fbpx

Tiedotteet

Lyhytelokuva seinäjokelaisaineksista syntyy viikossa

21.8.2017

Joukko Ryhmäteatterin näyttelijöitä on tarinanmetsästäjiä, jotka kiertävät pari päivää Seinäjoella havainnoimassa ja tutustumassa kaupungin asukkaisiin. Kertyneestä materiaalista kirjoitetaan tarina ja kuvataan lyhytelokuva. Se esitetään ensi vuoden puolella Ylen kanavilla.

Ryhmäteatterin näyttelijät Robin Svanström, David Kozma, Diana Tenkorang, Juha Pulli, Hanna-Riikka Rajanen ja Minna Suuronen polkaisivat pyöränsä vauhtiin tänään aamupäivällä kansalaistorilta. Sitä ennen Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijät Maria Pere ja Jukka Puronlahti ovat kameroiden käydessä jakaneet heille kaupungin kartat.

Tarinanmetsästäjät on Yle Draaman ja Ryhmäteatterin yhteinen tv-projekti, jota kuvataan kahdeksassa eri suomalaiskaupungissa. Viikon aikana syntyy aina yksi lyhytelokuva ja dokumentti, joiden sarja esitetään Ylen kanavilla ensi vuoden puolella. Tarinan ainekset kerätään kohdekaupungista, kirjoitetaan parissa päivässä ja kuvataan elokuvaksi paikan päällä.

Viimeisimpiin kohteisiin, Seinäjoelle, yli 30-henkinen työryhmä asettui jo sunnuntaina. Käsikirjoittaja-ohjaajat Johanna Hartikainen, Ulla Heikkilä ja Juha Kukkonen ovat tyytyväisiä siitä, että ovat ennättäneet ottaa ensituntumaa kaupunkiin rauhassa, aamukävelyllä kauniissa säässä. Tosin Nurmon Kourassa lapsuutensa viettäneelle Heikkilälle Seinäjoki on ennestään tuttua seutua.
– Kaupungin keskusta näyttää olevan prosessissa, mutta niinhän olemme mekin, hän nauraa.


Tarinanmetsästäjät keräävät tarinoita ja hahmoja ja käsikirjoittajat odottavat avoimin mielin materiaalia Seinäjoen kaupunginteatteriin pystytetyssä päämajassa. Samalla he haastattelevat projektiin mukaan kutsuttuja paikallisia näyttelijöitä.
– On ihanaa tulla ”blancona” uuteen kaupunkiin. Perusidentiteetiltään suomalaiskaupungit ovat erilaisia ja sillä on vaikutusta käsikirjoitukseen ja sen suuntaan. Tarinoita löytyy varmasti Seinäjoeltakin, he vakuuttavat.

Prosessi on nopea. Materiaalia kerätään pari ensimmäistä päivää, käsikirjoitus valmistuu torstaina. Sillä välin osa työryhmästä on etsinyt ja valinnut kuvauspaikat, joissa elokuva kuvataan perjantain ja lauantain aikana.
– Näyttelijät tuovat meille keräämiään havaintoja ja hahmoja. Karsimme osan, jos tarinalinja tuntuu löytyvän. Valitsemme päähenkilön, jonka ympärille alaamme rakentaa tarinaa.
– Prosessi on vauhdikas, raskaskin. Mutta ryhmätyö ja näyttelijöiden osallistuminen hahmojen luomiseen mahdollistavat sen.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
01.02.2023 klo 1800 The Addams Family, teosesittely ja avoin harjoitus Alvar-sali Osta liput
02.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
02.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
02.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1000 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
03.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1300 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1800 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut