fbpx

Tiedotteet

Myötätunto saa kiittävää palautetta

23.11.2012

Seinäjoen kaupunginteatterissa marraskuun puolivälissä ensi-iltaan tullut Veikko Nuutisen kirjoittama ja Riko Saatsin ohjaama Myötätunto on innostanut ihmisiä antamaan palautetta.

Katsojat, niin aikuiset kuin nuoremmatkin ovat olleet otettuja vakuuttavasta näyttelijätyöstä, kekseliäästä lavastuksesta, monikerroksisesta näyttämötoiminnasta ja ennen kaikkea näytelmän rohkeudesta: ”Hyvä, että joku osaa ja uskaltaa nostaa häpeilemättä tämmöiset asiat esille niinkuin ne ovat.”

Näytelmästä on viikon sisällä kirjoitettu myös useita lehtijuttuja.

Muun muassa 22. marraskuuta ilmestyneessä Kotimaa-lehdessä näytelmän päähenkilö, 12-vuotias Henry rinnastetaan onnistuneesti nykyorpoihin, yksinäisiin lapsiin, jotka joutuvat astumaan liian varhain liian suuriin saappaisiin. ”Akateemisesti koulutetut vanhemmat keskittyvät omaan uraansa ja omiin mielenkiinnon kohteisiinsa. Perheyhteys on kieroutunut. Vanhemmat eivät itsekeskeisyydessään kykene tarjoamaan lämpöä ja turvaa Henrylle”, Outi Rantala kirjoittaa  Kotimaassa.

Keskipohjanmaa-lehteen näytelmästä arvion kirjoittaneen Jussi Kareisenmukaan Myötätuntoa kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin: ”Seinäjoella on yksi tämän syksyn tärkeimmistä esityksistä koko Suomessa.”

Ilkka-lehden Tuula Lahdenmäki toteaa näytelmän ravistelevan aikuisia vastuuseen ja Eparin Markku Leiwo perää ihmisiltä kykyä myötäelää.

Lue lisää otteita arvosteluista ja palautteesta täältä. Linkit lehtiarvosteluihin löytyvät samalta sivulta sekä Myötätunto-näytelmän Facebook-sivulta ja teatterin Facebook-sivulta.

Joko sinä näit näytelmän? Jatka keskustelua Facebook-sivuillamme.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti