fbpx

Tiedotteet

Naurunremakkaa ja herkkiä hetkiä

29.8.2012

Syyskuussa Seinäjoen kaupunginteatterissa ensi-iltansa saavat hullunhauska komedia ja romanttinen draama.

– Hei siellä keittiössä, mihin katosi hyvinvointivaltio?, kysytään tästä viikosta lähtien Näillä palkoilla ei makseta! -näytelmässä Seinäjoen kaupunginteatterissa. Komedia on karmaisevan ajankohtainen leipäjonojen Suomessa.

Kuuliaisina kansalaisina pidetyt suomalaiset tuskin äityisivät ihan sellaiseen kansalaistottelemattomuuteen, johon Fo’n näytelmän henkilöt ryhtyvät. Mitä kaikkea onkaan luvassa, se kannattaa kokea paikan päällä.

Komediassa esiintyvät Sari JokelinMia Vuorela, Heikki VainionpääEsa AhonenAntti KortesniemiSamuli Koskela ja vierailevana tähtenä Oiva Lohtander.

Nobel-palkitun Dario Fo’n kirjoittaman näytelmän on ohjannut Mikko Viherjuuri. Näytelmän on suomentanut Liisa Ryömä. Lavastus on Leena Rintalan ja pukusuunnittelu Riikka Aurasmaan. Valosuunnittelija on Hannu Raja-aho ja äänisuunnittelija Juha Peura. Maskeerauksen, kampaukset ja peruukit on suunnitellut Johanna Uusitontti.

Ensi-ilta on 1. syyskuuta 2012 Alvar-näyttämöllä.

Romanttinen draama herättää elämännälkää

Hiljaiset sillat -näytelmän päähenkilö, perheelleen omistautunut kotiäiti Francesca on avioliiton ulkopuolella kokenut elämänsä rakkauden ilman että muut olisivat saaneet asiasta vihiä.

Suuri yllätys paljastuu aikuistuneille lapsille vasta äidin kuoltua. Sisarukset reagoivat tietoon eri tavoin. Toinen kokee perusturvallisuutensa järkkyvän, toinen rohkaistuu tekemään ratkaisuja oman elämänsä suhteen.
Ohjaaja Jukka Keinosen mukaan näytelmä herättää elämännälkää.
– Tarina on totta joka päivä, sillä aina joku huomaa, ettei toteuta itseään täysillä. Ja kun ihminen rakastuu, hänen kaikki aistinsa herkistyvät ja hän joutuu arvioimaan elämänsä uudelleen.

Robert James Wallerin bestseller-romaanin perustuva Hiljaiset sillat kertoo oikeasti eletyn rakkaustarinan, jonka täyttymys oli ajallisesti lyhyt, mutta josta kumpikaan osapuoli ei sisällään koskaan luopunut. Romaanin on suomentanut Kaijamari Sivill. Näytelmäksi sen on dramatisoinut Sari Niinikoski.
Rooleissa nähdään Eija-Irmeli Lahti, Ilkka Koivula (vier.), Maria Pere, Tapani KorhonenMaria Pajula-Ilkka ja Matti Suokonautio.

Seinäjoella nähdään Hollywood-elokuvanakin tunnetun tarinan kolmas näyttämöversio. Sen on sovittanut ohjaaja Jukka Keinonen. Lavastaja on Karmo Mende ja pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa. Valo- ja tuoksusuunnittelija onTomi Humalisto, äänisuunnittelija on Sami Silén. Maskeerauksen ja kampaukset on suunnitellut Johanna Uusitontti.

Ensi-ilta on 19. syyskuuta Elissa-studiossa.

Lisätietoja: teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo, puh. 044 554 1900.


Mikko Viherjuuri

Tampereen teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri aloitti teatteriuransa näyttelijänä. Hän valmistui Teatterikoulusta vuonna 1971. Viherjuuri on ohjannut mm. Kansallisteatterissa, Oulun, Porin, Turun ja Jyväskylän kaupunginteattereissa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Seinäjoen kaupunginteatterin lisäksi hän on johtanut Kuopion kaupunginteatteria. Viherjuuri on kirjoittanut, kääntänyt ja dramatisoinut useita näytelmiä. Lisäksi hän on kouluttanut näyttelijöitä Tampereella ja Yhdysvalloissa. Viherjuuri on toiminut suomalaisen näytelmän esiintuloa Yhdysvalloissa edistävän, yksityisten säätiöiden ja ulkoasiainministeriön tukeman Find a Fine Finnish Play -projektin kehittäjänä. Hänen ansiostaan suomalaisia näytelmiä on saatu Yhdysvaltojen merkittäviin teattereihin, mm. Sofi Oksasen Puhdistus (2010) ja Sirkku Peltolan Yksiöön en äitee ota (2012). 

Jukka Keinonen

Jukka Keinonen on helsinkiläinen freelance näyttelijä-ohjaaja. Hän on takavuosina ollut kiinnitettynä näyttelijänä Kuopion ja Lahden kaupunginteattereissa, ja vieraillut mm. Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa sekä Svenska Teaternissa, KOM-teatterissa ja Ryhmäteatterissa. Keinosen ohjauksia on nähty viime vuosina mm. Lappeenrannan kaupunginteatterissa, porilaisessa Rakastajat-teatterissa ja Kouvolan teatterissa. Koulutukseltaan Jukka Keinonen on myös psykoterapeutti.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
10.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
11.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
12.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
13.07.2024 klo 1600 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
17.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut