fbpx

Tiedotteet

Lainahöyhenissä ylitetään rajat näyttävästi

10.5.2016

Kylpyhuoneessa kristallinen hammasharja ja paljettityynyt. Astiakaapissa pelkät samppanjalasit. Asuntomessukoti numero 21 on totisesti jotain muuta. Lainahöyhenissä-kotia emännöi ylellisyyttä rakastava Zaza, joka on paitsi karismaattinen kabareetähti myös kuvitteellinen hahmo.

Yltiöpäistä näyttävyyttä edustavan asunnon ovat sisustaneet suunnittelijat Riikka Aurasmaa ja Leena Rintala Seinäjoen kaupunginteatterista. Kohde on loistomahdollisuus nähdä, miten tavallinen tavara on tuunautunut ylellisyystuotteeksi.

Less is not more – more is more!
Näin julistavat pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa ja pukusuunnittelija, puvustonhoitaja Leena Rintala ja uskovat, että heidän asiakkaansa on Seinäjoen Asuntomessujen tuittupäisin. Draghahmoa itseään ei messuilla nähdä kuin ehkä yllätysvieraana, mutta hänen buduaarinsa ovet ovat avoinna yleisölle koko messujen ajan.

Aurasmaa ja Rintala saivat vapaat kädet suunnitella yhden Rakentajapalvelu Jokiaho Oy:n asuntomessuille rakentamista Lammi-Kivitalojen rivitaloasunnoista. Kevät kuvitteellisen kabareetähden matkassa on ollut antoisa.
– Olemme saaneet hullutella mielin määrin ilman rajoituksia. Koska emme ole sisustussuunnittelijoita, koimme turhaksi lähteä tavoittelemaan perinteistä kotia. Sen sijaan kuvittelimme, miten tällainen hahmo voisi asua ja pidimme pilkkeen silmäkulmassa. Kyseessä on ennemminkin bilehileen ylellinen bailausmesta ja turhamaisuutta ylistävä buduaari.

Lainahöyhenissä-ratkaisut eivät välttämättä toimisi oikeassa käytössä tai soveltuisi aitoon asumiseen. Vaikka sitäkin:
– Zazan asunto pursuaa käyttökelpoisia ideoita tuunaajille ja kädentaitoisille. Ennen kaikkea haluamme rohkaista ihan jokaista leikittelemään asioilla, ja osoittaa, miten tavalliset ja vahvasti käytetyt tavarat on mahdollista muokata näyttämään paremmilta kuin ne oikeasti ovatkaan.

Asunnosta löytyy toki muutakin kuin uuden elämän saanutta kierrätystavaraa.
– Yhteistyökumppanimme ovat leikissä mukana ja olemme saaneet käyttöömme todella upeita käyttöesineitä muun muassa seinäjokelaisesta Kultasepänliike Tulisalosta.

Teatteri ei ole feikkiä

Asunnon ylellisyydet ovat teatterin ylellisyyttä.
– Se ei kuitenkaan yksiselitteisesti tarkoita feikkaamista. Teatterissa lavastuksen, pukujen ja rekvisiitan tarkoitus on auttaa katsoja uppoutumaan tarinaan ja uskomaan siihen mitä näkee.

Toisinaan asiat ovat enemmän aitoja.
– Tärkeintä on saavuttaa toivottu tulos. Jos nahkaa, silkkiä tai muuta materiaalia on vaikea jäljitellä, päädytään tietysti aitoon asiaan.

Vaikka Zazan buduaarin toteutukseen onkin osallistunut teatterin ammattilaisia niin lavastamosta, ompelimosta kuin tarpeistostakin on asuntomessukodin sisustaminen loppujen lopuksi ollut pieni projekti tavalliseen teatterityöhön verrattuna.
– Pääpaino on koko kevään ajan ollut Lainahöyhenissä-musikaalikomedian ja muiden syyskauden esitysten valmistamisessa. Lainahöyhenissä saa ensi-iltansa Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 3. syyskuuta. Ja sen päätähtenähän loistaa kabareediiva, dragkuningatar Zaza!

Lue ja näe lisää:
http://asuntomessut.fi/z-blogi/
http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/lainahoyhenissa/

Lainahöyhenissä-kohteen ovat kanssamme toteuttaneet:
– Rakentajapalvelu Jokiaho Oy
– Lammi-Kivitalot
– Kultasepänliike Tulisasalo Oy, Georg Jensen, Kosta Boda
– Laurent Perrier
– Pohjois-Suomen Sähkö Oy
– Vilpola.com
– SHT-Tukku Oy
– Mainos Santala
– Kylpyhuonemarket.fi

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita