toistamiseen. Lahti tulkitsee neljän eri-ikäisen naisen hahmossa otteita kotimaisesta kirjallisuudesta. Verstasteatterin näyttämöllä Lahden muodonmuutoksen toteuttaa maskeeraaja-kampaaja Minna Yli-Villamo. Lahtea säestää harmonikkataiteilija Marita Ylevä. Uusintaensi-ilta on 26. marraskuuta.

Syksyn ohjelmistoa täydentävät monet vierailut. Muun muassa Mika Nuojuan ja Martti Suosalon Kiviä taskussa nähdään isolla näyttämöllä kolmesti 16. ja 17. lokakuuta sekä Linnateatterin Tatu ja Patu pihalla 3. – 7. marraskuuta.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut