fbpx

Tiedotteet

Pauliina Salonius on Seinäjoen kaupunginteatterin uusi taiteellinen johtaja

13.11.2019

Salonius on Seinäjoen kaupunginteatterin historian toinen naispuolinen taiteellinen johtaja. Seinäjoen kaupunginteatterin hallitus päätti johtajasta kokouksessaan tiistaina 12. marraskuuta.

Uuden taiteellisen johtajan valitsemista valmisteleva työryhmä esitti Pauliina Saloniusta tehtävään, johon Seinäjoen kaupunginteatterin hallitus valitsi hänet eilen yksimielisesti.
– Tunnistamme Saloniuksessa uuden ajan teatterinjohtajan aineksia. Hänen ajattelutyylissään on kyky tunnistaa uusia ideoita ja mahdollisuuksia, sanoo Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen ja työryhmän puheenjohtaja Pirjo Aittoniemi.

Salon teatterin taiteellisena johtajana toimiva Salonius aloittaa Seinäjoella syyskuussa 2020. Taiteellisen johtajan sopimus on viisivuotinen. Lisäksi johtajalla on mahdollisuus kahteen optiovuoteen.

Pauliina Salonius näkee Seinäjoen kaupunginteatterin hyvin kiinnostavana talona, jossa tehdään teatteritaidetta kunnianhimoisesti ja rohkeasti. Hänen kaudellaan tullaan jatkamaan monipuolista linjaa.
– Ohjelmistovalintoihin vaikuttavat paitsi keskustelut taiteellisen henkilöstön kanssa sekä alueellisuus myös rohkeus ajatella isosti ja  raikkaasti. Sellaistakin on luvassa, mitä yleisö ei vielä tiedä haluavansa ja saa yllättyä. Teatterin tulee lunastaa paikkansa joka kerta.

Salonius tahtoo tutustua alueeseen, kaupunkiin ja teatterin yleisöpohjaan ja onkin muuttamassa Seinäjoelle.
– Kaupunginteatterilla on iso rooli Seinäjoen kulttuuri- ja tapahtumakaupungissa. Näen, että oikeanlaisilla valinnoilla teatteri voi kasvattaa alueelle kohdistuvaa kulttuurimatkailua, sanoo Salonius.

Salonius (s. 1978) on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Hän on toiminut vuodesta 2018 Salon teatterin taiteellisena johtajana. Salonius on työskennellyt ohjaajana ja käsikirjoittajana vuodesta 2002 eri ammatti- ja harrastajateattereissa.  Viime vuosina hän on työskennellyt mm. Salon teatterissa, Turun kaupunginteatterissa ja Uudenkaupungin teatterissa.

Seinäjoen kaupunginteatterin nykyisen taiteellisen johtajan Christian Lindroosin sopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Väliaikaisena taiteellisena johtajana toimii toimitusjohtaja Markko Heinonen.

Pauliina Salonius.

Pauliina Salonius muuttaa Sauvosta Seinäjoelle, missä hän aloittaa kaupunginteatterin taiteellisena johtajana syyskuussa 2020. Kuva: Anna Valtari

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti