fbpx

Tiedotteet

Myötätunto on yksi Thalia-palkituista vuoden teatteriesityksistä

12.2.2015

Seinäjoen kaupunginteatterin Myötätunto on yksi viidestä Thalia-palkinnon saavasta vuoden teatteriesityksestä.

Veikko Nuutisen kirjoittama ja Riko Saatsin Verstasteatteriin ohjaama Myötätunto palkitaan neljän muun esityksen kanssa maailman teatteripäivänä 27. maaliskuuta. Palkinnon myöntää Teatterin tiedotuskeskus.

Valintaraati tahtoi palkita useamman kuin vain yhden esityksen:
”Suomessa tehdään monimuotoisia teatteriesityksiä, joiden keskinäinen vertailu ja taiteelliseen paremmuusjärjestykseen asettaminen olisi keinotekoista. Tämän vuoksi emme ole halunneet palkita yhtä vuoden esitystä. Sen sijaan olemme halunneet nostaa Thalioiksi viisi hyvin erilaista esitystä.

Yhteistä niille on kuitenkin vahva kokonaistaideteosajattelu, esityksellinen intohimo sekä kiinnittyminen omaan aikakauteen. Nämä esitykset ovat syntyneet paitsi uuden etsinnästä, oli sitten kyse esityskäsikirjoituksista/näytelmistä, näyttelemisestä, estetiikasta, yhteistyöstä, kumppaneiden sitouttamisesta, ne ovat myös löytäneet yleisönsä ja olleet tärkeitä sekä virkistäviä puheenvuoroja teatterikentän uudistamisessa.”

Myötätunnon raati tahtoi palkita, koska:
”Myötätunto on kokonaistaideteos, koko taiteellisen ryhmän tasavahva analyysi nykyajan vinoutuneesta perherakennelmasta, vanhemmuudesta ja nuorison ulkopuolelle sulkemisesta. Loistavaa näyttelijäntyötä (osaksi puhutaan englantia), loistava paikka valittu talossa esitykselle – jo katsomoon meno on matka esitykseen. Rajoja ja teatteriesitystraditiota rikkovaa kaupunginteatterin ohjelmistoa.”

Tarina koulukiusaamisen seurauksista

Marraskuussa 2012 ensi-iltansa Seinäjoella saanut Myötätunto kertoo järkyttävän tarinan koulukiusaamisen seurauksista ja ulkopuolelle jäämisestä.

Tarinan päähenkilö on kouluikäinen Henry, jolle vanhemmilta ei tahdo riittää aikaa tai huomiota. Paikkakunnalle hiljattain perheensä mukana muuttanut Henry ei ole saanut luotua koulussa kaverisuhteita. Hän viettää aikansa elokuvia tehden. Äidinkielen esitelmätunnilla Henry esittää kuvaamansa elokuvan, jossa Jumala on kuollut eikä ihmishengellä ole arvoa. Esityksen maailmankuva on joillekin liikaa. Varsinkin, kun koulussa on vastikään tapahtunut synkkiä ja järkyttäviä asioita. Hyvitykseksi Henryn pitäisi tehdä toinen esitys aiheenaan myötätunto, mutta hän ei tiedä mitä se on? Opettajalla ja vanhemmillakaan ei tunnu olevan vastauksia.

Myötätunnon kera Thalia-palkinnon saavat Kansallisteatterin Neljäs tie, Viirus-teatterin Där vi en gång flått, DuvTeaternin Den brinnande vargen ja Q-teatterin Kaspar Hauser.

Tinfo – Teatterin tiedotuskeskuksen tiedote löytyy täältä: http://www.tinfo.fi/site/?lan=1&mode=tiedotteet&laji=1&tiedote_id=428

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
26.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut