fbpx

Tiedotteet

Koko suvun musikaali lämmitetään joulun alla

28.10.2013

Pieni tulitikkutyttö muistuttaa joulutohinaan valmistautuvia ihmisiä empatian tärkeydestä ja kaikkien samanarvoisuudesta.

H.C. Andersenin klassikkosadusta tunnin mittaiseksi kasvanut musikaali saa uusintaensi-iltansa keskiviikkona 6. marraskuuta. Musiikkinäytelmä ensiesitettiin helmikuussa Seinäjoen kaupunginteatterin Elissa-studiossa.

Musikaali on tehty lapsikatsojille sopivaksi, mutta kuten kevätkauden esityksissä todettiin, hyvä tarina ei katso ikää. Taidokas tanssi ja svengaava laulu kuljettavat juonta, jonka sanoma koskettaa kaikkia sukupolvia.
– Tarina oli toteutettu todella kauniisti ja mukana oli sopivasti hauskoja hetkiä vastapainoksi surulliselle tarinalle. Näyttelijät tekivät jälleen kerran loistavaa työtä ja antoivat nautinnollisen tunnepitoisen tuokion lavastuksen ja puvustuksen upeutta unohtamatta, kuuluu yleisön edustajan kommentti.

Lennosta mukaan

Näytelmän rooleissa nähdään Maria Pere, Esa Ahonen, Eija-Irmeli Lahti, Leena Rousti, Heikki Vainionpää sekä teatterin uusi näyttelijä Kai Bäckström.

Bäckström ottaa Hansin ja Kamiinan roolit haltuunsa lähes lennosta. Näytelmän lämmitysharjoitukset pidetään muutamana päivänä ennen ensi-iltaa.
– Tämä on ensimmäinen kokemukseni paikkausroolin tekemisestä. Olen toki tehnyt ennakkotyötä tutustumalla rooliin ja esityksen tallenteeseen, mutta varsinaisesti rooli syntyy harjoituksissa lavalla, vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Musikaalin on ohjannut Christian Lindroos ja musiikin säveltänyt Sofia Finnilä.
Näytelmän 13:sta esityksestä valtaosa on aamunäytöksiä.

Uusintaensi-ilta keskiviikkona 6. marraskuuta kello 18.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti