fbpx

Tiedotteet

”Listaykkönen” jälleen mukana Taidetestaajissa

9.5.2019

Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden toinen ensi-ilta, Näytelmä joka menee pieleen, on osa ensi vuoden kasiluokkalaisille suunnattua Taidetestaajat-hanketta.

Valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen viimeistä lukuvuotta vietetään 2019-2020. Tuolloin korkeatasoisia taide-elämyksiä kaikille maan kahdeksasluokkalaisille tarjoaa 55 eri taideorganisaatiota eri puolilla Suomea.

Seinäjoen kaupunginteatterin valinta nuorisolle on kansainvälinen hittikomedia Näytelmä joka menee pieleen. Sen ohjaa mm. TV:n Posse-ohjelmasta tuttu koomikko, näyttelijä ja ohjaaja Kalle Lamberg.
– Osa kahdeksasluokkalaisista saattaa tulla teatteriin ensimmäistä kertaa elämässään ja haluamme heidän saavan taidelajistamme hauskan ja sitä myöden positiivisen kokemuksen, sanoo teatterinjohtaja Christian Lindroos.

Taidetestaajat

Edellisen kerran Seinäjoen kaupunginteatteri oli hankkeessa mukana 2017-2018. Tuolloin nuorille tarjottiin Yksi mies, kaksi pomoa -komedia. Se on kerännyt kaikista eniten taidetestaajien jakamia arvostelutähtiä (katso täällä). Myös Seinäjoen kaupunginteatteri pitää edelleen hallussaan vierailukohteiden ykkössijaa, vaikka ei ollut edes mukana viime vuoden hankkeessa (katso täällä).

Näyttelijät näyttelevät näyttelijöitä

Brittikomedian kehyksissä häärää innostuneista teatteriharrastajista koostuva Etelä-Pohjanmaan Polytekninen Draamaseura. Ryhmän aikeena on saattaa ensi-iltaan murhamysteeri.

Harrastajahahmoissa uskomattomiin roolisuorituksiin ja mahdottomilta tuntuviin tilanteisiin venyvät Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijät Mia Vuorela, Jani Johansson, Heikki Vainionpää, Pekka Hänninen, Natalil Lintala, Joonas Snellman sekä Jarmo Ikola ja vieraileva näyttelijä Eino Heiskanen.

Oma roolinsa on myös Marjatta Kuivaston suunnittelemalla, toiminnallisella lavastuksella. Komedian puvut suunnittelee Riikka Aurasmaa.

Näytelmä joka menee pieleen saa ensi-iltansa 23. lokakuuta suurella näyttämöllä Alvar-salissa.

Kalle Lamberg.

Näytelmä joka menee pieleen -komedian ohjaa Seinäjoen kaupunginteatteriin Kalle Lamberg. Kuva: Anna Valtari

Näytelmä joka menee pieleen. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Näytelmä joka menee pieleen -komedian harrastajanäyttelijöitä esittävät Heikki Vainionpää (ed.), Joonas Snellman (vas.), Eino Heiskanen, Jani Johansson, Pekka Hänninen, Natalil Lintala, Jarmo Ikola (ylh. vas.) ja Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

Lue Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton tiedote täältä.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti